Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 31 / 1 / 0
Witam to co z tym JP? No lekka lipa wyszła. Nie chce siać zamętu ale JP pisał wszystko i to dosłownie wszystko o każdych godzinach. Mam domniemania że d-r.pl to po prostu maszynka do robienia hajsu, a J ma ludzi na pełen etat którzy obsługują filtrują te zamówienia a potem tylko przekazują do wypisania ale no to tylko moje domniemania.
Dostałem bana na zamówienia (znów), a nie zamawiałem nic u JP od 2 miesięcy. I to jest po raz kolejny u JP dziwna sytuacja. Raz w ciągu godziny przepisuje [ przepisywał %-D ] mi leki na które, tak właściwie dałem mu solidną podkładkę, a raz dostaje bana XD. No nie wiem co do niego. To kolejny i kolejny kolejny raz. Ile jeszcze razy będzie trzeba się pierdolić w takim brudzie?

Dajcie jakieś porady co robić, czy iść do prywaciarza po papierek? rozkładam ręce a bez bzd skończyłem na sorze

Panie moderatorze serdecznie przepraszam za poprzedni post i prosiłbym bez warna ale na prawdę jestem pod scianą.
  • 707 / 138 / 0
Jak masz dokumentację to popytaj innych lekarzy online czy są zainteresowani by pomóc ci za opłatą. Najwyżej powiedzą że nie i nara
:tabletki:
  • 59 / 17 / 0
Ja jednak po JP bym tak nie "jechał". Wielu ludziom w trudnych chwilach pomógł wyjść z opresji. Jeżeli ktoś nie chce korzystać, czy udostępniać dowodu niech tego nierobi. W tej całej wydawałoby sie jego przesadzie jest jednak fair, bo cenę ma przystępną, a jak odmawia, to zwraca pieniądze. Jego PWZ jest aktualne.
  • 999 / 183 / 0
@andi3033 dokładnie,ja dostałem recke i wszystko bez problemu.
  • 28 / 4 / 0
Co do JP - to już nie wystawia rzeczy jak leci (o ile kiedykolwiek tak robił, ale tak zrozumiałem czytając o nim). Nie wystawił mi benziaka, na którego nie miałem żadnych papierów. Ale kasę odesłał, więc w sumie miło, w przeciwieństwie do 99% większych stron tego typu, gdzie zwrot za niewystawioną reckę zobaczycie jak świnia niebo
  • 569 / 206 / 0
@andi3033, no PWZ nie stracił, ale na chwilę obecną sam lekarz jest zawieszony (screen).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 61 / 5 / 0
Ogólnie nie wiem czy zawsze tak było ale chyba teraz lekarze ogólnie są coraz bardziej zestrachani i coraz trudniej dostać iv-p przez erecepty. Jeszcze pare miesięcy temu dostawałem tu, tam, bez problemu, czasami nawet prawie bez żadnych papierów, a teraz jak do mnie dzwonią, to mówią że ogólnie kontrole są i oni muszą wszystko mieć udokumentowane, i chcą coraz częściej i więcej dokumentacji i zaświadczeń których oczywiście nie mam. Na NFZ nic nie dostane a na prywatnych konowałów za 500zł wizyta mnie nie stać więc i tak będę próbował do ostatniego grosza, przejdę cały internet. Nie ma szans tego odstawić.
Uwaga! Użytkownik mobius nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 218 / 70 / 0
Orrzymaliśmy kod rabatowy na portalu --cut-- Powodzenia w rozwiązaniu zagadki mogę tylko podpowiedzieć zgodnie z regulaminem edit: zn.pl zr.pl/Merx
A z racji tego, że nam się nie przyda - łapcie:
VEK7P6KH
3x -25zł
do wykorzystania na dowolną e‑Konsultację
- e-Recepta (po rabacie za 49zł)
- e-Zwolnienie L4
- Teleporada

Rabat jest ważny przez 2 miesiące. Wykorzystaj go do 28.01.2025
Enjoy %-D

usunięto pełną nazwę strony (jest to warn słowny, następnym razem będzie realny liczący się do licznika gdzie ilość 3 warnów = ban na 72h) /Merx
lol [*]
  • 14 / 3 / 0
28 października 2024mobius pisze:
Mi nie wypisal na poczatku miesiaca recki, ale mial powod, bo mam zajebane IKP i sprawdzil sobie.
Hej, czy mógłbym zapytać jako nowicjusz na forum, co to znaczy mieć zajebane IKP? Chodzi o dużą ilość leków P i N w miesiącu, nawet jeśli są od lekarza, do którego chodzisz stacjonarnie? Czy chodzi o to, że jest wielu lekarzy z "receptomatów", którzy przepisywali Ci takie leki i stąd obiekcje JP?
  • 1761 / 526 / 2
@Obelix chodzi głównie o to czy masz wypisaną odpowiednią ilość opakowań na swój nr pesel (każdy lekarz powinien już od roku sprawdzać szczególnie przy wypisywaniu recept rpw czyt. recept narkotycznych czy faktycznie kończą się Tobie leki i ile opakowań faktycznie wykupiłeś/aś) również lekarze powinni zwracać uwagę na fakt czy leki są wypisywane przez jednego, dwóch lekarzy (np. prowadzący psychiatra i rodzinny) czy od kilkunastu różnych lekarzy co powinno sprowadzić podejrzenia na zasadność prośby o receptę.

Jest to wyłącznie 'dupochron' lekarza, który to receptę ma zamiar wystawić przed późniejszymi kontrolami.

Imo każdy kto daje sobie w ten sposób zaśmiecać swoje IKP od dwóch lat wstecz jest zwyczajnym idiotą, a później wielkie_zdziwienie.jpg bo jestem zbanowany/a przykładowo u JP.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.