Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2722 / 587 / 0
Po prostu za szybko schodzisz. Ucinaj 37,5mg co tydzień, powinno być o wiele lepiej.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 164 / 14 / 0
Utknąłem na 375mg. Niżej jest taka chujnia że szok, nawet jednorazowe zejscie do 300 bywa strasznie bolesne, jak to gówno rzucić?
  • 3239 / 552 / 0
Nienawidzę znowu od nowa tego przechodzić, strasznie szybko uzależnia jak się bierze po 600mg razem z innymi GABA lub opioidami.
Straszne kurestwo, dreszcze, zepsuty termostat, jelita pracujące jak na opio skręcie i nawet bóle fantomowe poty i jakiś smród dziwny.
Nienawidzę tych skurwialych leków. Jebane suki. Za każdym razem się wpierdalam w tej objawy bo uzależnienie jest zbyt silne żeby odstawić całkowicie na dłużej niż miesiąc nie biorąc między czasie benzo albo opio - co komplikuje odstawienie pregi bo połączenie skręta z tą grupą substancji to proszenie się o traumy.

Po za tym straszne uczucie kiedy po baletach zamiast zjazdu narkotycznego pojawiają się te objawy od nowa.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 3239 / 552 / 0
Dobra, uzupełniając poprzedni post, żeby nie wprowadzać nikogo w błąd, bardzo złe podejście miałem do tego leku, rzeczywiście nie jest zbyt mądre odstawianie za szybko dawek typu 300-600mg, wręcz totalnie głupie i poniewierające, trzeba trochę pokory i konsekwencji, szczególnie jeśli były stosowane jako pomoc w innym uzależnieniu, ale co ciekawe już przy dawkach poniżej 300mg objawy stają się wyraźnie coraz słabsze i nie odczuwa się już tak bardzo krojenia jak powyżej tego progu.

Ma swoje pazury ten środek, to fakt, ale to i tak pierdola porównując do benzo z którymi długo ciągnąłem krzyżowe połączenie co cholernie odradzam bo prowadzi to do szybszego wystąpienia zespołu odstawiennego.

• 2 / / 0
Odstawianie idzie w dobrym kierunku. Szybko zszedłem z dawek 900mg do 300mg, w około tydzień, ale od tego momentu zaczęły się schody. Około tydzień brałem 300, potem kolejny tydzień 225, a aktualnie jestem od około tygodnia na 200. Objawów fizycznych zbyt mocno nie odczuwam, jedynie zmęczenie i potrzeba dłuższego snu. Za to objawy psychiczne są bardziej bolesne, ponieważ wróciła w jakimś stopniu fobia społeczna i lęki oraz depresja. Na lęki i depresję w miarę pomaga mirtazapina wraz z wenlafaksyną. Jednak odstawianie pregabaliny zwiększyły częstotliwość używania alkoholu i marihuany. Wiem, że będąc już na takich małych dawkach muszę schodzić z pregabaliny powoli, więc niedługo zejdę sobie do 175 i tak co tydzień-dwa będę schodził o kolejne 25-50 w dół, by zrobić to w jak największym stopniu bezboleśnie.
  • 16 / 2 / 0
Po dwoch miesiacach brania w dawce 225 mg odstawilem. Przez 3 dni brałem 150 mg, potem przez tydzien 75 mg na noc. Odstawilem bez zadnych fizycznych objawów. Troche gorzej spie, leki wrociły do stanu przed braniem. Wiem że to krotko i male dawki ale pisze to po to żeby ludzie ktorzy biora to w dawkach terapeutycznych sie nie bali że cis im sie stanie po tak krotkim czasie.

Przeniesiono @V44
  • 586 / 125 / 0
Właśnie mija kolejny dzień 150-150-0 + 1mg klonazepamu.
Bralem dawki 2g i zszedlem pozniej az do 900mg dziennie i nie moglem zejść niżej.
Jak narazie bez płaczu wszystko idzie.
Benzo na odstawianie pregi to oczywiście tylko zamiana na coś innego w tym stylu.
  • 3239 / 552 / 0
@techniczny przy dużych dawkach nie dziwię Ci się że wspierales się benzo, ale na bazie swojego doświadczenia polecam zejść całkiem z benzo przed ucieciem ostatnich 150mg. Jest to wystarczajaco niska dawka żeby sobie poradzić bez wspierania się, a pozwoli uniknac bardzo brutalnego skreta gabaergicznego który sam przerabiałem właśnie przez takie krzyżówki.

• 2722 / 587 / 0
Wreszcie odstawiam to ścierwo całkowicie, z 75mg. Niestety objawy są podobne jak przy redukcji z 300 na 150, choć nieco mniej dokuczliwe to wciąż wkurwiające, przede wszystkim mam na myśli RLS i zmęczenie.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 381 / 119 / 0
Ostatnia moja odstawka spełzła na niczym, mimo, że doszedłem do 75mg. W zamian wskoczyłem na 300mg/doba, a nawet na kilka dni na 450mg, do tego wdrożyłem 50mg baklo i sporo alko. Przed świętami rozpocząłem kolejną odstawkę. Alko i baklo już wyleciało, ale jestem na 75-0-75 pregi i tu wiem, że będzie ciężko i długo trwało wychodzenie. Poprzednio porażkę poniosłem, bo jak zwykle chciałem za szybko i ciąłem dawki co dzień o ok. 15-20mg, aż w końcu mnie tak dopierdalało, że się poddawałem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.