Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 10 / 1 / 0
Tak w zasadzie to mi uświadomiłaś że z tą stabilizacją może być, mam może trochę więcej cierpliwości ale spodziewałem się może więcej efektów. Myślałem że skoro działa to na dopaminę to będzie jakoś bardziej weselej czy będzie mi się więcej chciało a tu w temacie stagnacja i ciężko się szuka motywacji do działania. Biorę także lamitrygine jako stabilizator nastroju bo zauważyłem że różne są dni. Czasem jestem zwinięty jak Burito i więcej niż nie chce od świata jak usnąć a zdarza się ale rzadziej że się dobrze rozkręca nastrój i złych myśli totalnie nie ma …
  • 47 / 23 / 0
@1938 bupropion na napęd zaczyna działać wyraźnie od dawki 300mg. U mnie była widoczna ogromna różnica po dołożeniu drugiej tabletki, ale szybko zrezygnowałem bo lęki wywaliło mi poza skalę. Jak nie masz z tym problemów to próbuj śmiało z 300-tką.
  • 1 / / 0
Chciałbym was poprosić o poradę, który z leków nie wywoła mi bruksizmu/szczękościsku i mógłbym go stosować na depresję zwiazaną z wadą zgryzu, przez którą mam problemy ze stawami skroniowymi i nie mogę sobie pozwolić na bruksizm, a powstał on u mnie po 3 tygodniach stosowania paroksetyny.
  • 847 / 255 / 0
Ja apeluję, aby dwa razy się zastanowić, zanim kwestię Waszego zdrowia psychicznego pozostawicie anonimowym ćpunom z hyperreal xD
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana zmniejsza grubość kory mózgowej – mówią badania na temat wpływu konopi indyjskich na mózg

Kanadyjskie badania dotyczyły wpływu używania konopi indyjskich na strukturę mózgu u młodzieży. Prace badawcze, prowadzone przez zespoły Gracieli Pineyro i Tomasa Pausa, wykazały, że stosowanie THC (tetrahydrokannabinolu – organicznego związku chemicznego z grupy kannabinoidów, głównej substancji psychoaktywnej zawartej w konopiach) przez nastolatków prowadzi do zmniejszenia grubości kory mózgowej. Zaobserwowano, że THC powoduje zanik dendrytów – struktur neuronowych niezbędnych do komunikacji międzykomórkowej, co może skutkować atrofią określonych obszarów kory w okresie krytycznym dla rozwoju mózgu.

Od dziś fentanyl i marihuana niedostępne w receptomatach

Fentanyl i marihuana są na liście substancji, których nie można kupić poprzez receptomaty. Dziś wchodzi w życie rozporządzenie ministra zdrowia w sprawie środków odurzających i substancji psychotropowych.

Medyczna marihuana dla psów i kotów? Brazylia jest na tak!

Krajowa Agencja Nadzoru Zdrowia w Brazylii podjęła niedawno ważną decyzję o zmianie rozporządzenia SVS/MS 344/1998. Ma to na celu umożliwienie regulacji produktów na bazie medycznej marihuany dla zwierząt przez brazylijskie Ministerstwo Rolnictwa i Hodowli.