Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 455 / 44 / 0
Temat wielokrotnie poruszany, natomiast co raz częściej pojawiają się zaskoczeni użytkownicy z tymi samymi pytaniami. Dlatego również w tym wątku zbierzemy dyskusję na ów temat. #Vetulani44

Takie może ostrzeżenie dla tych co są długo na wyższych dawkach od 20g w górę dziennie i nagle zabraknie lub zapomną ze sobą zabrać gdzieś. W moim przypadku właśnie zapomniałem zabrać na weekend i ostatnia dawka dość mała poszła w piątek koło południa. Noc z piątku na sobotę luzik. Sobota dzień do 18 jeszcze w miarę ok, nic szczególnego nie odczułem. W międzyczasie jak sobie uświadomiłem, że nie mam kratomu to kupiłem thiocodin 16 dwie paki w razie W, w końcu to też opio XD Natomiast już pod wieczór w sobotę jakieś dreszcze, bóle , katar i takie spięcie. Myślałem, że może pogoda czy coś. Kładę się spać po mirtazapinie zaczyna usypiać elegancko aż tu nagle jeeb i silna akatyzacja, RLS czyli przymus ruszania ciałem, ale delikatne jeszcze z początku bo senny byłem. No to wstałem od razu i myyk 2 czy 3 tabletki thioco i do łóżka myślać że już z bani i lulu. Taaaki chuuj, coraz gorzej, thioco mnie wybudziło jeszcze, ból mięśni, uczucie zimna ogromne i chujnia. No to więcej thioco myślać że za mało kodeiny i z nowu kurwa jeszcze gorzej i do tego ból brzucha okropny od sulfwogowna i tak do 4 nad ranem. Dobrze, że miałem duuży zapas pregabaliny i wziałem chyba z 400mg i dopiero to troche poluzowało mnie i usnałem ale zmarznięty pod kołdrą. Kolejnego dnia masakra ogólna, rozwalenienie, bóle, lęki , beznadziejny nastrój. Na bóle mięśni pomógł paracetamol na szczęście , noi wieczorem w niedziele już byłem u siebie z kratomem. Nie mam pojęcia czemu w ogóle kodeina nie zadziałała, a potem jak zobaczyłem rano to zeżarłem całe opakowanie chyba tego. Także albo kodeiny nie trawie wcale, bardzo możliwy wariant, aaalbo co gorsze mam już tak dużą tolerke na kratom, że te ilości kody były śmieszne. Trochę mnie to dobiło. Także nie wiem teraz co sądzić o kratomie vs inne prawdziwe opio. Chyba jednak gwałtowny CT po dluugim czasie brania to średni pomysł.
  • 2428 / 495 / 0
W znacznej części wasze rozterki byłyby rozwiane, gdybyście przeczytali trochę poprzednich stron wątku. Ja pisałem o enzymach i interakcjach oraz spostrzeżeniu, że kratom potrafi przyblokować działanie innych opio (pisałem konkretnie o kodzie), które to spostrzeżenie zostało potwierdzone przez @mlander.
23 grudnia 2024SerioSergio pisze:
Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 455 / 44 / 0
Ok ze blokuje to wiadomo brany w ten sam dzien lub przed, no ale zeby na skreta nic nie ruszylo kompletnie. Nawet RLS ? XD Chyba to ten thiocodin o kant dupy rozbic. Kiedys po ekstrakcji antidolu bylo o wiele lepiej bez zadnych jazd zoladkowych. <cut>

Wycięto niemerytoryczny, wulgarny rant. ~Vetulani44
  • 200 / 57 / 0
Dziewczęta i chłopcy. Pomocy potrzebuję od doświadczonych zawodniczek i zawodników. Bierę teraz +/- 17 gram kratomu (7 zielonego i 10 złotego). Potrzebuję szybko przenieść się na tramal. Planuję 2x dziennie po 200 mg. Czy ktoś coś takiego przechodził i powie mi czego mogę się spodziewać? Czy następnego dnia po kratomie tramal zadziała? Czy trzeba poczekać kilka dni? Czy taka dawka będzie wystarczająca? Wiem że pytania są denne jak na starego opiołaka ale nie mogę pozwolić sobie na kilka dni niedyspozycji.
  • 299 / 30 / 0
Lipa. Silnie hamuje enzym który przetwarza trampka. Dzisiaj zjadłem trochę trampka żeby zwala po tej harbacie zeszła i nic nie pomogło.
  • 2428 / 495 / 0
Przed zadawaniem pytania uprasza się o sprawdzenie choć paru poprzednich stron, bo ostatnie pytania jakie się tu pojawiają były poruszane wielokrotnie. Można łatwo skorzystać z wyszukiwarki w temacie, klikacie lupkę i wpisujecie słowo dotyczące interesującego Was zagadnienia, np. "tramadol". Gwarantuję, że gdybyście poświęcili na to minutę, to odpowiedź w wielu przypadkach znaleźlibyście znacznie szybciej.

