ale jakaś benzopregaba w małej dawce bardziej by pomogła niż zaszkodziła chyba
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Jak mi prawko zabrali to od nowa wszystkie kategorie.
Na moto też zdałem za trzecim razem mimo, że jeździlem kupę lat wcześniej.
Btw jak ryczałam załamana pod wordem po pierwszym egzaminie to jakiś dziad się do mnie zwraca bardzo chamsko z pytaniem "a na sprawdzianach też tak rycze". XDDDD jaki debil porównuje jakiś spr z matmy czy cos do państwowego egzaminu
Jakieś rady? Byle nie dragi bo moje 52kg masy ciała i 175cm wzrostu jest szybko rozkładane nawet przez małe dawki. Lekarz rodzinny coś może zaradzić?
I do them drugs to stop the f-food cravings
~Lana Del Rey "Boarding school"
Ze środków zewnętrznych można zalecić naprawdę działające melisę i walerianę. Melisa — łyżkę ziela zalać szklanką wrzątku. Do 20 minut przecedzić. Pić na 2-3 razy w ciągu dnia.
Waleriana — łyżkę suszonych korzeni zalać szklanką wrzątku. Odstawić pod przykryciem. Przecedzić po 20-30 minutach. Pić również w 2-3 porcjach.
To nie są wcale słabe środki. Melisa jest delikatna, ale bardzo skuteczna. Hamuje nawet rozwój komórek nowotworowych!
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów