CBD

Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
Czy CBD na Ciebie dziala?
1.Tak
203
29%
2.Cos działa
139
20%
3.Działa w dużej ilości
56
8%
4.Trochę działa
111
16%
5.Nie wiem sam.
101
14%
6.Działa w miksach.
35
5%
7.Nie nic .
64
9%

Liczba głosów: 709

ODPOWIEDZ
  • 11 / 2 / 0
Re: CBD
Nieprzeczytany post autor: 1938 »
03 października 2024zupelnienikt pisze:
Mam sprawdzony olejek full spectrum, tani nie jest, ale działa.

I nie jest to żaden shot tylko zwykły olejek CBD z najpopularniejszej polskiej firmy.
Możesz podać nazwę ? Może być na pw
  • 81 / 20 / 0
Ale ten wynalazek jest zajebisty, THC nie mogę przyjmować, bo wjeżdżają mi krzywe jazdy, ale CBD to mistrz wieczornego czillu. 150mg CBD wieczorem i czuję się lepiej niż po rolkach, ciało rozluźnione, umysł spokojny, potem przychodzi głeboki i regenerujący sen.

Nie palę ani nie wapuję, olejek jest ok, ale ostatnio robię wieczorne kakałko z trichomami i nie dość, że to smaczne to po godzinie jestem w niebie. Rozmawiam z rodziną, oglądam sobie tv, czytam książki, nawet gotuję ostatnio.

Jedno co trochę męczy to mega gastrofaza, ale za to zwyczajna bułka z szyneczką i pomidorem i sałatą smakuje jak pyszny burger, kubki smakowe szaleją xD.
  • 66 / 7 / 0
A co konkretnie jest to za olejek? Może podać namiar? Nie wszystkie działają, niektóre są wręcz placebo stąd moje pytanie🙂
  • 275 / 25 / 0
Znalazłem w internecie ofertę pyłku konopnego z trichomów od polskiego producenta. Ile tego dodajesz do napoju? Chciałbym spróbować cbd w takiej formie.
jestem obłąkany
  • 81 / 20 / 0
Tutaj nie mogę pisać, wrzuciłem temat do działu sprzedawcy: cbd-t79192.html.

@245trioxin

Wrzucam około 2 gramy, to będzie około 200mg CBD + 4mg THC. Ten pyłek jest już dekarboksylowany, więc gotowy do spożycia. Dajesz mleko, ja używam owsianego, kakao, cukier jeśli potrzebujesz i 2 gramy proszku. Gotujesz 5 minut, pijesz cieplutkie. Ale nie musisz grzać, możesz to dodać do owsianki itp. Albo upiec ciasteczka :pacman:.
  • 275 / 25 / 0
Dwa gramy to sporo :) Wypróbuję ten przepis.
jestem obłąkany
  • 81 / 20 / 0
Całkiem sporo, najlepiej zacząć niżej i jeśli będzie za słabo to dorzucać następnym razem. Pamiętajcie, że przyjęte w ten sposób wkręca się ponad godzine podobnie jak edibles z przewagą THC.

Tutaj fajne podsumowanie badań na temat dawkowania CBD: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6710502/.

W badaniach dawkowanie <62–3100 mg/d więc całkiem sporo. Na stany lękowe jedno badanie wskazywało efektywną dawkę 300-600mg na dzień. U mnie 100-200mg wieczorem działa już dość mocno, sedacja i spokojna głowa, dobry sen. Więcej nie próbowałem, teraz robię przerwę z kilka tygodni, żeby tolerancja spadła.
  • 3245 / 618 / 0
Moim zdaniem cbd jest mniej depresyjnie działające niż kultowe thc, a przez to nie powoduje kłopotów z posegregowaniem myśli po fazowaniu, a ogólny profil i czucie działania jest praktycznie takie samo. Pomimo leków 100 gram herbaty 5% wypitej w około 24 godziny, podziałało nawet wręcz na poprawę pamięci i kojarzenia, z jednoczesną korzyścią efektu rekreacyjnego.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 81 / 20 / 0
@Verbalhologram

100 gram 5%?! Przecież to jest ~5g CBD. Ogromna ilość.

THC jest ok, tylko kiedyś było bogatsze w CBD, a teraz zioło ma 20% THC i 0% CBD, bo ma walić po bani. Potem mamy ludzi z psychozami po THC i nie ma co się dziwić, w sporej dawce to psychodelik.
  • 3245 / 618 / 0
W 24 godziny seans bo krótko spałem, no i też podtrzymanie kawą. To nie było jednorazowe zapodanie naparu ze 100 gram. A herbatka dobrej jakości z certyfikatem rolniczym z Trójmiasta. A sama hodowla rzekomo na Podkarpaciu
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.