Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2722 / 587 / 0
Po prostu za szybko schodzisz. Ucinaj 37,5mg co tydzień, powinno być o wiele lepiej.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 164 / 14 / 0
Utknąłem na 375mg. Niżej jest taka chujnia że szok, nawet jednorazowe zejscie do 300 bywa strasznie bolesne, jak to gówno rzucić?
  • 3239 / 552 / 0
Nienawidzę znowu od nowa tego przechodzić, strasznie szybko uzależnia jak się bierze po 600mg razem z innymi GABA lub opioidami.
Straszne kurestwo, dreszcze, zepsuty termostat, jelita pracujące jak na opio skręcie i nawet bóle fantomowe poty i jakiś smród dziwny.
Nienawidzę tych skurwialych leków. Jebane suki. Za każdym razem się wpierdalam w tej objawy bo uzależnienie jest zbyt silne żeby odstawić całkowicie na dłużej niż miesiąc nie biorąc między czasie benzo albo opio - co komplikuje odstawienie pregi bo połączenie skręta z tą grupą substancji to proszenie się o traumy.

Po za tym straszne uczucie kiedy po baletach zamiast zjazdu narkotycznego pojawiają się te objawy od nowa.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 3239 / 552 / 0
Dobra, uzupełniając poprzedni post, żeby nie wprowadzać nikogo w błąd, bardzo złe podejście miałem do tego leku, rzeczywiście nie jest zbyt mądre odstawianie za szybko dawek typu 300-600mg, wręcz totalnie głupie i poniewierające, trzeba trochę pokory i konsekwencji, szczególnie jeśli były stosowane jako pomoc w innym uzależnieniu, ale co ciekawe już przy dawkach poniżej 300mg objawy stają się wyraźnie coraz słabsze i nie odczuwa się już tak bardzo krojenia jak powyżej tego progu.

Ma swoje pazury ten środek, to fakt, ale to i tak pierdola porównując do benzo z którymi długo ciągnąłem krzyżowe połączenie co cholernie odradzam bo prowadzi to do szybszego wystąpienia zespołu odstawiennego.

• 2 / / 0
Odstawianie idzie w dobrym kierunku. Szybko zszedłem z dawek 900mg do 300mg, w około tydzień, ale od tego momentu zaczęły się schody. Około tydzień brałem 300, potem kolejny tydzień 225, a aktualnie jestem od około tygodnia na 200. Objawów fizycznych zbyt mocno nie odczuwam, jedynie zmęczenie i potrzeba dłuższego snu. Za to objawy psychiczne są bardziej bolesne, ponieważ wróciła w jakimś stopniu fobia społeczna i lęki oraz depresja. Na lęki i depresję w miarę pomaga mirtazapina wraz z wenlafaksyną. Jednak odstawianie pregabaliny zwiększyły częstotliwość używania alkoholu i marihuany. Wiem, że będąc już na takich małych dawkach muszę schodzić z pregabaliny powoli, więc niedługo zejdę sobie do 175 i tak co tydzień-dwa będę schodził o kolejne 25-50 w dół, by zrobić to w jak największym stopniu bezboleśnie.
  • 16 / 2 / 0
Po dwoch miesiacach brania w dawce 225 mg odstawilem. Przez 3 dni brałem 150 mg, potem przez tydzien 75 mg na noc. Odstawilem bez zadnych fizycznych objawów. Troche gorzej spie, leki wrociły do stanu przed braniem. Wiem że to krotko i male dawki ale pisze to po to żeby ludzie ktorzy biora to w dawkach terapeutycznych sie nie bali że cis im sie stanie po tak krotkim czasie.

Przeniesiono @V44
  • 586 / 125 / 0
Właśnie mija kolejny dzień 150-150-0 + 1mg klonazepamu.
Bralem dawki 2g i zszedlem pozniej az do 900mg dziennie i nie moglem zejść niżej.
Jak narazie bez płaczu wszystko idzie.
Benzo na odstawianie pregi to oczywiście tylko zamiana na coś innego w tym stylu.
  • 3239 / 552 / 0
@techniczny przy dużych dawkach nie dziwię Ci się że wspierales się benzo, ale na bazie swojego doświadczenia polecam zejść całkiem z benzo przed ucieciem ostatnich 150mg. Jest to wystarczajaco niska dawka żeby sobie poradzić bez wspierania się, a pozwoli uniknac bardzo brutalnego skreta gabaergicznego który sam przerabiałem właśnie przez takie krzyżówki.

• 2722 / 587 / 0
Wreszcie odstawiam to ścierwo całkowicie, z 75mg. Niestety objawy są podobne jak przy redukcji z 300 na 150, choć nieco mniej dokuczliwe to wciąż wkurwiające, przede wszystkim mam na myśli RLS i zmęczenie.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 380 / 119 / 0
Ostatnia moja odstawka spełzła na niczym, mimo, że doszedłem do 75mg. W zamian wskoczyłem na 300mg/doba, a nawet na kilka dni na 450mg, do tego wdrożyłem 50mg baklo i sporo alko. Przed świętami rozpocząłem kolejną odstawkę. Alko i baklo już wyleciało, ale jestem na 75-0-75 pregi i tu wiem, że będzie ciężko i długo trwało wychodzenie. Poprzednio porażkę poniosłem, bo jak zwykle chciałem za szybko i ciąłem dawki co dzień o ok. 15-20mg, aż w końcu mnie tak dopierdalało, że się poddawałem.
ODPOWIEDZ
Newsy
120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.