Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 12292 / 2389 / 0
Tak bywa.
  • 3412 / 705 / 9
Jak od razu dajecie na 221 stopni to tak jakbyście jarali z lufki praktycznie. Mamy tutaj użytkowników Fenixa Mini widzę. Wiele dobroczynnych polifenoli i terpenów dawno ulega stopieniu. Przekroczone są ich melting points. Ja vapuje obecnie co 2 stopnie buch. A vapowałem początkowo co 3-5 naciśnięć plusa. Musiałem się dopiero nauczyć procesu. Także dajcie parę sekund komorze na nagrzanie się po podbiciu. Cały proces powienien przebiegać w atmosferze powolnej delektacji. Często jak palę z kimś co ma doczynienia z vapo pierwszy raz to mówi: "Nic nie leci, nic nie leci." Potrzeba wiele miesięcy praktyki, aby zrozumieć całą ideę. Sam żałuję, że tak późno sięgnąłem po tę metodę. Za młodu wchłonąłem chyba sporo tlenku węgla, zbytnio dałem czadu.

Ja lubię ten graf.
4ivq53nx7zg21.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"I don't recognize the right of this comity to ask me this kind of questions. And furthermore... You can all go fuck Yourselfes."
  • 491 / 133 / 2
@Zgienty dzięki za ten graf, wielki plus ode mnie, właśnie odkryłem nowy wymiar cbg-a 70% i 30% cbd - preferuje taki mix suszu od niedawna i jest dla mnie najlepszą opcją, ale tylko i wyłącznie wapo, okazało się, że leciałem grubo powyżej dopuszczalnych temp, nawet sprawdziłem zewnętrzną termoparą (jedną z dokładniejszych, jestem elektronikiem) czy mam dobrze wapo skalibrowane, no kurde inny wymiar przyjmowania substancji. Stay safe i z fartem
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 27 / 4 / 0
11 lipca 2024TooMuchSmoke pisze:
To normalne ze albo w ogóle nie ma „dymu” albo malutka chmurka? Kopie dobrze, ale wkurwia mnie ten brak bucha :D wapowalem od 185 do 207 stopni póki co
Ja vapuje od 198 do 220°
Zaobserwowałem że chmura schodzi większa jak zioło jest odpowiednio suche i najważniejsze nie za mocno ubite w komorze.
  • 12292 / 2389 / 0
Suche musi być do wapowania - ja zawsze wyciągam wcześniej ze słoika, żeby nie było zbyt wilgotne.
Dla mnie w tej chwili istnieje tylko Vap Cap + FMJ - w tym segmencie cenowym to Ferrari vs Skody, Łady i Kie. Niestety "sterowanie" temperaturą na oko, ale kto by narzekał mając taki efekt. W zasadzie można jedynie nagrzać dla smaku, dla mocnego działania, albo na dławienie się parą : )
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Praga Północ walczy z handlem narkotykami. Dzielnica zabezpieczy pustostany

Władze dzielnicy wspólnie z Komendą Stołeczną Policji ustalono, że zabezpieczony zostanie dostęp do pustostanów, w których może odbywać się handel narkotykami. Newralgicznym miejscem na praskiej mapie jest ulica Inżynierska.

Palenie fajki wodnej wcale nie jest nieszkodliwe

Fajki wodne zyskują coraz większą popularność, szczególnie wśród młodych osób. Wiąże się to z powszechnym przekonaniem, że palenie sziszy jest nieszkodliwe dla zdrowia. Nic bardziej mylnego!

Długotrwałe stosowanie marihuany nie powoduje istotnych zmian w funkcjonowaniu mózgu

Badanie opublikowane w czasopiśmie JAMA Network Open dostarcza dowodów na to, że regularne spożywanie produktów z medycznej marihuany przez dorosłych nie prowadzi do istotnych negatywnych zmian w strukturze czy funkcjonowaniu mózgu. Naukowcy z Harvard Medical School oraz McGovern Institute for Brain Research (MIT) przeprowadzili podłużne badanie, w którym analizowali dane z obrazowania mózgu (fMRI) pacjentów stosujących medyczną marihuanę oraz osób zdrowych niebędących użytkownikami.