Homocykliczne substancje psychoaktywne, oddziałujące agonistycznie na układ serotoninowy w mózgu.
Więcej informacji: Fenyloetyloaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 72 / 2 / 0
Wszystkie wasze relacje z tą substancją wydają się żartem w porównaniu do tego co opisywał Witkacy w Narkotykach. Co prawda zaznaczył on tam dostęp do dosyć unikalnego sortu i nie podał konkretniej ilości mg oprócz tego że łyknął 2 pigułki, czyli dawkę specyfiku. Zastanawiam się od czego to zależy. Czy naprawdę miał dostęp do materiału o wiele przewyższającego dostępny powszechnie, czy nadużywa imaginacji.
W klubie tym jak w escape roomie
Im wiem więcej tym mniej mówię
  • 2972 / 1609 / 35
Miał dostęp do roślin z ich naturalnego miejsca. Według mnie u nas jest podobnie tylko też trzeba obrobić kiedy nastąpi czas.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 494 / 144 / 0
Witkacy jednak był jednym z wybitniejszych psychonautów, a poza substancją bardzo istotny jest też umysł który podaje się jej działaniu. Kiedyś spacerując sobie po mieście z @GalaktycznyBiznesmen właśnie o tym rozmawialiśmy ale w kontekście 2C-B, że dla jednego człowieka będzie to wielki nauczyciel a drugiemu będzie się po tym śmiesznie przeglądać tiktoka. meskalina jest psychodelikiem którego bardzo dobrze wspominam i nawet pierwszego z dwóch meskalinowych tripów urządziłem sobie w tematycznym settingu powiązanym z Witkacym. Dwa dni przed tripem już zacząłem przygotowania i był to na prawdę dobry trip, jednak dawka nie była szczególnie wysoka. Drugi trip przy dwukrotnie wyższej dawce już był dużo intensywniejszy pod względem efektów i faktycznie w twórczości Witkacego mam wrażenie że czuć, że to własne meskalinę stosował, grzyby które nieopodal jego domu rosną nie były jeszcze znane za jego czasów stąd brak o nich wzmianek w jego twórczości. Pomijając substancje warto też przyjrzeć się postaci Witkacego. Jako malarz na pewno miał ponadprzeciętne postrzeganie obrazu, jednak twierdził że z wyobraźnią przestrzenną u niego słabo, a to też jest coś w czym meskalina w mojej opinii jest obok grzybów najlepsza. Cevy które może u mnie nie były aż tak mocno przedstawiające coś konkretnego jak w jego tripraporcie tak była w nich ta trójwymiarowość co w grzybowych visualach, natomiast w takim LSD czy 2C-B które w innych aspektach nadrabiają tak tu za meskaliną i grzybami zostają w tyle. To że, Witkacy w visualach widział różne rzeczy i historie mi udało się ostatnio po chandze uzyskać ogladajac chmury i ubrania współtripowiczów. Huxley przykładowo był pisarzem, Witkacy też, jednak nie tylko, a taki huxley przykładowo z malarstwem czy innymi plastycznymi formami sztuki miał niewiele wspólnego, i to też widać, że u niego trip był mocniejszy w innych aspektach, za to CEVy ocenił słabo. Nie miał w przeciwieństwie do Witkacego rozwiniętego tego tylko inny obszar swojego umysłu. Kaktus i syntetyczna meskalina to też z pewnością jest różnica, jednak wydaje mi się że dużo większą różnice robi nie substancja, a różnice w umysłach użytkowników.
  • 2972 / 1609 / 35
meskalina to fantastyczna substancja ale trzeba umieć ją stosować czyli ile i kiedy.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 2972 / 1609 / 35
Sok oryginalny z granatu ( nie koncentrat, kosztuje koło 73zl za 3l) oraz owoc ( nie z biedronki orginalne kosztują od 50zl do 68,50 za 4 owoce!)
Potęguje efekty meskaliny ma coś w sobie co mocniej i lepiej działa, skórka też jest jadalna ale bardzo gorzka,no o stosujemy małe i umiarkowane dawki nie wiadrami zaraz. Proszę o scalenie!
  • 494 / 144 / 0
Za to soku z kaktusa nie polecam, klimat spoko, ale mam wrażenie, że zwiększa szanse na wymioty które z moich obserwacji i też opisu tripa znajomej co prawda pozwalają pozbyć się bodyloadu ale dalszą część tripa osłabiają.
  • 268 / 63 / 0
Ale bym chciał tego spróbować ale od siebie czyli wyhodować i zebrać plon nie jakieś luje tam tam wiecie XD
serio prawdziwy unikat jak nie jeden tu wspomina :D
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 3 / 2 / 0
Czy ktoś z was moi drodzy łączył meskalinę z MDA? Rozważam taki mix na tegoroczną ozorę i choć poświęciłem chwilę na znalezienie tu informacji o tym połączeniu, to ku mojemu zdziwieniu nie natknąłem się na żadne. Nawet temat mixu meskaliny z MDMA ma zaledwie 6 postów. Oczywistością jest, że te substancje, aż proszą się o połączenie. Odbiór muzyki po tym musi być kosmiczny. Jeśli ktoś ma doświadczenie z tym mixem chętnie przeczytam trip raport.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.