Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 12 / 1 / 0
@Merx

Rozumiem, że pregabalina nie sprawdziła się?

Zopiklon ma dłuższy okres półtrwania od zolpidemu, więc powinien lepiej nadawać się do znoszenia GAD. Wypisują to tylko na spanie, czy oficjalnie na lęk też można wyrwać?

Z-drugs ma IMO większy potencjał rekreacyjny niż benzo, m.in. przez wizyjne działanie i znoszenie wszelkich zahamowań na równi z klonami.
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2024 przez RuchRych, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2273 / 453 / 0
Zopiklon/zolpidem na GAD? Co za poroniony pomysł. Nie, nie wypisują oficjalnie na lęk.
Jak wy możecie to brać w dzień to nie wiem, chociaż Eminem podobno zajadał Ambien i podczas działania dawał koncerty %-D
15 października 2024Ptaszyna pisze:
postanowiłem odpalić w życiu tryb mroczności
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 5729 / 1163 / 43
Zopiklon w przeciwieństwie do Zolpidemu ma znikomy potencjał rekreacyjny.
Nawet usypia słabiej.
I ten posmak metalu w ustach.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 248 / 66 / 0
Poprawka zolpidem ma działanie rekreacyjne 1-3 razowe, potem to wszystko znika i pozostaje tylko wrzucanie dawek i zrywanie filmu
  • 551 / 148 / 2
dzisiajRuchRych pisze:
@Merx

Rozumiem, że pregabalina nie sprawdziła się?

Zopiklon ma dłuższy okres półtrwania od zolpidemu, więc powinien lepiej nadawać się do znoszenia GAD. Wypisują to tylko na spanie, czy oficjalnie na lęk też można wyrwać?

Z-drugs ma IMO większy potencjał rekreacyjny niż benzo, m.in. przez wizyjne działanie i znoszenie wszelkich zahamowań na równi z klonami.
Po pregabalinie to ja miałem -50 IQ i nie potrafiłem działać w swoim zawodzie, czyli grać na instrumentach czy ogólnie pracować z muzyką, bo każdy utwór był wolniejszy niż tempo, które ustawiłem w DAW'ie.

Imo pregabalina to najgorszy syf jaki istnieje i było mi z niej trudniej zejść niż z oksykodonu.

Co do zolpikonu @london5 się wypowiedział, nie wspomnę ile razy rzygałem po tym metalicznym posmaku. tfu
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 12 / / 0
dzisiajVetulani44 pisze:
Zopiklon/zolpidem na GAD? Co za poroniony pomysł. Nie, nie wypisują oficjalnie na lęk.
Jak wy możecie to brać w dzień to nie wiem, chociaż Eminem podobno zajadał Ambien i podczas działania dawał koncerty %-D
Na mnie zolpidem działa lepiej w kryzysach lękowych niż alpra.
Na GAD należałoby to konsumować niebezpiecznie często że względu na krótki czas działania.
Na panikę git.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zapominalski pacjent. Podczas EKG ze skarpety wypadły mu narkotyki

Zapomniał, że w skarpecie schował 4 gramy amfetaminy. Zgłosił się na oddział ratunkowy, bo pojawiły się u niego problemy z sercem. Teraz będzie miał jeszcze problemy z policją. Pielęgniarka podczas badania EKG znalazła w skarpecie zapominalskiego pacjenta narkotyki. Grozi mu do 3 lat więzienia.

Policjanci zlikwidowali laboratorium mefedronu w Otwocku

Otwoccy policjanci w tym roku zlikwidowali już trzecie laboratorium produkujące „białą śmierć”. Tym razem policjanci zlokalizowali laboratorium na tyłach jednej z otwockich posesji. Mundurowi zatrzymali 48-latka podejrzanego o prowadzenie pojazdu pod wpływem środków odurzających, posiadanie oraz wytwarzanie znacznych ilości środków odurzających. Policjanci zabezpieczyli mefedron, 4-CMC, oraz 140 litrów 4-metylopropiofenolu. Podejrzany na wniosek Prokuratury Rejonowej w Otwocku trafił na 3 miesiące do aresztu. Grozi mu kara do 20 lat pozbawienia wolności. W sprawie prowadzone jest śledztwo przez Prokuraturę Rejonową w Otwocku.

Na jakie dolegliwości pacjenci w USA najczęściej stosują medyczną marihuanę?

Jakie dolegliwości pacjenci w USA leczą za pomocą medycznej marihuany? Sprawdź, dlaczego medyczna marihuana w USA cieszy się taką popularnością!