Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 2648 / 42 / 0
20240516_110201.jpg
Sypie więcej kawy na 2gi rzut.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik ShadySharky jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / 1 / 0
Nie wypada przychodzić z pustymi rękoma. Mój Albinos Champion na tą chwilę [ external image ]
  • 3 / / 0
Kolonizacja długo trwała bo ponad miesiąc.
Temperatura stała w granicach 22C-24C kontrolowana wilgotność i nie bezpośrednie źródło światła. Odmiana bardzo dziwna, trzony jak z gąbki, pękate ciężkie. Malutkie kapelusze. Na sucho ściąłem niecałe 40g w pierwszym rzucie. I tu ma pytanie : czy kolejne rzuty dają mnie psylo czy to raczej niema znaczenia ?

Łapcie parę fot

✌️
  • 380 / 87 / 0
@AndrzejNiewiadomy Kolejne rzuty będą mniejsze objętościowo ale zawartość związków w grzybie się nie zmienia.
  • 3 / / 0
Dzięki. Generalnie ta odmiana dała wyjątkowo mało. Najwięcej owocników ja do tej pory dały APE i Nutcracker. Nawet więcej niż MVP.
Ale żadne z powyższych nie były takie masywne jak te.
Ile rzutów udało Ci się zdjąć maksymalnie z jednego worka ? ✌️🤜🤛
  • 4 / / 0
jestem początkowym growrem - Golden Teacher

zbiór minutę temu.

Mam wątpliwości czy wszystko jest oklej.

Pojawił się jakiś intruz, inny grzyb chyba? Co o tym myślicie? Nadaje się to do spożytkowania?
  • 17 / 4 / 0
To białe na grzybach to grzybnia przerośnięta. Wszystko dobrze wygląda.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.