Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 272 / 33 / 0
To, że przykryje/zaleczy zjazd po fenku to wiem, tylko pytanie czy organizm nie przyjmie tego jako przedłużenie ciągu i po odstawieniu baklo zjazd wróci większy?

Czy nie jest to na zasadzie picia 3 dni czystej wódki, a później "leczenie się" whisky? Wiadomo whisky zaleczy kaca, ale jak zejdzie to kac będzie jeszcze wiekszy.

Czy organizm przyjmie to jako inną substancję i będzie to bardziej na zasadzie zaleczania kaca benzo które kaca nie przedłuży?
  • 2626 / 552 / 0
Jak na moje to przedłuży, tak jakbyś zaleczał skręta morfinowego oksykodonem. Po prostu trzeba redukować dawki i odstawić.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 207 / 59 / 0
W sumie racja .Plus balko jest taki ,że łatwiej dozowac dawki/ciąć ,przy schodzeniu
  • 272 / 33 / 0
Tak też myślałem. Na moje to cięcie dawek fena jest zdecydowanie łatwiejsze odmierzając proch na wadze, niż krojenie małych tabletek 25 mg baklofenu. Chyba, że masz na myśli większe dawki baklo i 25 lub 12,5 to dawka końcowa.

Mam jeszcze w apteczce F-fenibut, działa krócej niż standardowy fen, więc może małe dawki zaleczą trochę nerwówkę i łatwiej się zejdzie.

Ehh, ładowanie fena w dużych dawkach kilka dni z rzędu i mieszanie z alkoholem to nie był dobry pomysł.

scalono @V44

Proszę o scalenie postu, może się przydać dla cierpiących odstawkę.

Zarzuciłem małą dawkę 200 mg F-fenibutu, po godzinie objawy odstawienia fena zniknęły całkowicie. Jest relaks, spokój na głowie, cała nerwówka odeszła w mgnieniu oka. Zobaczymy jak będzie jutro ale póki co zadziałało na odstawkę rewelacyjnie. Czuję jakby mózg momentalnie wrócił do ustawień fabrycznych :)
  • 207 / 59 / 0
Jest też balko 10 mg .Z podziałka na 5mg .I taki miałem na myśli
  • 363 / 94 / 0
Uszanowanko,

Aktywni użytkownicy na pewno znają popularne źródło fenia, sprzedawane w czarnych samarach.

Czy z materiałem jest coś nie tak, czy fenibut się dla mojego GABA-B się skończył?

Ktoś ma jakieś spostrzeżenia?
Jedyny sposób by pozbyć się pokusy, to jej ulec.
  • 272 / 33 / 0
@UP Pisałem o tym jakiś czas temu, zepsuł się drastycznie, reklamowałem ostatnie zamówienie stamtąd. Totalnie przestał działać, wiele osób stwierdziło to samo. Niestety 250g które zdążyłem otworzyć nadaje się do wysypania do kibla.

Też miałem obawę, że fen przestał działać, ale miałem jeszcze stare sorty od nich i nadal działały wyśmienice. Więc na 100% lipny temat, a szkoda
  • 54 / 12 / 0
Niedawno ktoś tutaj narzekał na to źródło, podejrzewał, że gostek zaczął fenia czymś rozcieńczać.
Ja myślę, że to producenci zaczęli robić gorszy produkt - ostatnio wziąłem z dwóch źródeł i dostałem identycznie wyglądający i smakujący jak fenibut puder które ledwo co smyrają. Jeden łagodny dla żołądka dziwnie pobudza drugi ryjący flaki działa jak fenibut ale słaby jest.
Byłem czysty od fenka prawie rok.
W tamto lato jechałem na fenim prawie codziennie i nawet po 2 mies ciągu czuć bylo wjazd nawet 1g.
Teraz bez tolerki 2g ledwo czuje.
  • 2807 / 364 / 0
Ja mam fenibut z innego " źródła " i na mnie działa jak trzeba a wrecz za mocno ;) dawke az mi ciężko odmierzyć mimo ze miarka jest , gdy wziąłem oststni raz to bylem taki śpiący i dosłownie z gumy ze nie mogłem się podnieść prawie 12h ..
  • 335 / 34 / 0
30 października 2024BabciaMadzia pisze:
Niedawno ktoś tutaj narzekał na to źródło, podejrzewał, że gostek zaczął fenia czymś rozcieńczać.
Ja myślę, że to producenci zaczęli robić gorszy produkt - ostatnio wziąłem z dwóch źródeł i dostałem identycznie wyglądający i smakujący jak fenibut puder które ledwo co smyrają. Jeden łagodny dla żołądka dziwnie pobudza drugi ryjący flaki działa jak fenibut ale słaby jest.
Byłem czysty od fenka prawie rok.
W tamto lato jechałem na fenim prawie codziennie i nawet po 2 mies ciągu czuć bylo wjazd nawet 1g.
Teraz bez tolerki 2g ledwo czuje.
Dlatego ja narobiłem zapasu sprzętu z listopada 2023 jeszcze przez wycofaniem ze sklepów. Kilka razy kupiłem te allegrowe, jedynie smak fena w tym jest nic więcej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.