Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 68 / 15 / 0
Czy po wpierdzielaniu pregabaliny przez 1.5 roku w dawkach rzędu 2g/dzień ( w ostatnich czasach było to mniej, zszedłem o +/- połowę ), mając od ręką silne opio oraz alprze nadal będę czuł skręt pod nagłym odstawieniu, czy to zupełnie inna para kaloszy i pregabalina i tak będzie mi potrzebna ( proszę tylko nie pisać, ze to z deszczu pod rynnę, po prostu akurat mam dostęp do tych leków, a do pregi nie będę miał przeszło tydzień ). Jak uwazacie? Mówię tu o mocnym opio pochodnej morfiny oraz xanax'ie. Chodzi mi tylko i wyłącznie o sam fakt.
  • 251 / 39 / 0
Nie da rady. Załatw pręgę. Imo przy 150 na dzień można zerować bez uboków.

Alpra napewno pomoże. Krotko działa lepiej by było klona albo rolki ogarnąć.

Z opio loteria. Jednemu pomaga innemu ni chuja więc nie mogę tego polecić.

Prega ma srogie skutki odstawienne. Dlugo się trzymają koło tygodnia, do dwóch. Najlepiej ja zerować zmniejszając dawkę, bo to głównie od niej zależy moc zejścia.

Zejście z dużej dawki pregi jest gorsze od zejścia z 2mg klona IME. Piwo słabo pomaga, a baka wręcz potęguje zjazd także pozdro.

Powodzenia..
  • 402 / 81 / 0
Zarzucilem dziś pręgę pierwszy raz 225 około 19 jest po 23 i do tej pory prawie zero efektów.

Jeśli chodzi o efekty fizyczne to jedynie lekki brak koordynacji i rozluźnienie mięśni.

Efekty psychiczne praktycznie zerowe. Nieodczuwalne. Lęk nawet w małym stopniu nie został zredukowany, brak euforii i niestety, ale nie złagodziło w ogóle stresu i zamartwiania problemami, które aktualnie mam. Dalej mam poczucie, że jestem w dupie.

Może zbyt niska dawka, a może po prostu kwestia osobnicza. Niestety, szkoda, że nie czuję tego co wy.
  • 68 / 15 / 0
15 listopada 2024WonszKryty pisze:
Nie da rady. Załatw pręgę. Imo przy 150 na dzień można zerować bez uboków.

Alpra napewno pomoże. Krotko działa lepiej by było klona albo rolki ogarnąć.

Z opio loteria. Jednemu pomaga innemu ni chuja więc nie mogę tego polecić.

Prega ma srogie skutki odstawienne. Dlugo się trzymają koło tygodnia, do dwóch. Najlepiej ja zerować zmniejszając dawkę, bo to głównie od niej zależy moc zejścia.

Zejście z dużej dawki pregi jest gorsze od zejścia z 2mg klona IME. Piwo słabo pomaga, a baka wręcz potęguje zjazd także pozdro.

Powodzenia..
Dzięki wielkie mordo!

Choć akurat ja te uboki to znam jak naprawdę mało kto. Czasem jak mi się zapomniało i przez 3-4 dni byłem bez leku to z łózka które mam 2 metry obok kompa nie byłem w stanie dojść. Apteke mając 100m od domu prosiłem znajomych, aby przyjechali mi ten lek kupił bo nie było mowy aby do niej dotrzeć. W sumie to z jednej strony mnie pocieszyłeś, z drugiej zaś nie. Bo tak naprawdę nie chce brać ani benzo, ani opio, bo wiem, że jestem podatny a niepotrzebne mi są kolejne kłopoty. Z drugiej zaś strony wiem, że tygodnia robiąc CT nie wytrzymam. Po prostu nie wytrzymam. Moze uda sie cos zalatwic wczesniej...

@up

Pregabalina działa przeciwlękowo, ale jest gama lepszych środków jezeli mówimy o tym aspekcie. Choć to zależy od człowieka - niektórym, to nawet i lęki nasila, choć w moim przypadku było to juz po dluzszym okresie stosowania. Dawka którą przyjąłeś nie jest zbyt duża.
  • 402 / 81 / 0
@up

No mała dawka, ale zażyłem pierwszy raz. Dobija mnie to. To jakbym zażywał dawkę leczniczą, czyli 75 to już w ogóle nic bym nie poczuł.

