...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3005 / 510 / 0
Co najlepiej sprawdzi się na te łamiące bole kości? są one niezwykle nieprzyjemne.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 2 / / 0
Moi drodzy chciałbym was zapytać o jedną rzecz- brałem pregabaline 1x75 (4 lata) i teraz i zwiększyłem do 2x75 przez dwa dni (lekarz zlecił). Niestety strasznie mnie rozłożyło - nie byłe, w stanie pracować, funkcjonować, śpałem na jawie jak wziąłem dawkę poranną a wieczorem po dawce wieczornej serce nawalało mi jak szalone, pobudziło mnie tak, że nie mogłem spać i się trząsłem . W efekcie odstawiłem poranna dawkę i wróciłem do starej dawki na której jestem od 4-5 dni (tak też lekarz doradził) Niestety dziwne rzeczy się ze mną dzieją - mam takie ataki ciepła zimna, opanowały mnie jakieś lęki (czytam i myślę cały czas) i strach, nie mogę się skupić i w klatce mnie uciska. Lekarz 1 kontaktu dziś mi powiedział, że pregabalina nie uzależnia. Proszę o pomoc co mogę zrobić i czy rzeczywiście tak się zdarza. Nie mogę niestety przejrzeć całego forum w poszukiwaniu informacji i do tego za tydzień mam swoje własne wesele i jestem przerażony. Proszę o poradę.
  • 1854 / 214 / 37
Pregabalina wykazuje działanie uzależniające, nie bez powodu po długim okresie zażywania powoli zmniejsza się dawkę przed odstawieniem. Oglądałem niedawno dokument o fali uzależnienia pregą w UK. Ten dottore jest gorszy niż lekarz ostatniego kontaktu imho
Wróć na starą dawkę, po paru dniach się ustabilizujesz.
  • 2 / / 0
Witam wszystkich po raz pierwszy. Po trzymiesięcznym łykaniu oksazepamu lekarz zalecił stopniowe odstawienie. Niestety były to dla mnie jedne z najgorszych dni w moim życiu i lekarz przypisał pregabaline na zniwelowanie skorków ubocznych. Prega zrobiła fantastyczną robotę i dziś mija 11 dzień bez benzo. Mija również dwa i pół tygodnia od pierwszej dawki pregabaliny. Pierwszy tydzień na dawce 150-75-75. Drugi tydzień 75-75-75. Pierwsze dwa dni trzeciego tygodnia 75-35-75 a od dwóch dni 75-35-35. Od wczoraj pojawiły się typowe objawy odstawiania benzo czyli szumy w uszach, bóle mięśni,lekka deprecha, delikatne stany lękowe, bóle i zawroty głowy, zwiotczałe mięśnie i jeszcze kilka innych aczkolwiek objawy te nie są na tyle silne jak na początku odstawienia benzo. Ale do rzeczy….. naczytałem się tyle złego o pregabalinie miedzyinnymi o tym że można się od niej uzależnić. Czy możliwe jest uzależnienie po 2,5 tygodniach stosowania pręgi w niskich dawkach czy może to są nadal objawy odstawienie benzo. 11 dni bez oksazepamu i myślałem że już wszystko co złe minęło a tu takie hocki klocki. Obecnie mętlik w głowie i tysiące myśli o tym że pozbyłem się benzodiazepin a wpadłem w szpony uzależnienia od Pregabaliny.
  • 1758 / 298 / 0
Ja na odwrót ale zawsze miałem tendencje wjebania się w pregę niż benzo. Nie wiem co to objawy odstawienne bzd, kończy się to nie ma i tyle. Może nasilone lęki przez krótki czas. Prega to inna historia. Szarżowałem ale mam 1 op klona pomaga obniżać dawki średnio to ostatnio 600 jakoś leciało 1300 rekreacyjnie nie robiło już. Teraz 2 x 150 plus klony i duuużo zioła. Lęków brak ale depresji lekkiej nawet 2 mg klona z kawą nie zbija.
  • 714 / 100 / 0
Ja biorę pregabline na bóle neuropatyczne. Czy działanie przeciwbólowe tej substancji zacznie spadać ?
I jeszcze jedno pytanie ?
Czy dawka powiedzmy 150 mg działa dłużej przeciwbólowo niż 75 mg ?
Jeszcze jest za wcześnie by było już za późno
  • 102 / 24 / 0
Wiadomo, że z czasem siła leku zacznie spadać ze wszystkim tak się dzieje organizm się adaptuje/broni przed wpływem wszystkiego a już w szczególności leków.
Działa nieco dłużej kiedy organizm jest wysycony substancją.
Najlepiej zacznij od najniższej dawki która jest skuteczna i bierz taka jak najdłużej się da.
Uwaga! Użytkownik PolskiLen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
E.coli i ołów znalezione w ulicznej marihuanie sprzedawanej Brytyjczykom

Stwierdzono, że marihuana uliczna w Wielkiej Brytanii zawiera niebezpieczne ilości pleśni, drożdży, ołowiu, E. coli i salmonelli.

Komisja Europejska wszczyna dochodzenie w sprawie włoskiego zakazu stosowania CBD i kwiatów konopi

Komisja Europejska (KE) rozpoczęła dochodzenie w odpowiedzi na kontrowersyjne działania rządu Włoch, które mają na celu zakazanie sprzedaży CBD i kwiatów konopi, produktów legalnych na terenie Unii Europejskiej (UE). Włoska inicjatywa wzbudza poważne obawy dotyczące naruszenia prawa unijnego, co może mieć dalekosiężne konsekwencje dla całego rynku konopnego w Europie. Dochodzenie KE w tej sprawie może okazać się kluczowe dla przyszłości przemysłu konopnego w UE.

Wpływ legalizacji marihuany na młodzież w Kolorado. Spadek użycia i zmiana percepcji

Raport z 2024 roku dotyczący używania marihuany wśród młodzieży w stanie Kolorado pokazuje, że legalizacja marihuany przyniosła pozytywne rezultaty w kontekście młodych użytkowników. Według najnowszych badań, poziom użycia marihuany wśród młodzieży w wieku szkolnym (szkoły średnie) spadł do najniższego poziomu od 2013 roku, wynosząc mniej niż 13% uczniów, którzy zgłosili używanie marihuany w ciągu ostatnich 30 dni.