Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2807 / 363 / 0
Ja będąc na Wenlafaksynie co prawda było to kilka lat temu , ale praktycznie jej nie " czułem " a nawet chyba bylo gorzej jeśli chodzi o samopoczucie.. Także nie każdy lek jest dla każdego
  • 3234 / 549 / 0
Mogles spróbować dłużej potrzymać działanie i poczekać.
Ale fakt dawki typowe praktycznie nie czuć ale jak się przestanie to coś się zmienia na gorsze
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1496 / 239 / 0
Dla mnie wenla jest najlepszym antydepresantem na lęk ale na nastrój słabo się sprawdza.
  • 431 / 23 / 0
Czy 15 mg abilify i 300 mg wenlaflaksyny potrafi się wypłukać po 12 dniach detoxu? Teoretycznie wystarczy 5 okresów póltrwania ale jeszcze kwestia odwrazliwienia się receptorów no i czy tak duża dawką wenlaflaksyny na pewno w tydzien usunie sie z organizmu??
  • 1496 / 239 / 0
wenlafaksyna bardzo ale to bardzo szybko opuszcza organizm, właśnie dlatego jedna pominięta dawka może już powodować objawy odstawienie.
  • 130 / 19 / 0
Brałem dokładnie przez 21 miesięcy w dawce 150mg. Jak się rozkręciła po 3 miesiącach to rzeczywiście było widać poprawę, nie na tyle dużą żeby tu mówić o jakichś spektakularnych efektach ale ustabilizowała nastrój i lęki. Niestety po około roku zwyczajnie przestałem czuć efekty a stare lęki i chwiejny nastrój powrócił w trochę mniejszym nasileniu. Mimo wszystko nadal kontynuowałem leczenie z nadzieją, że to może tylko chwilowo ale po dłuższym czasie zszedłem z dawki do zera i szczerze? Nie czuje różnicy, tak jakbym po prostu nadal brał ale bez tych efektów. Jest lepiej niż było przed rozpoczęciem leczenia, to na pewno ale resztę pewnie załatwiłaby terapia z psychologiem.
  • 92 / 5 / 0
Witam czy ktoś miał porównanie , co bardziej działa na napięcie psychiczne i lęki wenla czy może Escitalopram , bo biorę esci 20 mg i szczerze - lęki zniwelowała ale dalej jest te napięcie psychiczne aż głowa boli
  • 91 / 10 / 0
Zależy, co jak komu leży. Nie chcę twierdzić, że każdy tak ma, bo może nie każdy, ale u mnie wenlafaksyna to był non-stopowy podskórny lęk, skontrolowany i trochę wytłumiony, ale ona solidnie pobudza fizycznie. W teorii działa świetnie przeciwlękowo, ale to tak nie do końca, że "jak ręką odjął", niby człowiek bardziej opanowany, ale jest jednak jakiś niepokój
  • 1496 / 239 / 0
Dla mnie wenlafaksyna zdecydowanie lepsza na lęk niż escitalopram, ale też ona mi wyjątkowo leży od zawsze. Co do napięcia to też pomaga, ale mam wrażenie @powerade33 że u ciebie jest to coś innego niż napięcie emocjonalne, tak mi się wydaje przynajmniej.
  • 23 / 2 / 0
28 września 2024sclero2014 pisze:
Ja będąc na Wenlafaksynie co prawda było to kilka lat temu , ale praktycznie jej nie " czułem " a nawet chyba bylo gorzej jeśli chodzi o samopoczucie.. Także nie każdy lek jest dla każdego
wenlafaksyna? Tylko donosów. Ja kruszę te kulki i wciągam nosem, wtedy dopiero odczuwam działanie speedujące oraz antydepresyjne. Oral zero działania tylko donosowo.

Ja to mam w postaci takich dużych trzech kuleknie 12 małych.
Uwaga! Użytkownik kosmita89 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.