Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1634 / 283 / 0
A nie lepiej, skoro już tyle wytrzymałaś, przejść na niskie dawki buprenorfiny? Skoro chcesz się wyczyścić, to bupra, która nadal dodaje pożądanego kopa energii (no ale o fazie zapomnij), przy okazji wspierała by Cię mentalnie wiedząc, że przygrzanie nie ma sensu.
Poza tym, buprenorfina nie odkłada się w tkance tłuszczowej jak metadon, a także jest połowicznym agonistą, a także blokerem, który świetnie radzi sobie z głodami.
Przemyśl to, zamiast próbować schodzić z metadonu morfiną.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 2943 / 977 / 0
niektórzy gorzej tolerują buprenorfinę i wolą pozostać przy sprawdzonym, pełnym agoniście receptorów opioidowych, metadonie. sam zaliczam się do tej grupy osób - mi bupra nie podchodzi i dziwnie na mnie działa. nie jestem w stanie się nią całkowicie zakleić, gdy jestem w zaawansowanym ciągu z wysoką tolerancją, a z kolei po długiej przerwie od opioidów, dawka rzędu 0,8-1,0 mg doprowadza do nadmiernej sedacji i zwisów. metadon za to jest pewny, a jego działanie jest w moim przypadku sprawdzone. zawsze pomaga zredukować skręta oraz, gdy trzeba, to się ućpać.

są plusy, ale niektórzy potrzebują pełnego agonisty, aby pozostać na substytucji lub redukować dawki. morfina też się do tego nadaje, choć to dosyć specyficzne podejście. powinien to być raczej środek ostatniego rzutu do takich celów - stosowany bardzo rozsądnie.

pozdrawiam, przodo
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
Newsy
Prezes znanej korporacji przyłapany na kupnie narkotyków

Stefan Kaufmann, prezes firmy Olympus, czołowego japońskiego producenta sprzętu optycznego, zrezygnował ze stanowiska – przekazano w oświadczeniu. Agencja AFP podaje, że niemiecki menedżer został oskarżony o kupno narkotyków.

Kanapa 71-latki wydzielała dziwny zapach. Policja dokonała odkrycia

Policjanci z Gdańska przeprowadzili przeszukanie w mieszkaniu 71-latki. Po wejściu do środka od razu wyczuli dziwny zapach. Jak się okazało pochodził on z kanapy, a raczej był to zapach tego, co w niej ukryto. Zatrzymano dwie osoby.

Koniec e-wizyt na medyczną marihuanę. Polski rząd zaostrza przepisy dotyczące medycznej marihuany.

Minister Zdrowia Izabela Leszczyna podpisała rozporządzenie zaostrzające przepisy dotyczące medycznej marihuany w Polsce. Nowe regulacje wymagają osobistego badania pacjenta przed wystawieniem recepty na substancje kontrolowane, co oznacza koniec e-wizyt na medyczną marihuanę w prywatnych klinikach konopnych. Nowe przepisy mocno uderzają w branżę oraz pacjentów, zwłaszcza niemobilnych, ograniczając dostęp do potrzebnego leczenia.