Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 12344 / 2398 / 0
Daruj sobie kolego te wypociny i agresywny ton, bo serio nie sprowokujesz mnie - co najwyżej humor mi możesz poprawiać. Jeśli już coś piszesz o jakiś zaczepkach, to gwoli ścisłości - czy to ja komentuje Twoje posty, czy może jest odwrotnie? Bo to już któraś z kolei "zaczepka" o ch*j wie co i robisz się smutny zwyczajnie i do tego bezczelny. A tego tutaj nie lubimy.

Definicja słowa "poniekąd":
partykuła komunikująca, że wyrażony w zdaniu sąd nie odpowiada dosłownie faktycznemu stanowi rzeczy, ale jest mu w znacznym stopniu bliski
No ale Ty z tą swoją znakomitą pamięcią pomyliłeś się poniekąd "zaledwie" o 4 lata :korposzczur: Uwielbiam, kiedy ktoś mnie odsyła po definicję słowa, którego sam nie rozumie. Zabawna sprawa... :*
Poza tym to w końcu chodzi o naukę, czy o jakieś wątpliwości? Wątpliwości przed zakupem czegoś tak mnie kompromitują, że aż musiałeś zabrać głoś, by mnie "ośmieszyć"? (w jakimś swoim dziwnym mniemaniu) Ty nigdy nie miałeś w życiu żadnych wątpliwości? To skompromituję się teraz totalnie i napiszę, że wczoraj też miałem wątpliwości, ale nie pamiętam odnośnie czego. Rano chyba też jakieś się pojawiły i zapewne jeszcze nie raz się pojawią.

Skoro już zarzucasz mi coś (właściwie to nie wiem co, bo nie potrafisz sprecyzować) to co za problem znaleźć ów post, który był przecież sednem Twojej wypowiedzi? Jest wyszukiwarka, mamy 2024 rok, a poza tym z tak dobrą pamięcią powinieneś znaleźć w pół minuty. Mi znalezienie swojej pierwszej wzmianki o zakupie VC (tak, szukałem, żeby nie być gołosłownym w przeciwieństwie do Ciebie - chcesz linka?) zajęło 5 minut (a tak wybornej pamięci nie mam).
Przypominam, że to forum dyskusyjne, gdzie ludzie mogą swobodnie dyskutować. Bez obrażania się nawzajem, czy jakiś dziwnych "zarzutów" ("a bo ty miałeś wątpliwości przed zakupem, a teraz to chwalisz..." :korposzczur: ) wiadomo skąd wyjętych. Ile Ty masz lat w ogóle?
Reszty nawet nie chce mi się komentować, tłumaczyć i kontynuować tej wesołej konwersacji, bo to jednak zniżanie się poziomem i bezpowrotna strata czasu.

PS - specjalnie dla Ciebie oznaczyłem na czerwono kluczowe fragmenty. Zostań też z nami koniecznie, by dzielić się tą swoją dogłębną "wiedzą" (cokolwiek masz na myśli - kolejny, który mierzy to w ilości wyjaranego tematu?), bo ten dział jest "przeze mnie na wpół martwy" %-D Swoją drogą dlaczego konkretnie? To ja tutaj głównie "moderuję" posty, służę radą każdemu, kto o to zapyta + zrobiłem dla potomnych 8 fotorelacji z rzędu. Co takiego z kolei Ty dokonałeś? (poza wyjaraniem iluś tam kg oczywiście). Proponuję byś pochwalił się jakimiś wynikami, bo póki co musimy we wszystko wierzyć na słowo, lub w tą słynną dobrą pamięć. Jarać potrafi każdy...
Obelgi zachowaj raczej dla swoich kolegów ze szkoły - taka mała rada. Zauważ, że ja nie użyłem wobec Ciebie żadnego negatywnego określenia pokroju "retard", choć za taki post na haszyszu z miejsca dostałbyś bana na 2 miesiące (sam dostałem - za odmienne zdanie od admina :)) Do tego jeszcze zwracam się w formie grzecznościowej pisząc "Ci".
  • 39 / 40 / 0
26 października 2024TRD2 pisze:
Da się jakoś odzyskać cały tej szajs wklejony w grinder?
1. Zawijasz młynek w folię i wkładasz do zamrażarki na 1 godzinę.
2. Wyjmujesz młynek
3. Ostrożnie wlewasz do młynka kilka millitrów wódki i szczelnie zamykasz młynek
4. Potrząsasz zamkniętym młynkiem
5. Wylewasz zawartość do talerza na zupę (z szerokiego naczynia najwygodniej odciąga się alkohol)
6. Czekasz aż to co cię interesuje opadnie na dno
7. Odciągasz delikatnie alkohol strzykawką.
8. Z osadu formujesz kulkę do palenia/spożycia
9. Z odciągniętego alkoholu robisz sobie drinka :)
  • 22 / 1 / 0
@IStillKnow Dzięki towarzyszu

