Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 626 / 168 / 0
26 grudnia 2023Qlop pisze:
Wrzesień-październik brałem escitalopram ale odstawiłem, bo mi się ryj mega czerwienił po nim. Kilka dni temu zapaliłem sobie ziółko po przerwie i zaliczyłem zonka, bo ledwo co czuje działanie. Zawsze byłem osobą podatną na działanie THC, wystarczyło pare buszków i było fajnie, a teraz taki chuj. Stestowałem następnego dnia jeszcze na innej odmianie i to samo :trucizna:
Pewno ktoś ci CBD pocisnął, dziś to standard, tym bardziej, że nie raz dzisiejsze susze CBD potrafią fajnie ale lekko kopnąć.
  • 487 / 101 / 0
^ Tak, wszedł mi do boxa i podmienił planty ;)
  • 32 / 6 / 0
Ja już z rok ponad biorę 6 różnych leków z rana, palę do tego i chuj mi się dzieje. Ale jak ktoś nie brał leków psychiatrycznych to, moim skromnym zdaniem, lepiej odstawić to mj, chociaż na jakiś czas, bo SSRI mają to do siebie, że u niektórych mogą wywołać na początku terapii nieźle chujowe efekty uboczne. Wiem bo sam dostałem kiedyś nawet halunów po 3 dniu brania serty. Albo przy citalopramie, ale to już w towarzystwie obstawy z neuroleptykow, I tak miałem wrażenie jakby niektóre myśli wyprzedzały mnie samego. Oczywiście to drugie mi przeszło po jakimś czasie, ale jak próbowałem z 20 do 30mg zwiększać to było to samo. A pierwsze to nawet nie pytajcie... uszkodzenie mózgu. Tyle powiem. A jakbym jeszcze zajarał do tego to chuj wie jakby się to skończyło. Podejrzewam że nienajlepiej. Także ostrożnie raczej z tymi wynalazkami
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2024 przez animalplanet, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 54 / 9 / 0
Biore Fluoksetyne, Mirtazapine oraz Kwetiapine i popalam medyczna mj i jest zajebiscie nie zauwazyłem zadnych dziwnych rzeczy oprocz tego ze wpierdalam duzo
she loves you again
  • 42 / 3 / 0
17 października 2008PolitykEkstazy pisze:
Na wstępie, bo nie mam szczęścia do zakładania wątków: szukałem, nie znalazłem, uprzedzając obelgi w razie, gdybym się powtarzał...hehh...
Co wiecie o reagowaniu marihuany z lekami przeciwdepresyjnymi i przeciwpsychotycznymi?
Jest ich bardzo wiele. Tak dla przykładu: sertralina (zoloft, asentra), olanzapina (zyprexa, zalasta), risperidon (rispolept) etc. etc. (te znam i o te grupy głównie chodzi)
Czy te drugie nie niwelują działania tej pierwszej? Czy w trakcie farmakoterapii szkoda hajsu i gardła? Czy może kana jest bardziej aktywna od wyżej wymienionych i to raczej szkoda wątroby na żarcie tabletek (czyli, żeby raczej nie jeść paląc niż nie palić jedząc)??
Mam pytanie podobne do zadanego w pierwszym poście, czyli co by się stało gdyby połączyć marihuanę z sertraliną i dwoma neuroleptykami czyli Arypiprazolem i Olanzapiną?
Uprzedzając pierwsze pytanie: nie, nie mam schizofrenii.
Ewentualnie możecie jeszcze powiedzieć czy są jakieś interakcje pomiędzy lekami stabilizującymi nastrój (w tym przeciwpadaczkowymi) np: Karbamazepiną, i Opipramolem?
12 lipca 2021Xomackie pisze:
Z neuroleptykami dziala tak samo nawet lepiej, stosuje Aripiprazol, pregabaline Olanzapine.
@Xomackie
Możesz powiedzieć teraz z perspektywy czasu jak działało na Ciebie THC w połączeniu z tymi lekami?
Ciągle było dobrze?

PS:mj chciałem spróbować już dawno ale wyczytałem błędnie że w połączeniu z fluoksetyna, którą wtedy brałem może wywołać padaczkę, a teraz będę miał okazję-chociaż dalej zastanawiam się czy warto.
  • 1746 / 296 / 0
U mnie brak interakcji - biorę paroksetynę 20mg i pregabalinę 2x 75 mg i do tego medyczna mj. Leki działają jak trzeba.
  • 4 / 3 / 0
paliłem wiele razy mając przepisane preparaty antypsychtoyczne (Zolaxa i Amisanolanzapina i amisulpryd - nie używamy nazw preparatów_xxx), tak naprawdę miałem potem mocne zjazdy po tym, wróciły urojenia i halucyny, wszystko wyglądało coraz gorzej, ja dalej paliłem aż w końcu wylądowałem w szpitalu z powodu epizodu psychotycznego wywołanego narkotykami, do teraz już nie palę i wszystko jest pod kontrolą
  • 42 / 3 / 0
Witajcie, spróbowałem marihuany :liść: na neuroleptykach, a konkretnie na Olanzapinie i mogę powiedzieć że neuroleptyki bardzo osłabiają działanie marihuany ale po wypaleniu dużej ilości da się coś poczuć.
Nie porównam fazy pomiędzy paleniem marihuany na neuroleptykach a bez neuroleptyków bo nigdy nie paliłem bez neuroleptyków.
  • 32 / 6 / 0
Skoro nigdy nie paliłeś bez neuroleptyków to jak możesz twierdzić że osłabiają weed skoro nie masz porównania
  • 3328 / 537 / 1
Hehehe dobrze, @animalplanet
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Praga Północ walczy z handlem narkotykami. Dzielnica zabezpieczy pustostany

Władze dzielnicy wspólnie z Komendą Stołeczną Policji ustalono, że zabezpieczony zostanie dostęp do pustostanów, w których może odbywać się handel narkotykami. Newralgicznym miejscem na praskiej mapie jest ulica Inżynierska.

Konsumpcja marihuany i psychodelików na historycznie wysokim poziomie.

Od 2023 roku konsumpcja marihuany i psychodelików wśród dorosłych w wieku 19-30 oraz 35-50 lat osiągnęła historycznie wysoki poziom. Dane pochodzą z corocznego badania Monitoring the Future (MTF), które ukazuje zmieniające się trendy w używaniu substancji psychoaktywnych. W przeciwieństwie do rosnącej popularności tych substancji, konsumpcja papierosów, która przez dekady była dominującą formą uzależnienia nikotynowego, kontynuuje swój gwałtowny spadek, osiągając rekordowo niskie poziomy.

Oskarżony o posiadanie narkotyków przyszedł do sądu z narkotykami

Kilka gramów mefedronu miał przy sobie 28-latek, który brał udział w sądzie w Lublinie w rozprawie jako oskarżony o posiadanie narkotyków. Mężczyznę zatrzymali do kontroli policjanci, gdy ten wyszedł już z sądu. Zwrócili na niego uwagę, bo był im znany z wcześniejszej z działalności przestępczej. Gdy pojechali do jego miejsca zamieszkania, znaleźli jeszcze ponad kilogram marihuany i klefedronu.