Szukałem na forum lecz nie znalazłem, jak można wyekstrachować substancję czynną z tabletki? Posiadam pridinol alvogen
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
- bieluniem
- triheksyfenidylem
- biperydenem
Ponoć biperydenowe delirium trwa długo. A prydynol?
Brałem tylko difenhydramine.
Zjadłem 10 mg (2 tabletki).
Jadłem sobie chipsy i po 26 minutach od zjedzenia tabletek zacząłem czuć pierwsze efekty. Było to uczucie ciężkości całego ciała. Z minuty na minutę coraz ciężej było mi się ruszyć. Było to niezbyt przyjemne i dość intensywne, bo nawet przestałem mieć siłę by sięgać po chipsy. Sięganie po telefon i pisanie na nim też było znacznie utrudnione.
Po 40 minutach pojawiły się zauważalne zaburzenia zmysłu wzroku. Przy zamkniętych oczach były to wizuale bardzo podobne do tych, jakie miałem kiedyś podczas swojej przygody z DPH. Konkretnie były to:
- Przezroczyste pająki i inne robactwo chodzące po pokoju
- Latające mroczki przed oczami
- Glitchowanie się obrazu (Np. połowa stołu na ułamek sekundy teleportuje się kilka centymetrów obok, po czym wraca na swoje miejsce)
- Oddychanie ścian jak po psychodeliku
Na tym etapie czułem się troche zlękniony. Ale to był strach przed nieznanym. Bałem się, że zaraz dostane potężnych halucynacji i demon wejdzie mi do pokoju i mnie zgwałci.
Najciekawsze działo się wtedy, gdy długo wpatrywałem się w jakiś punkt. Oto szczegóły jednego z momentów które mi zapadły w pamięć:
Patrzyłem się w doniczkę na parapecie, a po okolo 10 sekundach wpatrywania się w nią, zacząłem przestać widzieć swój pokój. Zaczął on znikać najpierw na peryferiach mojego obrazu i stopniowo zanikał aż do osiągnięcia doniczki. W pewnym momencie widziałem samą doniczkę, a poza nią dosłownie szarość! Nicość. Pustka. Po kolejnych paru sekundach doniczka też zniknęła i już nie widziałem kompletnie nic. Było to dość przerażające, bo czułem że mam otwarte oczy, a mimo to nic nie widze.
Zaczynałem widzieć z powrotem od razu, gdy przeniosłem wzrok w inny punkt. Efekt ten się ponawiał za każdym razem gdy za długo wpatrywalem się w jedno miejsce, bez ruszania oczami.
Co było ciekawe, to gdy patrzyłem się w te "nicość" odpowiednio długo, lub gdy zamykałem oczy, to zaczynałem mieć wizje. A im dłużej obserwowałem te wizje, to tym bardziej byłem przekonany że to nie są wizje, lecz rzeczywistość. Zapominałem że jestem pod wpływem. Zupełnie tak jakbym śnił, bez świadomości tego że śnie.
Konkretny moment z doświadczenia który zapadł mi w pamięć:
Zamknąłem oczy i zacząłem widzieć jakieś bezsensowne wizje, przypominające filmik wygenerowany przez AI. Obserwowałem je z zaciekawieniem, ale te bezsensowne wizje zaczęły zmieniać się w coś sensownego, a mianowicie widziałem swój komputer przy którym siedze codziennie. Widziałem że mam odpalonego Discorda i z kimś na nim pisałem. Na drugim monitorze miałem odpalonego YouTuba i coś tam leciało. Mogłem swobodnie ruszać myszką, patrzeć sie a to na Youtube'a, a to na Discorda. Zacząłem wierzyć w to, że naprawde siedze przy komputerze i nie dzieje się nic nadzwyczajnego, aż tu nagle teleport do łóżka! I przypominam sobie, że jestem pod wpływem.
Ciekawe doświadczenie, ale nie jestem chętny na jego powtarzanie w najbliższym czasie.
Nie wiem, zasnąłem w trakcie działania a rano obudziłem się trzeźwy, tylko może lekko przymulony
Być może efekt był słabszy przez to, że godzine wcześniej wypiłem Monsterka.
Efekty były podobne co po 10 mg które opisywałem 3 posty temu, ale miałem mniej nieprzyjemnych efektów fizycznych takicah jak ciężkość ciała. Pamiętam że po 10 mg ledwo mogłem sie ruszyć w łóżku a wczoraj normalnie chodziłem po mieszkaniu i nic.
Haluny przy otwartych oczach to pająki, gąsiennice, skorpiony i inne małe zwierzątka. Raz zobaczyłem niewyraźnie Świętego Mikołaja w wersji karłowatej. Stał na balkonie i zniknął.
Po zamknięciu oczu pojawiały się ciekawe i wyraźne wizje, zupełnie tak jakbym po zamknięciu oczu od razu miał sen. Mogłem go obserwować będąć w pełni swiadomy, ale po jakimś czasie tak się zatracałem w jego obserwacji że przysypiałem. Ciągle się z tego przysypiania wybudzałem i przez sekundę byłem zdezorientowany tym, że znajduje się w łóżku a nie w miejscach które własnie widziałem w swoich wizjach
Czułem się trzeźwy na umyśle, szczególnie gdy zapaliłem światło i wstałem z łóżka. Miałem wrażenie że mógłbym normalnie z kimś pogadać i ta osoba by się nie zorientowała.
Nastepnego dnia - lekka zamułka i ogłupienie, ale nie jest to bardzo uciążliwe
Ogólnie wydaje mi się, że Akineton (Biperyden) jest trochę lepszy pod względem rekreacyjnym
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/3-448290.jpg)
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków
Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/5514.jpg)
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]
Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/jalowki.jpg)
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie
Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.