O tym tramadolu było pisane dosłownie na obecnej lub poprzedniej stronie...
Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
  • 200 / 57 / 0
Wpisywałem, szukałem, czytałem. Ale tego co mnie interesuje nie znalazłem. Widziałem te wpisy że hamuje enzym ale (prawie) żadnych konkretów od ćpaków którzy rzeczywiście szybko musieli się przerzucić . Rozumiem że może nie zadziałać, tylko przez ile. Jeden dzień? Dwa? Całego skręta trzeba przejść? Konkrety mnie interesują.
  • 2428 / 495 / 0
Ja tramca w tak niedalekim czasie od kratomu nie brałem, ale brałem za to wielokrotnie kodę. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że abym poczuł ją jakkolwiek sensownie to musiało minąć parę dni po ostatnim kratomie. Ciężko podać konkrety, bo u każdego może to wyglądać nieco inaczej. Nie napisałeś też ile czasu piłeś kratom. Gdybym ja był na Twoim miejscu, to przynajmniej 16h po ostatniej dawce kratomu wrzuciłbym kodę i zobaczył czy zadziała - jeśli tak, to pociągnąłbym na niej jeszcze ze 2 dni, tego ostatniego dnia nie brał aż zacząłbym czuć skutki odstawienne i wtedy wrzucił tramadol. @PsychoDMT

BTW. Czemu musisz się przerzucać na tramadol a nie na kodę?
  • 200 / 57 / 0
To nie jest głupi plan.

Rok jakoś pyknie. Na wakacje jadę, lecę właściwie. Trampka sobie ogarnę, czystej kody nie mam jak. A 10-15 dużych thiocodinów w bagażu podręcznym może wzbudzać trochę podejrzeń. Kratom odpada, mimo że w kraju do którego lecę jest legalny.

Edit. To też nie chodzi o bóg wie jaką fazę. Bardziej żeby z dupy nie ciekło i cokolwiek się chciało. Tyle mi wystarczy.
  • 2428 / 495 / 0
Ile masz czasu tak w przybliżeniu? Tydzień, miesiąc? Jak na moje to w dwa tygodnie by szło przejść na kodę i zejść do 0, można pomóc sobie pregabą. Problem jest taki, że dłużej może Cię trzymać pokratomowa anhedonia(nie wiem, jak to dokładnie nazwać, może @mlander lepiej opisze o co chodzi), rok brania to trochę jest. Ale jeśli nie chcesz schodzić z opio i masz tydzień, to pomyśl nad tym co napisałem w poprzednim poście. Przejdziesz na kodę, wybadasz po paru dniach czy działa tramal, happy end.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zażył narkotyki i rozwoził pasażerów. Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK

Kierowca poznańskiego MPK pod wpływem narkotyków jechał miejskim autobusem. W czwartek pasażerowie linii 171 poinformowali służby o dziwnym zachowaniu mężczyzny. Autobus został zatrzymany w centrum Poznania. Z relacji pasażera wynikało, że kierowca nie zatrzymał się na kilku przystankach, a jego reakcje były opóźnione.

Illinois dopisuje kobiece choroby do schorzeń podlegających leczeniu medyczną marihuaną

Departament zdrowia publicznego Illinois (IDPH) rozszerzył listę schorzeń kwalifikujących się do leczenia medyczną marihuaną. Dopisano endometriozę, torbiele jajników, mięśniaki macicy i zaburzenia orgazmu u kobiet.

Morfina zamiast fentanylu - jest zmiana po wprowadzeniu ograniczeń. Mamy dane o liczbie recept

Restrykcje w przepisywaniu fentanylu, morfiny i oksykodonu doprowadziły do widocznego zmniejszenia liczby recept na te substancje - dowiedział się Rynek Zdrowia. Zapytaliśmy Centrum e-Zdrowia ile było recept od początku roku wypisywanych na leki narkotyczne. W ten sposób sprawdziliśmy, co się zadziało po wprowadzeniu obostrzeń Ministerstwa Zdrowia.