Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Czy ktoś z Was był na Dominikanie (Punta Cana)?
Jak tam wygląda kwestia palenia marihuany ? Słyszałam, że tematy mają przeokropnie smaczne.
  • 91 / 16 / 0
Dostępne od ręki na plaży lub w sklepikach u co drugiego typa, jakość przeciętna, nie spodziewaj się dopieszczonych topów spod lampy, aczkolwiek nie ma tragedii, do chillu na plazy styknie. kokos tez od ręki dostępny j dość tani.
  • 7 / / 0
Pamiętasz mniej więcej jakie ceny ?
  • 91 / 16 / 0
palenie 50 dolcow za „piątkę” (dają na oko zazwyczaj, próbuj troche potargować o ilość), kokos około 50 dolcow za „sztukę”, ale chuj wie ile tam jest, nie kupowałem tylko mi proponował gościu, zazwyczaj jeden typ ma obie rzeczy, miłego tripa ✌️
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.