Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 2938 / 977 / 0
ja bardzo sobie chwalę ten suplement, wchodzi w dobrą synergię z Nootropilem, czyli piracetamem (daw. 2400 mg/d), zauważalne wzmocnienie w/w preparatu - wzmożona koncentracja, większa wydolność kognitywno-poznawcza wraz z ogólnym kojarzeniem faktów.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 42 / 11 / 0
@przodownik - spora ta dawka piracetamu. Nie wydaje ci sie ze to jego działanie czujesz a nie gingko?

na mnie żadne działanie, na poziomie placebo.
  • 246 / 38 / 0
Ja jestem w trakcie stosowania już cały Październik i się skończyło (ginkofar 240mg) raz dziennie z rana pół tabsy. Wcześniej dużo chlałem, a jak nie chlałem to szamałem dysocjanty. Pamięć zawodziła bardzo mocno.

Zdecydowanie poprawiło mi to pamięć długotrwałą. Zacząłem łatwo przywoływać odległe wspomnienia/sytuacje, o których myślałem, że już zniknęły. Łatwo mi coś przytoczyć cytat np z książki którą czytałem na wiosnę. O krótkotrwałej się nie wypowiem, bo mam taki zapierdol w pracy, że pisanie na kartkach to obowiązkowo, ale chyba mam też niestwierdzone ADHD więc uj to wie. Koncentracja to samo nie wiem czy coś na to działa, wątpie, już lepiej sobie kawę strzelić.

Za to moim ulubionym działaniem jest redukcja szumów usznych, u mnie one się objawiają jako ciągły pisk/dzwonienie, przeszkadza zasnąć i trochę derealizuje. No po prostu wkurwia. Za to (już drugi raz) gingko zmieniło mi ten pisk w taki szum a la white noise cichszy niz normalnie i dzięki temu zasypiam normalnie i się nie odklejam. Też przy reduckji szumu usznego mam zmniejszone szum optyczny, który po latach jarania baki za dzieciaka był ultra silny, normalnie fraktale przy zamkniętych oczach i pokaz fajerwerków na nocnym niebie, kto wie ten wie. Teraz czil jest to jakieś takie wygładzone i nie przeszkadza.

Polecam gingko na piski w uszach i pamięć długotrwałą. Resztę potencjalnych efektów imo można włożyć między bajki.
  • 8940 / 1734 / 2
Sami fachowcy xD
wczorajbiel pisze:
@przodownik - spora ta dawka piracetamu. Nie wydaje ci sie ze to jego działanie czujesz a nie gingko?

na mnie żadne działanie, na poziomie placebo.
Nie są to wysokie dawki.

XD a teraz najzabawniejsza część.
W jaki sposób chcielibyście w ginkgo odczuć antagonizm rec GABA ? W jaki sposób chcielibyście odczuć bardzo mocne wywalanienie wolnych rodników ? W jaki sposób chcielibyście poczuć ochrone głowy przed alzheimerem ?
I na koniec xD mało który z Was ma kobietę, bo od razu zobaczylibyscie różnice w łóżku 😅
Fajnie też wycisza głowę poprzez tonizowanie osi HPA
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9651122/

Choć ja tam nie wiem, nie stosowałem tych wszystkich standaryzowanych ekstraktów tylko napar.
Biloby dawno nie stosowałem ale wspominam bdb. Zwłaszcza w miksie z brahmi. Najważniejsze przy ginkgo jest to co jecie. Biloba głównie zwiększa "przemiał" subst odżywczych w mózgu. Bez dobrej diety nie ma sensu kupowania biloby.

Ps jak tak działa placebo, to dajcie.mi więcej takich placebowatych substancji.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Newsy
Kanapa 71-latki wydzielała dziwny zapach. Policja dokonała odkrycia

Policjanci z Gdańska przeprowadzili przeszukanie w mieszkaniu 71-latki. Po wejściu do środka od razu wyczuli dziwny zapach. Jak się okazało pochodził on z kanapy, a raczej był to zapach tego, co w niej ukryto. Zatrzymano dwie osoby.

Koniec e-wizyt na medyczną marihuanę. Polski rząd zaostrza przepisy dotyczące medycznej marihuany.

Minister Zdrowia Izabela Leszczyna podpisała rozporządzenie zaostrzające przepisy dotyczące medycznej marihuany w Polsce. Nowe regulacje wymagają osobistego badania pacjenta przed wystawieniem recepty na substancje kontrolowane, co oznacza koniec e-wizyt na medyczną marihuanę w prywatnych klinikach konopnych. Nowe przepisy mocno uderzają w branżę oraz pacjentów, zwłaszcza niemobilnych, ograniczając dostęp do potrzebnego leczenia.

E.coli i ołów znalezione w ulicznej marihuanie sprzedawanej Brytyjczykom

Stwierdzono, że marihuana uliczna w Wielkiej Brytanii zawiera niebezpieczne ilości pleśni, drożdży, ołowiu, E. coli i salmonelli.