A po kurczaka wkładamy do zamrażarki zawinięty w folie? :o bo tego nie rozumiem
Później wlewasz do środka i zamykasz, i zawijasz jeszcze w tą folię, rozumiem by uniknąć strat w razie W?

reszta to raczej zrozumiała

Co do spożycia, to chyba spożyte inaczej niż per płuca nie klepnie? Moja wiedza w temcie jest bardzo powierzchowna (na razie) ale z tego co rozumiem trzeba terpeny rozpuszczać w tłuszczach, by klepały per łoral

Mam mały aluminiowy młynek z wyjętym sitkiem przez który w obecnej chwili przeszło około 25-30g. Chciałbym wypróbować twój sposób a potem po prostu właczyć nowy młynek w którym zostawię sitko na pyłek, co by pozbierać trochę

Zwykle je wyciągam, tak, że kiedy zmielisz to materiał spada przez oczka niżej, na sitko na ten pyłek. W ten sposób możęsz przemielić np. 3 pełne młynki, potem rozkręcasz ten pojemnik na pyłek i masz tam ubity piknie materiał z 3 młykowań :p

26 października 2024jezus_chytrus pisze:
Daruj sobie kolego te wypociny i agresywny ton, bo serio nie sprowokujesz mnie - co najwyżej humor mi możesz poprawiać. Jeśli już coś piszesz o jakiś zaczepkach, to gwoli ścisłości - czy to ja komentuje Twoje posty, czy może jest odwrotnie? Bo to już któraś z kolei "zaczepka" o ch*j wie co i robisz się smutny zwyczajnie i do tego bezczelny. A tego tutaj nie lubimy.

Definicja słowa "poniekąd":
partykuła komunikująca, że wyrażony w zdaniu sąd nie odpowiada dosłownie faktycznemu stanowi rzeczy, ale jest mu w znacznym stopniu bliski
No ale Ty z tą swoją znakomitą pamięcią pomyliłeś się poniekąd "zaledwie" o 4 lata :korposzczur: Uwielbiam, kiedy ktoś mnie odsyła po definicję słowa, którego sam nie rozumie. Zabawna sprawa... :*
Poza tym to w końcu chodzi o naukę, czy o jakieś wątpliwości? Wątpliwości przed zakupem czegoś tak mnie kompromitują, że aż musiałeś zabrać głoś, by mnie "ośmieszyć"? (w jakimś swoim dziwnym mniemaniu) Ty nigdy nie miałeś w życiu żadnych wątpliwości? To skompromituję się teraz totalnie i napiszę, że wczoraj też miałem wątpliwości, ale nie pamiętam odnośnie czego. Rano chyba też jakieś się pojawiły i zapewne jeszcze nie raz się pojawią.

Skoro już zarzucasz mi coś (właściwie to nie wiem co, bo nie potrafisz sprecyzować) to co za problem znaleźć ów post, który był przecież sednem Twojej wypowiedzi? Jest wyszukiwarka, mamy 2024 rok, a poza tym z tak dobrą pamięcią powinieneś znaleźć w pół minuty. Mi znalezienie swojej pierwszej wzmianki o zakupie VC (tak, szukałem, żeby nie być gołosłownym w przeciwieństwie do Ciebie - chcesz linka?) zajęło 5 minut (a tak wybornej pamięci nie mam).
Przypominam, że to forum dyskusyjne, gdzie ludzie mogą swobodnie dyskutować. Bez obrażania się nawzajem, czy jakiś dziwnych "zarzutów" ("a bo ty miałeś wątpliwości przed zakupem, a teraz to chwalisz..." :korposzczur: ) wiadomo skąd wyjętych. Ile Ty masz lat w ogóle?
Reszty nawet nie chce mi się komentować, tłumaczyć i kontynuować tej wesołej konwersacji, bo to jednak zniżanie się poziomem i bezpowrotna strata czasu.

