Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 12591 / 2437 / 0
^
Oczywiście, że się przyzwyczaiłeś. Nie wiem dokładnie, jak to działa (z biochemicznego punktu widzenia), ale wydaje mi się, że ta sama konfiguracja kanna i terpenów jest już dobrze znana Twojemu organizmowi i stąd ten efekt. Spróbuj innej odmiany, a się przekonasz : )
  • 1744 / 573 / 0
Chciałbym zrozumieć te hybrydy, mowa o niderlandzkich kofiszopach. Indici i sativy działają jak powinny, no i kosztują zazwyczaj 9-13 euro. Hybrydy kosztują zawsze najwięcej, ale też działają nie jak coś pomiędzy, ale są jakieś pojebane xD
Podam przykład, ostatnio kupiłem za 16 euro coś co w menu nazywało się "allien hallucination". Wróciłem z pracy i zrobiłem to, co do mnie należało, czyli ujebałem się. Zaznaczyć tutaj muszę, że jak kupię sative albo indice, to mogę spalić kilka gramów i nie będzie jakoś przesadnie. Tutaj miałem tylko grama, po którego spaleniu na trzy razy (trzeci zanim wjechał drugi w pełni) wziąłem melatoninę jak codziennie i do wyrka. Fakt, że tej melatoniny nakurwiam jak pojebany, bo po 20-30mg, ale robię tak codziennie i żadne inne zioło nie miało takich efektów.
Oczy zamykają się same, a w głowie leci film/sen, który powoli staje się mega pojebany, az na końcu zamienia sie w jawę (np. śmiech czarownicy zmienia się w dźwięki wirującego wiatraka obok i się budzę z lękiem). Ale wbrew pozorom było to zajebiste, przebiło jedyne moje noddowanie w życiu (po Tramalu) i powtórzyło się z 30x zanim usnąłem. A to był tylko gram zielska! Co takiego mają w sobie te hybrydy? Ile bym nie spalił czegoś co kofiki sprzedają jako i/s to nie ma żadnych efektów poza zwykłym ogłupieniem.
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1812 / 245 / 0
Hybryda to krzyżówka sativy z indicą po prostu trafiłeś trawę o wysokim stężeniu THC.
  • 79 / 22 / 0
15 sierpnia 2024TymekDymek pisze:
Chciałbym zrozumieć te hybrydy, mowa o niderlandzkich kofiszopach. Indici i sativy działają jak powinny, no i kosztują zazwyczaj 9-13 euro. Hybrydy kosztują zawsze najwięcej, ale też działają nie jak coś pomiędzy, ale są jakieś pojebane xD
Podam przykład, ostatnio kupiłem za 16 euro coś co w menu nazywało się "allien hallucination". Wróciłem z pracy i zrobiłem to, co do mnie należało, czyli ujebałem się. Zaznaczyć tutaj muszę, że jak kupię sative albo indice, to mogę spalić kilka gramów i nie będzie jakoś przesadnie. Tutaj miałem tylko grama, po którego spaleniu na trzy razy (trzeci zanim wjechał drugi w pełni) wziąłem melatoninę jak codziennie i do wyrka. Fakt, że tej melatoniny nakurwiam jak pojebany, bo po 20-30mg, ale robię tak codziennie i żadne inne zioło nie miało takich efektów.
Oczy zamykają się same, a w głowie leci film/sen, który powoli staje się mega pojebany, az na końcu zamienia sie w jawę (np. śmiech czarownicy zmienia się w dźwięki wirującego wiatraka obok i się budzę z lękiem). Ale wbrew pozorom było to zajebiste, przebiło jedyne moje noddowanie w życiu (po Tramalu) i powtórzyło się z 30x zanim usnąłem. A to był tylko gram zielska! Co takiego mają w sobie te hybrydy? Ile bym nie spalił czegoś co kofiki sprzedają jako i/s to nie ma żadnych efektów poza zwykłym ogłupieniem.
Miałem takie "wizje" za małolata jak się mocno zjarałem skunem osiedlowym, też bardzo mi się to podobało :D
  • 1948 / 316 / 0
Przrobilem sporo to sie wypowiem. 2 odmiany indica slabu :mango, rockstar 22%. Obie odmiany indica a dzialane zupelnie inne. Mango to indicowy czil kanapowy rockstar takie je_niecie w glowe zdecydowanie mocny. Ale mango przyjemniejszy w mojej ocenie. Bo rocstar anastezjolog kilka razy usnalem i obudzilem po kilku h
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 4352 / 701 / 2117
@TymekDymek

Hybrydy często mają unikalne profile terpenowe, które mogą wchodzić w interakcje z układem endokannabinoidowym w bardziej złożony sposób, co może prowadzić do nietypowych efektów psychicznych i fizycznych.

Ponadto dodam tylko, że hybrydy są często hodowane, aby uzyskać bardzo wysokie stężenie THC, co idealnie oddaje słowa @nCuX'a. Czyli jasnym jest, że nie uzyskasz takiego samego efektu, jakbyś osobno palił indicę, czy sativę.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1812 / 245 / 0
Hybrydy się tworzy po to żeby uzyskać najlepsze cechy sativy i indiki w jednej roślinie kupując paczkę nasion możesz mieć kilka fenotypów.

Jak zapalisz porządną indice np
Northern Lighta a potem czystego haze 100 sativa to heiz nie przebije się przez indike testowane;)
  • 480 / 73 / 0
Medyki to głównie hybrydy.
  • 197 / 62 / 0
Jako medyki są sprzedawane głównie odmiany o stabilnych cechach, przede wszystkim zawartości THC. Co wcale nie znaczy, że są to odmiany najlepsze. Taki przykład podam, grower ma 2 odmiany, pierwsza ma zajebisty smak, nietypowy profil teprenowy i unikalny high. Stężenie THC w przedziale 21-29%. Druga smakuje raczej nijak, klepie przeciętnie, ale stężenie THC co zbiór trzyma się w przedziale 21-22%. Jak ktoś chce mieć jak najlepsze palenie, to oczywiście wybierze opcję 1. Ale dla firmy uprawiającej dla sprzedaży w aptekach ta 2 będzie o wiele lepsza, bo mają znacznie mniejszą szansę, że cały plon pójdzie do śmieci, bo zawartość THC nie będzie odpowiadała tej wystandaryzowanej.
  • 38 / 10 / 0
Siemano panowie i panie. Czy brownie z 90 mg THC bedzie za mocne jak na osobe, ktora kiedys bardzo duzo jarala, a aktualnie popala sobie raz na pare tygodni?
ODPOWIEDZ
Newsy
120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.