26 sierpnia 2024epiphone pisze: Ktoś ma coś ciekawego do polecenia na zobojętnienie emocjonalne po wenli? Jako dodatek do niej, i żeby było legalne, w miarę lajtowe. Albo co lekarze (o ile w ogóle) przepisują na to stępienie uczuć, oprócz aktywizujących dawek neuroleptyków? Biorę amisulpryd, ale powoli z niego schodzę, osłabiał funkcje poznawcze. Kiedyś brałem różne ziółka, różeńce, żeń szenie itp., ale to wszystko iMAO i miało skutki uboczne
28 sierpnia 2024GermanskiOprawca pisze:Tak, wbijaj śmiało i możesz nawet celować wyżej. U mnie wenla wycofała całkowicie fobię społeczną (oczywiście dużo się też socjalizowałem, gdy zaczęła działać, żeby utrwalić efekty).13 sierpnia 2024aNti123999 pisze: Czy warto przejść z 150 wenli na 187.5 czy odrazu na 225 ? Chodzi o przeciwlękowe działanie
@tosieniedzieje
Ciebie w jakimkolwiek temacie bym nie spotkał, to pierdolisz farmazony. Leki antydepresyjne przywracają równowagę emocjonalną, pozwalają schorowanym osobom wyrażać się w naturalny sposób. Ja rozwinąłem cały wachlarz emocjonalny dzięki lekom, a byłem wcześniej mega wycofany i zamknięty w sobie.
Jak lek powoduje obojętność to jest źle dobrany lub dana osoba nie powinna brać leków z danych grupy i
należy szukać pomocy gdzie indziej.
W każdym zdaniu sobie zaprzeczasz.
Mówisz, że pierdole głupoty, bo pisze żeby odstawił lek.
A potem na końcu piszesz to samo
"Jak lek powoduje obojętność to jest źle dobrany lub dana osoba nie powinna brać leków z danych grupy i
należy szukać pomocy gdzie indziej"
To jest właśnie przykład co robią antydepresanty z ludźmi.
Niestety muszę Cię zmartwić ale w moim przypadku jak i wielu innych osób takie objawy utrzymują się po wielu miesiącach, a w skrajnych przypadkach latach po kuracji SNRI/SSRI.
Jest wiele takich przypadków na tym forum.
Jak u Ciebie z libido, odczuwasz orgazmy i przyjemność ze stosunku seksualnego?
Libido mam bez większych zmian, jak na mnie w normie. Orgazmy nie były testowane, ale jak pamiętam z poprzednich lat to były normalne, może nawet lepsze.
Być może niepotrzebnie sobie wkręcam zanim jeszcze lek zaczął na dobre działać. Myślę, że będzie dobrze, jakieś rozwiązanie się zawsze znajdzie. Pozdrawiam wszystkich leczących się
Ja jestem 7 miesięcy bez leku i nadal odczuwam anhedonie i bardzo mocny spadek funkcji umysłowych. Brak myśli, spadek inteligencji, problemy z pamiecią i koncentracją. O libido nawet nie wspomnę, nie istnieje.
Przez ten czas zaobserwowałem malą poprawę.
Brutalne z pewnością było zejście - ok. 3 tygodni brain zapów. Ale to nic w porównaniu do jakości życia, jaką dał mi ten lek.
To już nie bierzesz? Czy efekty terapii się utrzymały? Ile lat brałaś?
Nie, zakończyłam terapię ok. roku temu. Od tamtej pory uzęwnętrzniły się różne inne problemy, ale niezwiązane z depresją, więc jak najbardziej stan się utrzymał. Brałam wenlę przez ok. rok, początkowo 75mg, potem kilka miesięcy 150, a potem znów 75.
Zaznaczę, że to tylko moje odczucia co do wenli, proszę się zbytnio nie sugerować, na każdego może działać inaczej, wiele osób mówi, że to najlepszy dla nich lek. Ja mam chyba jakąś "alergię" na noradrenalinę, bo bupropion dawał podobne dziwne uczucie w głowie, reboksetyna też była testowana. Pozdrawiam osoby leczące się
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu
Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.