Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Hej,

Jestem nowy w grzyby i zastanawiam się czy można z jednego growkitu zrobić kilka. Zrobić ciastko/ pożywkę i rozdzielić gotową grzybnie z kupionego kita i rozprowadzić ją w nowym ciastku, albo raczej w np. czterech?

Proszę o rady, jak podejść do tematu. Nie znalazłem nic tu na forum wiec tworzę nowy wątek, mogłem też przeoczyć więc ewentualnie proszę o przekierowanie do tematu.

pozdro
  • 366 / 80 / 0
Na 99% taki zabieg skończy się zakażeniem. Musiałbyś zapewnić ekstremalnie sterylne warunki.
  • 1 / / 0
7dni dobrze prawi. Próbowałem kilka razy, różnymi sposobami. W sterylność jestem niezły (zarabiam tym na chleb), ale i tak kończyło się pleśnią, nawet mimo początkowego optymizmu
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).

Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.

Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.