Oczywiście, że się przyzwyczaiłeś. Nie wiem dokładnie, jak to działa (z biochemicznego punktu widzenia), ale wydaje mi się, że ta sama konfiguracja kanna i terpenów jest już dobrze znana Twojemu organizmowi i stąd ten efekt. Spróbuj innej odmiany, a się przekonasz : )
Podam przykład, ostatnio kupiłem za 16 euro coś co w menu nazywało się "allien hallucination". Wróciłem z pracy i zrobiłem to, co do mnie należało, czyli ujebałem się. Zaznaczyć tutaj muszę, że jak kupię sative albo indice, to mogę spalić kilka gramów i nie będzie jakoś przesadnie. Tutaj miałem tylko grama, po którego spaleniu na trzy razy (trzeci zanim wjechał drugi w pełni) wziąłem melatoninę jak codziennie i do wyrka. Fakt, że tej melatoniny nakurwiam jak pojebany, bo po 20-30mg, ale robię tak codziennie i żadne inne zioło nie miało takich efektów.
Oczy zamykają się same, a w głowie leci film/sen, który powoli staje się mega pojebany, az na końcu zamienia sie w jawę (np. śmiech czarownicy zmienia się w dźwięki wirującego wiatraka obok i się budzę z lękiem). Ale wbrew pozorom było to zajebiste, przebiło jedyne moje noddowanie w życiu (po Tramalu) i powtórzyło się z 30x zanim usnąłem. A to był tylko gram zielska! Co takiego mają w sobie te hybrydy? Ile bym nie spalił czegoś co kofiki sprzedają jako i/s to nie ma żadnych efektów poza zwykłym ogłupieniem.
15 sierpnia 2024TymekDymek pisze: Chciałbym zrozumieć te hybrydy, mowa o niderlandzkich kofiszopach. Indici i sativy działają jak powinny, no i kosztują zazwyczaj 9-13 euro. Hybrydy kosztują zawsze najwięcej, ale też działają nie jak coś pomiędzy, ale są jakieś pojebane xD
Podam przykład, ostatnio kupiłem za 16 euro coś co w menu nazywało się "allien hallucination". Wróciłem z pracy i zrobiłem to, co do mnie należało, czyli ujebałem się. Zaznaczyć tutaj muszę, że jak kupię sative albo indice, to mogę spalić kilka gramów i nie będzie jakoś przesadnie. Tutaj miałem tylko grama, po którego spaleniu na trzy razy (trzeci zanim wjechał drugi w pełni) wziąłem melatoninę jak codziennie i do wyrka. Fakt, że tej melatoniny nakurwiam jak pojebany, bo po 20-30mg, ale robię tak codziennie i żadne inne zioło nie miało takich efektów.
Oczy zamykają się same, a w głowie leci film/sen, który powoli staje się mega pojebany, az na końcu zamienia sie w jawę (np. śmiech czarownicy zmienia się w dźwięki wirującego wiatraka obok i się budzę z lękiem). Ale wbrew pozorom było to zajebiste, przebiło jedyne moje noddowanie w życiu (po Tramalu) i powtórzyło się z 30x zanim usnąłem. A to był tylko gram zielska! Co takiego mają w sobie te hybrydy? Ile bym nie spalił czegoś co kofiki sprzedają jako i/s to nie ma żadnych efektów poza zwykłym ogłupieniem.
Hybrydy często mają unikalne profile terpenowe, które mogą wchodzić w interakcje z układem endokannabinoidowym w bardziej złożony sposób, co może prowadzić do nietypowych efektów psychicznych i fizycznych.
Ponadto dodam tylko, że hybrydy są często hodowane, aby uzyskać bardzo wysokie stężenie THC, co idealnie oddaje słowa @nCuX'a. Czyli jasnym jest, że nie uzyskasz takiego samego efektu, jakbyś osobno palił indicę, czy sativę.
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Jak zapalisz porządną indice np
Northern Lighta a potem czystego haze 100 sativa to heiz nie przebije się przez indike testowane;)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.