PS - specjalnie dla Ciebie oznaczyłem na czerwono kluczowe fragmenty. Zostań też z nami koniecznie, by dzielić się tą swoją dogłębną "wiedzą" (cokolwiek masz na myśli - kolejny, który mierzy to w ilości wyjaranego tematu?), bo ten dział jest "przeze mnie na wpół martwy" %-D Swoją drogą dlaczego konkretnie? To ja tutaj głównie "moderuję" posty, służę radą każdemu, kto o to zapyta + zrobiłem dla potomnych 8 fotorelacji z rzędu. Co takiego z kolei Ty dokonałeś? (poza wyjaraniem iluś tam kg oczywiście). Proponuję byś pochwalił się jakimiś wynikami, bo póki co musimy we wszystko wierzyć na słowo, lub w tą słynną dobrą pamięć. Jarać potrafi każdy...
Obelgi zachowaj raczej dla swoich kolegów ze szkoły - taka mała rada. Zauważ, że ja nie użyłem wobec Ciebie żadnego negatywnego określenia pokroju "retard", choć za taki post na haszyszu z miejsca dostałbyś bana na 2 miesiące (sam dostałem - za odmienne zdanie od admina :)) Do tego jeszcze zwracam się w formie grzecznościowej pisząc "Ci".
Chciałem tylko Jezus powiedzieć, że ogromnie mi pomogłeś i dzięki za dzielenie się wiedzą

Czytałem te wymianę zdań z towarzyszem Melo i kompletnie nie ogarniam o co tu chodzi. Happens, ktoś miał gorszy dzień

Aha, ja mam wątpiwości różnego rodzaju od rana do wieczora każdego dnia, jak wszyscy. Po to rozmawiamy, by się na coś zdecydować, w czym Ty i forum mi pomogliście.

Sorry za offtopic
  • 39 / 40 / 0
A po kurczaka wkładamy do zamrażarki zawinięty w folie? :o bo tego nie rozumiem
Żeby Ci później młynek nie walił rybą lub tym co trzymasz normalnie w zamrażarce ;)

Co to spożycia, musiałbyś to później dekarbo, ale polecam zjarać/zwapować.
Jeżeli masz młynek który się szczelnie zakręca, to nie trzeba nic więcej robić w kwestii szczelności. Chodzi o to, żeby podczas potrząsania nic się nie wylewało.
  • 1761 / 298 / 0
Co można zrobić pożytecznego o 5 rano? Na szybkości wyczyściłem waporyzator - przerobiłem dość szybko z 20g może więcej i już wyczułem spadek wydajności. Jak jest czysty to wyraźne chmury schodzą już od początku na 180 a tak to ledwo co widać i 185-190 się rozkręca.
Przy okazji troche recyclingu - do słoika z brudnym IPA po głowicy waporyzatora (pływała z godzinę) wrzuciłem jeszcze metalowy grinder bo też zauważyłem, że już się susz lepi w te kolce/szczeliny. Dobry numer, oszczędzasz na alkkoholu IPA 2 w 1.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD

Newsy
Palikot obiecuje z aresztu, że odda pieniądze. Ma zarobić je tak, jak je stracił

Janusz Palikot ustami swojego pełnomocnika poinformował wierzycieli, że spłaci wszystkie długi. Pieniądze na ten cel ma zarobić rozwijając alkoholowy biznes, czyli dokładnie tak samo jak je stracił. Były polityk trafił do aresztu na początku października i w tę sobotę obchodził tam swoje 60. urodziny.

Sąd Najwyższy uznał, że stanowe przepisy są niekonstytucyjne. 1200 sklepów może pozwać miasto

Sędzia Kevin Kerrigan uznał za niekonstytucyjne przepisy, pozwalające na natychmiastowe zamykanie sklepów, podejrzanych o nielicencjonowaną sprzedaż produktów konopnych. W imieniu Sądu Najwyższego Nowego Jorku Kerrigan orzekł, że prawo jest „potencjalną farsą”, naruszającą zasady uczciwego procesu.

Komisja Europejska wszczyna dochodzenie w sprawie włoskiego zakazu stosowania CBD i kwiatów konopi

Komisja Europejska (KE) rozpoczęła dochodzenie w odpowiedzi na kontrowersyjne działania rządu Włoch, które mają na celu zakazanie sprzedaży CBD i kwiatów konopi, produktów legalnych na terenie Unii Europejskiej (UE). Włoska inicjatywa wzbudza poważne obawy dotyczące naruszenia prawa unijnego, co może mieć dalekosiężne konsekwencje dla całego rynku konopnego w Europie. Dochodzenie KE w tej sprawie może okazać się kluczowe dla przyszłości przemysłu konopnego w UE.