...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Siema! Za jakiś czas ide do ośrodka detoksykacyjnego na 14 dni na detoks. Jest to moja pierwsza wizyta w takim szpitalu z zakazem internetu i mam pytanie odnośnie internetu, a dokładniej jego braku. Zamierzam zabrać ze sobą modem na USB którego zamierzam wziąć z laptopem (laptop może być byle bez neta). I teraz pytanie, jak przeszukują torby i tak dalej, patrzą do jedzenia otwierają rzeczy fabrycznie sklejone? Czy wystarczy torba z jakąś ukrytą kieszenią? Co grozi mi jak odkryją i to znajdą? W trakcie kontroli i w trakcie pobytu? Wypad ze szpitala? Czy coś poza tym?
  • 1747 / 525 / 2
wypad ze szpitala. nic innego nie może Ci grozić, byłoby to niezgodne z prawem.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 7 / / 0
Domyślam się że to nie będzie niezgodne z prawem 🤣 tylko z regulaminem. A jak wyglądają te formalności związane z kontrola wnoszonych rzeczy? Zaglądają do jedzenia? Zamierzam wziąć ten modem w jedzeniu. Pozniej podczas pobytu też są kontrole czy nie?
  • 1747 / 525 / 2
tak, zagladaja wszedzie, nie mozesz miec nic w sloikach i sznurówki sobie na starcie zostaw w domu
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 5316 / 955 / 0
Pokolenie "Z" dwa tygodnie bez internetu przeżyć nie potrafi...
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 768 / 106 / 0
Jak możesz mieć Tam telefon to wykupu sibie dodatkowe GB ( nie wiem czy masz atonement czy na karte ale niewaze ), pewnie masz smartfona to uzyj w nim opcji używania jako reuter wi-fi I po sprawie.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1523 / 391 / 13
24 lipca 2024Zielu2012 pisze:
A jak wyglądają te formalności związane z kontrola wnoszonych rzeczy? Zaglądają do jedzenia? Zamierzam wziąć ten modem w jedzeniu.
Dużo zależy od ośrodka, z tego co słyszałem to w niektórych robią nawet losowo kolonoskopię
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 4476 / 711 / 2198
@Zielu2012 jedynymi środkami dyscyplinującymi przewidywanymi za złamanie zakazu, byłaby prawdopodobnie całkowita konfiskata urządzenia do czasu opuszczenia ośrodka, lub ewentualne zwolnienie (zapewne w trybie natychmiastowym, bądź przyspieszonym). Innych alternatyw nie widzę. Mówiąc konfiskata, myślę: modem, jak i sprzęt. Czytałeś regulamin placówki?
W trakcie kontroli i w trakcie pobytu? Wypad ze szpitala? Czy coś poza tym?
Takie odpowiedzi bez problemu znajdziesz w ich regulaminie. Przeanalizuj regulamin i sprawdź kolejno podpunkty związane z sytuacją, w której zostajesz przyłapany na posiadaniu modemu, bądź korzystaniu z internetu. Wyszczególnione tam powinno być wszystko.

— Dla jasności: jeżeli jest to regulamin internetowy (chociażby w formie PDF), to możesz przyśpieszyć owe poszukiwania, używając skrótów CTRL + F, a kolejno wpisując frazę/y: modem, internet, sankcje, kary - bądź coś, co jasno nakieruje Cię na informacje związane ze sprawą, której szukasz. Fraz proszę szukaj pojedynczo.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 7 / / 0
Ale odpakowują fabrycznie zapakowane chrupki, rogaliki czy coś w tym rodzaju? Czy już bez przesady?

scalono posty_xxx
25 lipca 2024serotoninowy pisze:
Pokolenie "Z" dwa tygodnie bez internetu przeżyć nie potrafi...
No jakbym był takim cpunem jak ty, to byłoby mi wszystko jedno, (oczywiście idę tam po prostu z nudów 🤪) natomiast u mnie nikt nie wie o moim problemie. 14 dni to długo, na to żeby kurwa zgłosić zaginięcie czy niewiadomo co 🤣
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2024 przez Zielu2012, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 4476 / 711 / 2198
@Zielu2012 hermetycznie zamkniętych rzeczy chyba nie powinni otwierać. O ile wyglądać będą, jak oryginalne (zapakowane oryginalnie). Jak coś im się rzuci w oko, to nie wiem, jaki będzie finał takiej sytuacji.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.

DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.