Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1643 / 286 / 0
A nie lepiej, skoro już tyle wytrzymałaś, przejść na niskie dawki buprenorfiny? Skoro chcesz się wyczyścić, to bupra, która nadal dodaje pożądanego kopa energii (no ale o fazie zapomnij), przy okazji wspierała by Cię mentalnie wiedząc, że przygrzanie nie ma sensu.
Poza tym, buprenorfina nie odkłada się w tkance tłuszczowej jak metadon, a także jest połowicznym agonistą, a także blokerem, który świetnie radzi sobie z głodami.
Przemyśl to, zamiast próbować schodzić z metadonu morfiną.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 2967 / 984 / 0
niektórzy gorzej tolerują buprenorfinę i wolą pozostać przy sprawdzonym, pełnym agoniście receptorów opioidowych, metadonie. sam zaliczam się do tej grupy osób - mi bupra nie podchodzi i dziwnie na mnie działa. nie jestem w stanie się nią całkowicie zakleić, gdy jestem w zaawansowanym ciągu z wysoką tolerancją, a z kolei po długiej przerwie od opioidów, dawka rzędu 0,8-1,0 mg doprowadza do nadmiernej sedacji i zwisów. metadon za to jest pewny, a jego działanie jest w moim przypadku sprawdzone. zawsze pomaga zredukować skręta oraz, gdy trzeba, to się ućpać.

są plusy, ale niektórzy potrzebują pełnego agonisty, aby pozostać na substytucji lub redukować dawki. morfina też się do tego nadaje, choć to dosyć specyficzne podejście. powinien to być raczej środek ostatniego rzutu do takich celów - stosowany bardzo rozsądnie.

pozdrawiam, przodo
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 8 / / 0
Środek ostatniego rzutu? Co masz na myśli? Może macie jakąś lepsza poradę.
A co do propozycji bupry, byłam na niej. Nie niwelowała mi skręta psychicznego, dalej miałam głody. Fizyczny skręt tylko zaliczała. nie wiem czy teraz dałaby radę, ale też nie wiem czy mnie przerzuca na bupre na programie. Dostęp mam tylko do majki.
Wiem na bank, że na sucho nie odstawie nawet takiej małej dawki..
Jak macie lepszy pomysł dajcie mi znać, bo w przerwę świąteczną chce przejść na morfine.

A no i na morfine mogę przejść od razu, a z bupra trzeba trochę odczekać.. nie wiem czy dam radę.
  • 646 / 187 / 2
06 listopada 2024przodownik pisze:
niektórzy gorzej tolerują buprenorfinę i wolą pozostać przy sprawdzonym, pełnym agoniście receptorów opioidowych, metadonie. sam zaliczam się do tej grupy osób - mi bupra nie podchodzi i dziwnie na mnie działa. nie jestem w stanie się nią całkowicie zakleić, gdy jestem w zaawansowanym ciągu z wysoką tolerancją, a z kolei po długiej przerwie od opioidów, dawka rzędu 0,8-1,0 mg doprowadza do nadmiernej sedacji i zwisów. metadon za to jest pewny, a jego działanie jest w moim przypadku sprawdzone. zawsze pomaga zredukować skręta oraz, gdy trzeba, to się ućpać.

są plusy, ale niektórzy potrzebują pełnego agonisty, aby pozostać na substytucji lub redukować dawki. morfina też się do tego nadaje, choć to dosyć specyficzne podejście. powinien to być raczej środek ostatniego rzutu do takich celów - stosowany bardzo rozsądnie.

pozdrawiam, przodo
u mnie buprenorfina nie sprawdziła się ze względów zdrowotnych - w lato sporo się pocę (mimo iż nie jebię, może jakieś azjatyckie geny czy coś, chuj wie, ale mi pasuje xD) i plastry odpadały po jednym dniu, po przejściu na bunorfin od którego musiałem zaczynać dawki 18mg na dzień schodząc w miesiąc do 4mg co drugi dzień pozostałem tak przez 8msc i po usg mojego brzucha lekarz mi zabronił przyjmowania bupry i zmienił na metadon, aktualnie od roku na metadonie i jest spoko. (tyle, że ja przyjmuję opio bo raz, że mam uczulenie na nlpz, dwa chorobę genetyczną kręgosłupa objawiająca się kurewskim bólem).
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Podziemie narkotykowe w Warszawie kwitnie. Dilerzy zaopatrują polityków i aktorów

Na warszawskich ulicach „pracuje" kilkunastotysięczna rzesza dilerów narkotyków. Dostarczą niemal każdy „towar”. Dowożą znanym aktorom, pisarzom, prawnikom, lekarzom i „zwykłym” warszawiakom imprezującym w centrum lub w mieszkaniach na Pradze, Woli czy Żoliborzu. Zabawa na początku jest zawsze „fajna”. Potem zaczyna się zjazd, pojawiają się problemy.

Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?

W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.

Aptekarka sprzedawała we Wrocławiu leki na kilogramy. W taki sposób produkowano z nich narkotyki

Emerytowana farmaceutka przez 5 lat sprzedawała we Wrocławiu i dwóch innych miejscowościach leki na zapalenie błony śluzowej nosa producentom narkotyków. Ze sprzedanych w nadmiarze tabletek można było pozyskać ponad... 216 kilogramów pseudoefedryny – substancji, z której wytwarza się metamfetaminę.