Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
No nic, dzięki za odpowiedź
Info stąd, ale jakby nie daty nie popatrzyłem
[ external image ]
A tak serio - to niestety z tego co się orientuję, a research robiłem pokaźny, obecnie nie ma dostępnych maków klepliwych - ba nia ma ich od dłuższego czasu, tak przynajmniej wywnioskowałem sądząc po wpisach z tegoż forum. Mega szkoda, ja sam również nie załapałem się na złotą erę PST - idea że w markecie za 6 zł masz 250g maku, z którego przepłuczka cholernie mocno wygrzeje nowicjusza. Te czasy się już skończyły - teraz to wszędzie płuczą ten mak bardzo dokładnie, praktycznie nie ma opcji, że znajedziesz taki co będzie klepał. A przynajmniej nie w marketach. Jednym pomysłem byłoby chodzenie po jakiś rynkach i kupowanie maku na wagę z worków, no to tutaj może, tylko to by musiał być mak z jakiegoś shady jeśli chodzi o bhp żrodła, żęby nie przejmowali się regulacjami unijnymi i nie stosowali się do zaleceń sanepidu czy czegoś. A istnienie czegoś takiego jest mało prawdopodobne - w polsce nie hoduje się praktycznie maku, więc każdy mak jest zza granicy sprowadzany, nawet ten z rynku. Więc jeślu jeśli jest zza granicy, to pewno idzie z tych samych dużych magazynów, które jednak będą się stosować do unijnych norm. Więc i ten na rynkach, będzie raczej nieklepliwy. No chyba że wierzysz w jakiś przemyt niemytego maku przez granicę, ale to chyba nie ma sensu XD
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.