03 października 2024zupelnienikt pisze: Mam sprawdzony olejek full spectrum, tani nie jest, ale działa.
I nie jest to żaden shot tylko zwykły olejek CBD z najpopularniejszej polskiej firmy.
Nie palę ani nie wapuję, olejek jest ok, ale ostatnio robię wieczorne kakałko z trichomami i nie dość, że to smaczne to po godzinie jestem w niebie. Rozmawiam z rodziną, oglądam sobie tv, czytam książki, nawet gotuję ostatnio.
Jedno co trochę męczy to mega gastrofaza, ale za to zwyczajna bułka z szyneczką i pomidorem i sałatą smakuje jak pyszny burger, kubki smakowe szaleją xD.
@245trioxin
Wrzucam około 2 gramy, to będzie około 200mg CBD + 4mg THC. Ten pyłek jest już dekarboksylowany, więc gotowy do spożycia. Dajesz mleko, ja używam owsianego, kakao, cukier jeśli potrzebujesz i 2 gramy proszku. Gotujesz 5 minut, pijesz cieplutkie. Ale nie musisz grzać, możesz to dodać do owsianki itp. Albo upiec ciasteczka
Tutaj fajne podsumowanie badań na temat dawkowania CBD: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6710502/.
W badaniach dawkowanie <62–3100 mg/d więc całkiem sporo. Na stany lękowe jedno badanie wskazywało efektywną dawkę 300-600mg na dzień. U mnie 100-200mg wieczorem działa już dość mocno, sedacja i spokojna głowa, dobry sen. Więcej nie próbowałem, teraz robię przerwę z kilka tygodni, żeby tolerancja spadła.
100 gram 5%?! Przecież to jest ~5g CBD. Ogromna ilość.
THC jest ok, tylko kiedyś było bogatsze w CBD, a teraz zioło ma 20% THC i 0% CBD, bo ma walić po bani. Potem mamy ludzi z psychozami po THC i nie ma co się dziwić, w sporej dawce to psychodelik.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.