Denerwuje mnie już to, że prawie nic na mnie nie działa. Pracuję we w chuj stresującym zawodzie (logistyka) i mam nieustanny stres, zamartwianie myślami i lęki. Chciałem chociaż chwilę odpocząć od tego, więc czasami coś wrzucam, żeby leżeć rozjebanym i mieć w dupie cały świat, a nic nie działa, te zmartwienia się przez wszystko przebijają.

Wczoraj ten efekt po 225 pregaby był żalosny. Pisaliście o jakimś wzroście produktywności, bajkowej rzeczywistosci itd. Nic takiego nie uświadczyłem. Czułem się praktycznie tak samo do dupy jak na trzeźwo, może minimalnie podniesiony nastrój, ale wszystkie zmartwienia na luzie wracały i ryły łeb.

Nie wiem, może ja jestem za ciężki i do mojej wagi ciała potrzebna jest większa dawka, bo ćwiczę na siłowni i ważę prawie 90 kg przy wzroście 175 to są głównie mięśnie.

Koda zarzucana co kilka tygodni w takiej dawce jednak mi pomaga Tak to praktycznie po niczym nic nie czuję. Denerwuje mnie to, że nie mogę się pozbyć swoich lęków, nawet będąc ućpanym. To co ja bym musiał zajebać?
  • 340 / 52 / 0
Przyjmuję od kilku lat pregabalinę pod ścisłą kontrolą lekarza w dawce 300 x 2 dobowo. Biorę wyłącznie w celach terapeutycznych (na lęki) Nie przyjmuję żadnych innych leków. Chciałbym jednak uwolnić się od konieczności łykania tabletki rano i wieczorem. Mówiąc krótko, chcę być wolny od farmaceutyków. Czytałem na tym forum dużo o objawach odstawiennych. Nie chcę tego przeżywać. Mam dwa pytania: Czy schodzenie redukując raz w tygodniu po 75 mg będzie wpływać na mój nastrój i somatykę? Drugie pytanie: Czy odstawiając powoli i stopniowo aż do zera całkowicie pregabalinę, lęki które były przyczyną rozpoczęcia farmakoterapii wrócą ponownie?
  • 245 / 65 / 0
Zasadnicze pytanie czy poza łykaniem leków coś robiłeś w kierunku pozbycia się źródła lęku? jeśli nie to powrót jest bardzo możliwy, jeśli tak to nie spodziewałbym się powrotu
  • 188 / 24 / 3
@Piolun piszesz, że bierzesz pod ścisłą kontrolą lekarza. Może razem z nim rozważysz plan odstawiania pregi? Ludzie się różnią jeśli chodzi o odstawkę jedni mogą schodzić szybko inni znacznie wolniej. Spróbuj sam i zobacz jak na Ciebie działa. W razie czego zawsze możesz schodzić o 37,5 na tydzień. Jeśli masz dużo czasu to schodzenie powoli może się okazać lepsze, przynajmniej ja jestem zwolennikiem takiej metody. Powoli do celu
Wer schön sein will, der muss auch leiden.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Malediwy: Kanadyjczyk skazany na dożywocie za handel marihuaną

Kanadyjczyk, który na Malediwach miał spędzić wakacje życia, skończył z dożywotnim wyrokiem za handel marihuaną. Wyrok wywołał poruszenie zarówno w Kanadzie, jak i na Malediwach, przypominając światu, jak drastycznie różne są przepisy antynarkotykowe w różnych częściach globu.

Stał bez spodni, zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę

Do niecodziennej sytuacji doszło na Pradze-Południe. Strażnicy miejscy patrolujący dzielnicę dostrzegli mężczyznę, któremu brakowało dolnej części garderoby. Okazało się, że zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę.

Majordomus premiera Francji skazany na rok więzienia za handel narkotykami

26-letni główny lokaj Matignon, czyli siedziby premiera Francji, oficjalnie przebywa na zwolnieniu lekarskim. W rzeczywistości został aresztowany w czwartkowy wieczór 7 listopada w trakcie handlu kokainą.