po tych paleniach zacząłem miewać derealizacje, dezorientację, ciężko mi się za cokolwiek zabrać, cały czas myślę o tym co się dzieje, czytam cały czasfora itd i nonstop się nakręcam. Też bym musiał zaznaczyć że momentami miałem przemyślenia na temat mj żeby zredukować ilość ale w sumie jak zapaliło się to było git, nagle teraz buch wyrzuca atak paniki i dezorientacji. To znaczy że coś we mnie po prostu siedziało i postanowiło wyjść? Mimo że z baką było kiedyś dobrze to teraz w ogóle ograniczać czy co? nie powiem nie było zła ta mj tylko faktycznie momentami zabierała mi za dużo czasu i emocji, jak sobie radzić z efektami? Dziękuje tym którzy przeczytają i jakoś odpowiedzą :D
Po THC potrafią wyjść na wierzch każde brudy, raczej odradzam palenie po takich akcjach, lepiej prawdopodobnie nie będzie.
Jest to oczywista bzdura już mówię dlateczego i według jakiego tekstu:
https://en.wikipedia.org/wiki/THC#Side_effects pisze: Side effects of THC include red eyes, dry mouth, drowsiness, short-term memory impairment, difficulty concentrating, ataxia, increased appetite, anxiety, paranoia, psychosis (i.e., hallucinations, delusions), decreased motivation, and time dilation, among others
https://en.wikipedia.org/wiki/Synthetic_cannabinoids#Counterfeit_black_market_cannabis_products pisze:Counterfeit cannabis buds: Hemp buds (or low-potency cannabis buds) laced with synthetic cannabinoids.
Sam się zdziwiłem że jest tam ataxia bo nie raz tak miałem, wypaliłem lufkę chuj wie czego z ulicy i ataksja jak paralityk. THC to na pewno nie było bo miałem oczy jak 5zł + działanie serotoninowe po zejściu peaku, dlatego o tym napisałem.
Co jest nieprawdą? Zaprzestanie używania THC może uchronić przed rozwojem schizofrenii u osób genetycznie obciążonych.
W badaniu, prawdopodobnie największym dotychczas przeprowadzonym badaniu epidemiologicznym, które bezpośrednio skupiało się na kwestii psychozy związanej z konopiami indyjskimi, zagłębiono się w historie zdrowia Danii w latach 1972–2021. W badaniu zbadano dokumentację medyczną 6,9 miliona osób i stwierdzono, że u aż 30 procent zdiagnozowanych schizofrenii – łącznie około 3000 – można było zapobiec, gdyby u mężczyzn w wieku od 21 do 30 lat nie rozwinęły się zaburzenia związane z używaniem konopi indyjskich.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.