Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
Butelka czy puszka?
Butelka
33
77%
Puszka
10
23%

Liczba głosów: 43

ODPOWIEDZ
  • 4409 / 705 / 2117
Efektem różnicy w smaku może być tylko efekt placebo. No chyba, że ktoś solidnie utożsamia smak plastiku podczas picia, kiedy ściąga łyka z puszki. Ja teoretycznie nawet puszkowe piwo potrafię przelać do kufla.

@Verbalhologram piwa szklane po prostu trzeba trzymać z dala od słońca/światła itp, bo łatwo ulegną zepsuciu się. Ten sam proces jest przewodnim, podczas leżakowania browara.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 3245 / 622 / 0
Ostatnio zauważyłem że pewna firma to kasztelan niepasteryzowane. Chodzi mi o to że za każdym razem jest ten sam efekt, smakowo degustacyjny w połączeniu z subtelnymi właściwościami jak ktoś już szuka dziury w całym. gdzie bym nie kupił, kiedy bym nie kupił. Zarówno pucha jak i butla.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 186 / 32 / 0
Ja tam lubie ten skunowy aromat naświetlonej zielonej butelki.
  • 4409 / 705 / 2117
Butelkowy browar, który smakowo mi fajnie wypada, to bezalkoholowe IPA od Książęcego — niebieska etykieta. Ciekawy smak, dobre nuty smakowe tam grają. Muszę przyjrzeć się bardziej bezalkoholowym w ciągu tygodnia, bo trafiają się ciekawe strzały — zwłaszcza w butelkach.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 49 / 7 / 0
zdecydowanie w butelce
  • 1405 / 361 / 13
Przede wszystkim najlepsze piwo jest zimne i z kija a to czy jest z puszki lub butelki to kwestia drugorzędna, w sumie jest mi to obojętne jak jest dobre jakościowo .
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 3481 / 738 / 9
Ciepłe to nawet z chuja nie smakuje.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 775 / 119 / 0
ani jedno ani drugie, piwo najlepiej pić ze szkła

a tak poza tym puszka jest lepsza niż butelka - lżejsza dla klienta, lepsza dla producenta, sklepów i dostawców bo więcej idzie przewieźć i zmagazynować, no i lepiej chroni przed światłem i piwo wolniej się psuje

a poza tym z butelkami jest rozpiździel w tym naszym kraju, te zwrotne tamte bezzwrotne, sklepy przyjmują kazdy na swoich zasadach a ić pan fhui
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 5839 / 1210 / 43
Patrząc na to przez pryzmat ekologii.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 49 / 7 / 0
wszystko jednak, jednak puszka?/a pić ze szkła?, /a z czego jest butelka?
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.