Czy przypadkiem imię tego lekarza nie zaczyna sie na E?
Ja jestem w tej samej sytuacji, pissne od 4 lat.
Zostalem kompletnie sam. Pisalem chyba do wszystkich na zn, i kaza spierdalac.
Piękny efekt nowelizacji. Lekarze zastraszeni, wtracani do aresztow a chorzy zostaka bez lekow.
Nawet jebanej palexii nie chcą przepisać ktlra nie jest objęta obostrzeniami.
I tak - mam wskazania medyczne.
Mieszkam.na prowincji, najbliższą plb 120km.
Poz boi si3 pisac taki3 leki.
Dostałem zasaiadczenie wprawdzie ale mogę sobie nim podetrzeć dupe
Mam już dość.
Nic tylko obserwować wzrost zgonow zwiazanych heroiną.
Dziękujemy rzadzacym!
@ladyinnaightmares a to nie bylo tak, ze mialy po prostu jakies ostrzezenia wyskakiwac o przekroczeniu dawek? to jedyne co slyszalem juz dawno temu, ale to nie dzialalo na pewno przynajmniej do teraz, bo nigdy by mi recepty nie przechodzily. I wydaje mi sie, ze raczej nie widza wszystkiego, ew nadal maja na to wywalone, bo wtedy dostalbym raczej duzo ostrzejsza odpowiedz niz taka jaka dostalem. Moze cos sie zbugowalo albo przez to ze ja bylem zalogowany na ikp a chlop wszedl wtedy sprawdzic.
Użyłem wyszukiwarki, ale to był krótki wątek i mało przekonujący, mówiący o tym, że zostały przekroczone dawki danego leku w jakimś okresie. Tylko że ja czasem dostaję nowy lek i też mam gwiazdkę, a w innych przypadkach jej nie ma, choć akurat tam powinna być, jeśli to kwestia przekroczenia dawek.
Mogę też potwierdzić, że rozporządzenie nic nie zmieniło, normalnie dostałem receptę. Tzn. pewnie problem jest w przypadku czterech wyszczególnionych substancji, ale zapowiedzi były przecież ogromniaste. Lekarze chcieli zablokować zdalne przepisywanie czegokolwiek, co kończy się na -am, -an.
Część lekarzy pewnie ma to w dupiu, część robi to jak etyka nakazuje, część dla chronienia własnych 4 liter sprawdza.
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
Badania nad psychodelikami blokują przepisy?
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
CBŚP: Uderzenie w narkogrupę powiązaną z międzynarodowym kartelem narkotykowym
7 osób podejrzanych i przejęte narkotyki, to efekt działań warszawskiego CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej Warszawa-Praga. Grupa zajmowała się przemytem narkotyków z Hiszpanii do Polski, a następnie ich wprowadzaniem do obrotu. Z ustaleń śledczych wynika, że gang mógł przemycić 800 kg narkotyków.
Prokurator z Wrocławia stanie przed sądem. Chodzi o ciastka z marihuaną
Bartosz F., prokurator z Wrocławia, jest oskarżony o poczęstowanie kobiety ciastkami z marihuaną. Do zdarzenia doszło w jednym z pokoi hotelowych w Lublinie. Grożą mu 3 lata więzienia.
Tragiczny finał andrzejek. Pomieszali alkohol z dopalaczami
Dwóch młodych mężczyzn, którzy zmarli po imprezie andrzejkowej pod Kaliszem, zażywało dopalacze. Prokuratura sprawdza, czy ich koledzy zrobili wszystko, żeby udzielić im pomocy.