Albo:
- za duża dawka,
- brak źródła choliny (best jajka),
- czasami są takie efekty uboczne i trzeba przeboleć dla wspaniałych efektów po odstawieniu.
To jest sport dla wytrwałych
Dawkuje tak jak się powinno czyli 2x po 10 mg pod język (3x już powodowało że mi kości bardziej strzelały), jajek może nie jem bo nie mam czasu ich robić codziennie aleee zażywam CDP-Choline 500 mg raz dziennie, myślałem czy by nie zwiększyć do 1000 mg może to by coś pomogło.
Właśnie dlatego będę i tak do nopeptu wracał i kończył cykl bo wszyscy zachwalają efekt końcowy a to że jestem masochistą to wytrzymam bóle tych stawów, w pracy będą strzelać kolanami jak Ruscy do Ukraińców.
Będę się musiał zaopatrzyć w większą ilość Deksibuprofenu, nie ora aż tak żołądka.
To jest sport dla wytrwałych
A tak z innej beczki jestem ciekaw jak wpływa na mnie noopept przy moich lekach co mam na stałe od lekarza. Od 7 lat jestem na pregabalinie i to dawce 450 mg (150 mg rano, 300 mg wieczorem), duloksetynie 120 mg (60 mg rano, 60 mg po południu), Lamotryginie 250 mg (100 mg rano, 150 mg wieczorem) i do tego Rupatadyna 10 mg wieczorem. Przez te 7 lat to może tylko był 2, max 3 dni gdzie nie wziąłem w przeciągu dnia jakiejś tabletki, a tak to ładuje codziennie - jestem już przesiąknięty lekami i to mocno. Według mnie to z SNRI jakoś dziwnie kooperuje bo jak brałem po południu drugą tabletkę duloksetyny a zaraz potem nopept to gdy to pierwsze się rozkręcało to miałem jakieś dziwne prądy i tak jakby mnie całkowicie zassało? do środka - dziwne to było.
Z tego co się orientuję, to racetamy nieco podkręcają działanie antydepresantów, więc może Cię po prostu mocniej kopnęło xD
Ale nic Ci nie będzie, nie martw się xD
Powodzonka życzę i dużo zdrowia.
Cytryniec ekstrakt 9% | Schisandra chinensis (>9% schisandryn)
Dziurawiec ekstrakt 0.3% | Hypericum perforatum (>0,3% hipercyny)
Gou Teng ekstrakt 20:1
Hupercyna A ekstrakt 1% (>1% hupercyny A)
Winpocetyna ekstrakt 99% (99% winpocetyny)
przestań spamować tym samym postem w kilku tematach / ladyinnaightmares
Po chyba już dwóch tygodniach zauważyłem trwałą poprawę wzroku, której wcześniej mogłem doświadczyć tylko na modafinilu podczas jego działania.
W moim przypadku sprawdza się to, co niektórzy pisali, że noopept pogarsza zdolności matematyczne. Wyraźnie gorzej radziłem sobie z problemami wymagającymi ścisłego myślenia i w zadaniach algorytmicznych. Za to rozważania z dziedziny nauk humanistycznych i przyrodniczych wychodzą znacznie lepiej, bo zwiększa się kojarzenie i kreatywność (są to dziedziny mocno oparte na faktografii).
Przy stosowaniu dłużej niż tydzień powoduje wrażenie, że żyję bardziej w przeszłości niż w teraźniejszości. Wydaje mi się wtedy że jestem w stanie odtworzyć z pamięci na przykład każdy dzień z okresu, gdy miałem 9-10 lat. Oczywiście to wrażenie jest fałszywe.
Próbowałem stosować doraźnie, pojedynczą dawkę. Przynosi to krótkotrwałą korzyść w dniu zażycia, następnego dnia dalej trochę czuć, chociaż widać niewielkie zacięcia, momenty, gdy na przykład nie mogę sobie przypomnieć słowa. Trzeciego dnia pojawia się lekki zjazd intelektualny i mija po paru dniach.
Często, gdy miałem dobrą passę produktywności, sprawności intelektualnej czy nastroju, przyjęcie noopeptu, mimo że powodowało krótkotrwałe korzyści, przerywało tę passę.
Na pewno przy noopepcie obowiązkowe jest wyspanie się i dobra dieta. Jeśli to zaniedbamy, z dużym prawdopodobieństwem efekt będzie przeciwny do zamierzonego.
Podsumowując, noopept jest ciekawą i silną substancją, która przyjęta w odpowiedni sposób jest w stanie podnieść niektóre parametry kognitywne, ale niektóre też osłabić. Przynajmniej w moim przypadku nie jest to nootrop ogólnego zastosowania, ale coś, co przydaje się w bardzo konkretnych okolicznościach, a w innych może być wręcz szkodliwe.
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.