Koleżanka pike "ku zdrowotności" mleko z miodem i kurkumą (korzeń). Nigdy nie wiedziałam za bardzo jak to ma niby działać.
I teraz przechodzę do meritum: widzę, że wielu z Was zażywa sporo, więc może macie jakieś doświadczenie:
Czy ktoś wie jak po tym gównie posprzątać?!
Chętnie sprobowałabym czy faktycznie pomaga zbić tolerke na opio, ale zawsze narobię paskudnego syfu i cała kuchnia, ciuchy i wszystko ujebane na rzułto.
Bo zamawiałem coś i dorzuciłem do darmowej wysyłki kurkumę 3 procent kurkuminy.
Nie mogę teraz tego znaleźć xD
Teraz biorę łyżeczkę świeżo zmielonego pieprzu, a zaraz potem łyżeczkę kurkumy i popijam wodą. Przeważnie jeden tydzień w miesiącu, a efekty utrzymują się przez kolejne 3 tygodnie (odczuwalne zmniejszenie bólu pleców).
Chciałbym tylko zwrócić uwagę na to, że kurkuma osłabia przyswajanie żelaza (prawdopodobnie).
Informacja szczególnie przydatna dla kobiet (lepiej robić sobie przerwę od kurkumy w trakcie okresu).
źródło: Iron Deficiency Anemia Due to High-dose Turmeric
███ Moja strona o etnobotanice i konopiach:
██ »»»–––––––––► https://herbsman.pl ◄–––––––––«««
█ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █
Odłożyłem większość ziół, żeby trochę układ pokarmowy odpoczął i wrzuciłem kurkumę.
Na razie nie odczuwam jakoś bardzo działania. Może humor nieco lepszy ale nic ponadto
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
CBZC rozbija packzomatową dystrybucję
Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC
To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.
CBŚP zlikwidowało nielegalne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono ponad pół tony klofedronu
Skuteczne działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego Policji doprowadziły do ujawnienia nielegalnej fabryki syntetycznych narkotyków na Dolnym Śląsku. Zatrzymano jedną osobę i zabezpieczono znaczne ilości wyjątkowo niebezpiecznej substancji.