Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 93 / 8 / 0
04 listopada 2024walden95 pisze:
Siema, z góry sorki jezeli podobny temat juz ma miejsce, ale takiego nie znalazlem. Otoz moje pytanie do doswiadczonych brzmi, jaka substancja, czy cokolwiek wg Was jest najlepsza w rozstaniu? Z gory dziekuje za odpowiedzi typu we sie czlowieku w garsc, najlepsze to idz na silke zacznij cos robic. Wiem to, ale sami pewnie wiecie jak to jest na poczatku. Poprostu czy znacie jakis najlepszy sposob z jakas substancja, zeby usmiezyc bol po zerwaniu i przezyc to jakos? Wiem ze poprostu amfetamina dziala tak jakos w tym stylu, ze jest sie poprostu bez uczuc. Chce poprostu usmiezyc ten bol, ktory minie pozniej. Dzieki za konkretne odpowiedzi.
Nie będę powtarzał wszystko juz inni napisali. Tylko powiem ci tak... jesteś na idealnej drodze do zjebania sobie życia. Leczyć załamanie dragami to jak zakochać się w prostytutce. Na chwilę ci to pomoże ale później powróci z podwójną siłą.
  • 1059 / 113 / 3
Kiedy zaczynasz brać narkotyki jako substytut jakiś uczuć, masz je za coś co rozwiązuje Ci jakiś problem, to przepierdolisz wszystko. No bo nawet jakbyś po władzie poczuł się lepiej to pierwszą konsekwencją będzie ciąg. Czym się kończą władowe ciągi to tutaj masz historii pińcet.

A jak już nauczysz się leczyć swoje problemy emocjonalne, problemy z funkcjonowaniem w społeczeństwie (bo rozpad związku poniekąd pod taki podpada) nakurwianiem czegokolwiek, to nawet jak później będziesz umiał odrzucić np. włada to zaraz będzie np. alko, opio chuj wie co i będziesz wiódł smutne życie politoksykomana. Mówię Ci obecność na tym forum sprawia że szybko leci, biorę tylko X ale obok jest dział Y rzucę okiem o pierdolnę może Y.

I mogę tak napisać Ci bo tak trafiłem na to forum, zresztą większość osób zna postać "Wincenta" z wiadomego filmu. Rozwiązanie które uznawałem za idealne ukształtowało całe moje późniejsze i dzisiejsze życie. Na gorsze.

A taki ból mija, po jakimś czasie nie ma negatywnych emocji z tym związanych. Natomiast konsekwencje wynikające z ćpania żeby zapomnieć o problemach, uzależnienie, problemy ze zdrowiem, problemy prawne. Dlatego te pisanie o siłowni choć może wydawać się ograne ogólnie ma sens bo chodzi o zajawkę która przekieruje myśli na inny tor, więc czy była by to siłownia czy filatelistyka czy amatorskie pszczelarstwo to jest to OK. Dragi nie.
  • 363 / 108 / 0
@walden95
Może jakaś hydroksyzyna jak czujesz , że rozpierdalają Cię emocje to trochę pomoże się uspokoić , taki moment bardzo sprzyja uzależnieniom, a hydro jakaś bardzo niebezpieczna nie jest . Nie jest to taka substancja typowo do ćpania (choć jakieś minimalne rekreacyjne właściwości ma), ale jak przytłaczają emocje to może być w miarę skutecznym i mało szkodliwym rozwiązaniem.
"Life pain always sexy"
  • 86 / 6 / 0
Ja zawsze używam benzo w takich momentach ale uważnym trzeba być żeby nie wjebać się w ciąg bo narobisz se więcej szkód niż pożytku ale to chyba tyczy się każdej uzywki
  • 596 / 100 / 0
Ja parę lat byłam w związku z chłopakiem który tak samo jak ja lubił sobie ćpać różne rzeczy. Jak dla mnie na plus. Osobiście - wolę być z osobą która bierze różne rzeczy i mi o tym mówi w prost i sobie tak samo jak ja lubi od czasu do czasu coś przyjebać OKAZJONALNIE. Do tego ziółko może być często, bo ja lubię bardzo. Wychodzę z złożenia, że nie ma nic gorszego jak kłamanie dotyczące ćpania. U mnie by to nie przeszło, bo ja za bardzo ogarniam i bym wyczuła od razu że typ coś bierze.
Wyznaję zasadę że nie ma nic złego w tym, że można sobie razem coś wziąć raz na jakiś czas, ale jak w grę wchodzi ukrywanie przed drugą osobą czegokolwiek to dla mnie sprawa jest zakończona.
W strugach deszczu dni toną, dotykam stopą dna
  • 4 / 1 / 0
dzieki dzieki wszyscy, doceniam slowa wsparcia i dziekuje, ale jeszcze bardziej dziekuje tam chyba dwie osoby do tej pory, co w zasadzie odpowiedzialy jakie substancje bardzo profesjonalnie tlumaczac. Tam ze zna kolega przypadki gdzie dragi pomogly w breakupie a nie wyrzadzily szkody. Minelo troche czasu i sie zdecydowalem pare dni temu. Pomoglo jak najbardziej, bonus jest taki ze n
olewam totalnie alko, no nie pilem duzo bo z 3 piwa dziennie, zeby inna troche swiadomosc nabyc na chwile,ale to juz bylo regularne i niebezpieczne bo tez sie zgadzam ze alko jest i tak najgorsze a prawie nic nie daje. Tu juz mozna mowic o tym ze pomoglo chocby z tego ze gorsza rzecz porzucilem. Druga sprawa, to jesli to fatalny pomysl psychodeliki to jak to sie ma do antydepresantow? Dragi "legalne" tak ale takie juz nie? A zasada dzialania podobna od strony wplywania na psyche. I tak samo mozna sie uzaleznic.

