"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
O co mi więc chodzi? Czy na stronce jeżeli wyślę zdjęcie tego zaświadczenia (bodajże wrzesień 2023r.) jako "dowód" że pobieram te leki, dostaje je dokładnie w takich ilościach z dawkowaniem napisanym na zaświadczeniu. Mimo że zaświadczenie jest starę nie starczy mi leków do następnej wizyty, ba nie mam już na dzisiaj, a po kolejne zaświadczenie musiałbym jechać 2 godziny etc.
Myślicie że dostałbym klony i prege? Mam szczerze nadzieję że bez problemu, jest dawka, jest nazwisko dr. psychiatry, jest ilość, starsza data jednak nic się nie zmieniło od września. Zamierzam spróbować w następnym tygodniu, aby była dłuższa przerwa między ostatnią a dzisiejszą konsultacją (już w poprzedniej dostałem prege, ale 150mg i tylko jedną pakę). I oczywiście kusi mnie aby poprosić o diphergan lub zolpidem z racji problemów ze snem (które rzeczywiście mam, jednak nie po to mam zamiar ich używać). Czy nie ryzykować i łapać te "pewne" 2 paki klono i pregi)?
Z góry dzięki za odpowiedź, pozdro i miłego dnia lub noddnia wszystkim narkowrakom.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.