Nie odczuwam żadnej różnicy bo i tak to nie miałem przed wzięciem pierwszej dawki pregabaliny.
Mówiłeś że masz spore doświadczenie z Moklo. Możesz w skrócie odpowiedzieć po jakim czasie u Ciebie lek przestawał działać i czy można powrócić do stanu poprzedniego odstawiając go na jakiś czas?
Moklobemid nie jest potężny na lęki i prega z resztą też. Razem odczuwam synergie i zwiekszony efekt antydepresyjny moklo. Ale cos jest na rzeczy w tym ze inaczej sie czuje niz na samym moklobemidzie.
Ewentualnie dołoże prege do niego jakieś 2x150mg, bo mam jej sporo.
Do kolegi który wali 900mg pregi i twierdzi, że jest spoko, rób tak dłużej i na pewno będzie fajnie, powodzenia. Herezje się w tym temacie pojawiają, ale nie w moich postach.
@MarekWawka Moklobemid wpływa też na rozkład serotoniny. I piszę po raz enty, że ta substancja jest iMAO-A i, w dawkach powyżej 600mg, iMAO-B. Dopiero w tych wyższych dawkach oddziaływanie na metabolizm dopaminy jest bardziej znaczące.
@zburzony To interesujące, w jakich dawkach i co konkretnie się działo? Opisz. I czy dobrze mi się kojarzy, że to Ty waliłeś jakieś popieprzone miksy antydepresantów, czy był to ktoś inny z tego wątku?
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
Moklobemidu brałem 300 mg ale też z innymi rzeczami, nie pamiętam dokładnie ale pewnie z 5 różnych leków wtedy brałem, na pewno też jakieś SSRI/SNRI.
Od początku było pobudzenie, więcej energii, nastrój w górę, motywacja itd ale czułem też lekki niepokój i bardziej stresowałem się przy ludziach w robocie. Po kilku tygodniach dobre efekty minęły ale ten niepokój i stres zostały.
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
Miesięczna przerwa nie pomogła w przywróceniu efektów.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?
Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.