Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 2958 / 637 / 0
Tak, dlatego też ja zawsze zabieram paragon ze sobą i wyrzucam gdzieś dalej. Problem w tym, że ceny i tak idą w górę. Pół roku temu 16zł, teraz 19zł w tej samej aptece, nie mówiąc o DOZ w których jest po 20-22. Mowa o dużym thioco.

Największym skandalem dla mnie było kiedy wstąpiłem do apteki w jednym z większych miast kraju po mały thioco, byle zaleczyć skręta. 25zł. Za małe thioco. Ja pierdolę.

Biorę z krótszymi lub dłuższymi przerwami już lekko ponad rok, przedtem były jakieś 2 lata przerwy od opio. I już mnie to chyba zaczyna rozkurwiać fizycznie, bo mimo dbania o bebechy w większości przypadków, po ostatnim zażyciu (na następny dzień) miałem na tyle silne krwawienie z układu wydalniczego(?), że się naprawdę przestraszyłem. Ale co z tego, skoro rano byłem śmiertelnie wystraszony i byłem pewien, że wystarczy to, aby nie wracać do opio przez parę miesięcy, skoro już po południu zacząłem myśleć tylko o wrzuceniu reszty paczki.
serotoninowy pisze:
a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
  • 191 / 7 / 0
16 kwietnia 2023neller pisze:
@k3o daj spokój sobie z kodeiną, może spróbuj tramadolu
Własnie spróbowałem. Najpierw 500, potem 900 i teraz 1300 na sucho. Opioidowo nie czuję prawie nic, za to tak mnie spina że jakbym wziął więcej to chyba bym skończył z padaczką. Także ku przestrodze.
  • 68 / 11 / 0
@k3o

Tramal dla mnie troche zagadka. Kiedys lata temu trafil w moje lapska pakiet skudexy, kuwaaaa 2-3 tabsy sprawialy ze wygrzany bylem jak ja pierdole. Chcialem sprobowac samego Tramalu i niestety nie uzyskalem takiego samego efektu jak po skudexie, czemu? Jedyne gdzie mi sie ten tramal przydawal to w pracy, albo ogolnie poza domem, bo nagle w takim przypadku mi sie uruchamial, w jakims przydatnym stopniu.

Wrócmy do tematu kodeiny, dalsze dywagacje tego typu proszę uskuteczniać w wątku ogólnym opioidów lub tramadolu. @V44
  • 1 / / 0
Kiedyś koda dobrze na mnie działała, przez to, że wpierdalałam około rok temu oksy i tramadol, teraz jedyne co czuje po kodzie to wejście, no a portem tylko swędzenie i zero przyjemności, choćbym wpierdoliła 800 mg. Wie ktoś ile jeszcze mam czekać, żeby tolerka na opio zeszła mi do zera, żeby było jak wcześniej że fajnie urobi mnie jedna paczka thiocodinu?
Ostatnio zmieniony 24 października 2024 przez ZaspaSniezna, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2958 / 637 / 0
@ZaspaSniezna Spróbuj mniejszych dawek, może bierzesz za dużo.
serotoninowy pisze:
a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
  • 505 / 101 / 0
24 października 2024ZaspaSniezna pisze:
Kiedyś koda dobrze na mnie działała, przez to, że wpierdalałam około rok temu oksy i tramadol, teraz jedyne co czuje po kodzie to wejście, no a portem tylko swędzenie i zero przyjemności, choćbym wpierdoliła 800 mg. Wie ktoś ile jeszcze mam czekać, żeby tolerka na opio zeszła mi do zera, żeby było jak wcześniej że fajnie urobi mnie jedna paczka thiocodinu?
Ja to się zastanawiam czy przy okazyjnym używaniu też może budować się tolerka, bo ja nigdy nie miałem ciągu na opio, ani na niczym i biorę kode tylko raz na kilka tygodni, a i tak te fazy ostatnio są jakby jakieś słabsze, bo przy pierwszych kilku był nodding. No, ale może to jest wina, że suplementuje rożeniec górski, bo w przeciągu ostatnich 2 miesięcy brałem kode 3 razy i 2 razy posmyrała słabo a raz dobrze i ten raz to był wtedy, gdy miałem przerwę w suplementacji rożeńca. Może działa na serotoninę i spłyca fazę.

Za to widzę gorszy problem. Nawet przy okazyjnym używaniu zajebiście wypierdoliło mi tolerancję na antyhistamine, efekt sedacyjny znacznie słabszy. Zastanawiam się czy wymiana na inną coś pomoże czy nie. Teraz biorę malenian feniraminy z Fervexu, może zmienię na dimenhydrat i obczaje.
  • 205 / 65 / 0
@Ptaszyna Oczywiście że tolerka leci w górę nawet przy braniu na sportowo. Wolniej niż w ciągu ale dalej rośnie. Taki smutny los narkomana. Najlepsze są pierwsze fazy a potem jest już tylko gonienie króliczka. Dalej przyjemne, nikt nie powie że nie ale bez podjazdu do pierwszych doświadczeń.
  • 139 / 13 / 0
@Ptaszyna
Na histaminę bardzo szybko rośnie tolerka przy częstym grzaniu, znacznie mniej swędzenia i bezsenności. Na antyhistamine też na poczætku 2 apay noc to nokaut nawet jeden muli a po dwóch trzech razach słaaaabo nasennie.
  • 22 / / 0
Co sądzicie o stosowaniu węgla aktywnego na problemy z trafieniem po thio? Próbował ktoś? Czy są jakieś przeciwwskazania o których nie wiem przy okazji thio i węgla aktywnego? Jeśli coś wiecie podzielcie się wiedzą i doświadczeniami ;))
  • 315 / 75 / 0
Chyba trawieniem. A co węgiel w tym pomoże jak to nie jest substancja wspomagająca trawienie tylko bardziej wiążąca różne środki chemiczne w jelitach stosowana przy zatruciach jako odtrutka na choćby cyjanek.
Na problemy z trawieniem przestań wpierdalać garściami tableteczki z kodeiną to nie będziesz miał problemu to takie proste.😂
and its going to suck.
It's not going to be fun.
Zablokowany
Newsy
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.