Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 1904 / 307 / 0
Ostatni raz jak czyściłem waporyzator to było ze 100g temu, a obiecałem sobie że będę czyścił co tydzień. Obecnie soki aż mi z mightiego wyciekają ustnikiem zostaje mi taki olej na ustach %-D
Najwyższy czas na kąpiel w ISO, chociaż działa normalnie wydajnie.
@RafalKoral nie mam pojęcia jak ty takie coś umiesz wyczarować. Podejrzewam że nie raz nie dwa sporo dobrego haszu mógłbym odzyskać :/ Myślisz wykąpać głowicę (jednostkę chłodzącą mighty) w spirycie spożywczym, wysuszyć? Bo przeszła przez nią ze stówa medyka lol
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 3445 / 715 / 9
Ja tam czyszczę vapka dość często. Co 2-3 tygodnie, a palę ze dwie, trzy komory dziennie. Takie kombinowanie z osadem to ta liga co opałowcy szkieł. Płuca obrywają jak jest ujebany vap i bardziej ku kaszlowi to wszystko idzie. A po to jest to vapo żeby harm reduction było, no nie? De facto jak ktoś lubi to można by odparować ten izopropanol po płukaniu ustnika i części, to mielibyście swój ulubiony pseudohasz z tego.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 51 / 3 / 0
Co do takiego "odpału" z waporyzatora to myślę że można takie coś sobie zbierać jak nie będziemy mieli co zajarać w ostateczności. Szczególnie przydatne jest to dla osób które palą nałogowo.
  • 1904 / 307 / 0
25 czerwca 2024Zgienty pisze:
Ja tam czyszczę vapka dość często. Co 2-3 tygodnie, a palę ze dwie, trzy komory dziennie. Takie kombinowanie z osadem to ta liga co opałowcy szkieł. Płuca obrywają jak jest ujebany vap i bardziej ku kaszlowi to wszystko idzie. A po to jest to vapo żeby harm reduction było, no nie? De facto jak ktoś lubi to można by odparować ten izopropanol po płukaniu ustnika i części, to mielibyście swój ulubiony pseudohasz z tego.
Niby ISO odparowuje, ale bałbym się i tak wapować haszu który się w tym kąpał. Tak więc ze sirytusem spożywczym będzie ten sam efekt nie? Czekam aż odparuje czyli zostawiam na jakiś czas i tyle?
  • 605 / 156 / 0
@aurora20 Tak, ale spirytus rektyfikowany chodzi po 50-60 zł za półlitrową butelkę.
Też mam z tyłu głowy, że alkohol izopropylowy może być nieco zanieczyszczony, dlatego po kąpieli w nim vapcapa, zawsze go jeszcze płukałem w gorącej wodzie. Możesz zrobić test na sucho, tj. odparować czysty IPA i zobaczyć, czy coś zostaje na szkiełku. Nie jest to w pełni miarodajne, bo wydaje mi się, że żywica może jakieś syfy związać w swojej strukturze, ale daje jakiś przybliżony obraz czystości rozpuszczalnika.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 3445 / 715 / 9
To jest tylko rozpuszczalnik, który odparowuje i zostaje rozpuszczona w nim substancja. Prosty związek, jedna grupa metylowa róznicy od etanolu.
  • 1904 / 307 / 0
26 czerwca 2024lysy666 pisze:
@aurora20 Tak, ale spirytus rektyfikowany chodzi po 50-60 zł za półlitrową butelkę.
Też mam z tyłu głowy, że alkohol izopropylowy może być nieco zanieczyszczony, dlatego po kąpieli w nim vapcapa, zawsze go jeszcze płukałem w gorącej wodzie. Możesz zrobić test na sucho, tj. odparować czysty IPA i zobaczyć, czy coś zostaje na szkiełku. Nie jest to w pełni miarodajne, bo wydaje mi się, że żywica może jakieś syfy związać w swojej strukturze, ale daje jakiś przybliżony obraz czystości rozpuszczalnika.
No ja tez zawsze plucze w (chlodnej) wodzie po kapiei. W filmiku sotrz and bickel o czyszczeniu jednostki chlodzacej Mightiego tak zalecali. Hmm zobacze co z tym zrobie. Moze zaufam nauce i po prostu odparuje to ISO skoro spiryt tyle kapusty. A teraz mam glowice tak usnarowana, ze zostaja mi sklejone usta po sesji bo sok wyplywa juz mi ustnikiem czasami go nawet blokujac. Jak pisalem ok 100 g przeszlo bo ponad 2 niesiace a zaczalem spozywac wiecej ziola, bo pomogło mi w odstawieniu etanolu. Tak wiec sporo odzyskam.
  • 605 / 156 / 0
@Zgienty Mogą zostać pozostałości substratów i produkty poboczne reakcji syntezy tego alkoholu, które nie do końca zostaną oddzielone przy destylacji, czy jak oni to oczyszczają. Raczej nie uzyskują czystości 100%, bo by to za drogo wychodziło. Z tego samego powodu spirytus spożywczy jest znacznie droższy od technicznego.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 3445 / 715 / 9
No to jakieś węglowodory zostaną w ilości nie wiem 2-3%. Nie takie rzeczy wtłaczaczamy sobie w ciała. Mamy tutaj Pana szczegółowego. Wdycham zawsze vapo po czyszczeniu, i pierwsze buchy czuć ipa , ale nic to nie robi człowiekowi.
  • 1904 / 307 / 0
@Zgienty lol sam pisales ze wapo ma byc zdrowe wiec regularnie czyscisz. Ale substrakty i produkty poboczne to juz okej. Zaprzeczyles sam sobie lmao
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.