No i tez zapomnialem dodac, ze w sumie robie te rzeczy o ktorych wspominaliscie, te "prawidlowe", skupilem sie bardzo na pracy i w zyciu bym jej nie zaniedbal, zaczalem znowu robic sobie nadgodziny, soboty itd. Chociaz, tyle, ale i az tyle bo praca najwazniejsza w sumie. Tyle ze serio chodzilo mi o strone naprawde typowo farmakologiczna, zeby tez pomoc.

scalonko /Merx
  • 3 / / 0
Leo Rex (kto zna ten zna) po swoim rozstaniu powiedział na jednym video, że w takich sytuacjach kluczowe są dwie rzeczy:
- niski estradiol
- wysoka serotonina

Jego implementacja polegała na połączeniu SSRI i inhibitora aromatazy (AI). Oba w niskich dawkach.

AI to np. arimidex, dawka koniecznie potwierdzona badaniami krwi - chcemy, aby estradiol był na samym dole normy, ale nie zbity do 0.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Australijscy naukowcy przedstawili wyniki badań. Przyspiesza starzenie, może zwiększać ryzyko raka

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Addiction Biology" wskazuje, że używanie konopi może prowadzić do uszkodzeń komórek, zwiększając ryzyko powstawania nowotworów złośliwych. Co więcej, genotoksyczne skutki mogą być przekazywane następnym pokoleniom.

Malediwy: Kanadyjczyk skazany na dożywocie za handel marihuaną

Kanadyjczyk, który na Malediwach miał spędzić wakacje życia, skończył z dożywotnim wyrokiem za handel marihuaną. Wyrok wywołał poruszenie zarówno w Kanadzie, jak i na Malediwach, przypominając światu, jak drastycznie różne są przepisy antynarkotykowe w różnych częściach globu.

Centrum Krwiodawstwa rozdaje darmową marihuanę w ramach wydarzenia „Bleed for Weed”

W sobotę, 16 listopada 2024 r., mieszkańcy Illinois będą mieli wyjątkową okazję, by nie tylko pomóc innym, oddając krew, ale także odebrać bezpłatny produkt z marihuaną. W ramach inicjatywy „Bleed for Weed”, Centrum Krwiodawstwa Doliny Rock River (RRVBC) i dystrybutor Lyfe Cannabis połączyli siły, aby zwiększyć liczbę dawców krwi, oferując nietypową zachętę – darmową marihuanę. Ta innowacyjna akcja budzi coraz większe zainteresowanie, a także przyciąga uwagę zarówno darczyńców, jak i mediów.