Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 40 / 11 / 0
@punelektryk Najprościej będzie powiedzieć lekarzowi, że przy takim dawkowaniu jest problem w wydaniem w aptece, powinien zrozumieć. Zdarzały mi się apteki, gdzie miałem wydawane benzo i zolpidem na listki, aczkolwiek przeważnie nie chcą tego robić. Możesz zapytać farmaceutów na stronie ktomalek, tam powiedzą najlepiej jak to wygląda od strony formalnej.
@pawci0 Na ten moment te limity wydają się jeszcze nie funkcjonować, ale nawet jak już wejdą, to tramadolu chyba już nie ma w wykazie leków objętych limitami, był na początku w sierpniu ubiegłego roku, ale po protestach dość szybko go z tej listy wycofali i z przeciwbólowych na ten moment zostały jedynie silne opioidy, także tramadol raczej bez problemu będzie przechodził nawet po wejściu tych blokad i limitów.
  • 432 / 36 / 0
No w tamtym roku to bany leciały, sam miałem, ale jeszcze wtedy papierowe poszły. Ale oni znów ten system przerobili i kto wie do kiedy tak będzie. Podstawa to to, żeby ilość paczek była dobrze rozpisana z dawkowaniem. No i druga kwestia nie brać takich leków na jedną receptę. A taka podstawa podstaw to trafić dobrego lekarza, dobrze z nim porozmawiać i powinno być ok.
Ja dziś byłem u lekarza po recki i nie bylo blokad, wglądu w ikp i innego dziadowania. Dostałem wszystko co chciałem i tyle. Dziękuję, dowidzenia i do zobaczenia niedługo w gabinecie :) Wszystko w miłej atmosferze, trochę gadki o różnych rzeczach i tyle.
Pozdro
  • 626 / 115 / 0
11 kwietnia 2024Merx pisze:
07 kwietnia 2024kondz87 pisze:
Pytanie odnośnie recek na benzo u JP
Parę dni temu wziąłem 2 paki Bromka
I dziś już nie mogę. Parę miesięcy temu brałem dosłownie z 3x w odstępach kilkudniowych i nie było problemu. Jak to jest z tymi limitami u JP? Ile wam się udało max wyciągnąć?
Chce zrobić zapas na gorsze czasy ale trochę się w tym gubię. Udostępniał mu ktoś w ogóle IKP i jak on na to patrzy?
Czy jeśli jest tam najebane benzosami to mnie zbanuje na amen?
Nie wiem co wy u niego naodjaniepawliście skoro dostajecie bany i jakieś limity, jak się zamawia systematycznie i dba o terminy, albo rozmawia się z nim jak lekarz z lekarzem - używając terminów typu kody icd-10 to żaden ban nie wlatuje, ani limity.
To moja lista zamówień u niego w ostatnim czasie i uratował mi dupę wiele razy jak nie było terminów u moich głównych lekarzy. stay safe, z fartem
edit: udostępnione ikp mam u niego od kij wie jakiego czasu, a w ikp mam taki burdel, że się w głowie nie mieści, nie patrzy na niego na bank. przynajmniej u mnie
Spoiler:
Pewnie osoby która ciągle pytają o "bany" próbują brać co tydzień parę pak, więc mnie to nie dziwi sam bym dał bana :)
:tabletki:
  • 1394 / 372 / 2
Albo co tydzień, albo próbują używać wymówek typu:
> zgubiłem opakowanie
> no bo wie pan przeprowadzałem się i gdzieś się zapodziało
> jestem na wyjeździe w innym miejscu x kilometrów od domu i zapomniałem wziąć leków
> pies mi zjadł [*]
> hehe no wie pan jak to jest, tolerancja to szmata suki nie chce znać xD
> miałem akurat grypę żołądkową i każdą połkniętą tabletkę zwracałem z treścią żołądka
itp.. itd.. nie raz rozmawiałem z wieloma lekarzami jakich to wymówek nie stosują benzowraki czy opiowraki byleby dostać upragnioną receptę, ba nawet groźby i się zdarzały.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 159 / 10 / 0
Może po części jest to prawda.
Ale mój przypadek był inny zamówiłem, bromka dwie paki jeszcze przed ta nagonką na e recety i wlg. było to moje pierwsze zamówienie u JP i od razu ban wleciał
  • 1394 / 372 / 2
@Mindus Ban na bank nie poszedł bez powodu, JP nie banuje sobie od tak klikając randomowo w przycisk, czy robiąc loterie grając w ruletkę kogo w tym momencie zbanować xD
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 3239 / 553 / 0
Niby coś się od kwietnia zmieniło.
Dostałem od dwóch Mengele po 5 op xanu a drugiego broma, do tego metylofenidat.
Ktoś wyjaśni ocb bo ciężko przewijać do tyłu tyle wiadomości
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 13 / 1 / 0
Jak szukać psychiatry, który mi pozwoli zrobić zapas? Chodzi mi tylko o bromka. Chodzicie do publicznej czy prywatnej przychodni? Jakiś research wcześniej, telefon, czy po prostu chodzicie i pytacie?

Na dodatek ciężko z takim lekarzem bezpośrednio sie skontaktować. Zawsze trzeba przejść jakąś rejestrację albo od razu zapłacić żeby zapytać czy wypisze mi 4 paki Broma za 200 czy tam 300

2024 kwie 14, 12:34 scalono

Właściwie to tylko 4 x korzystałem z jego usług ;) i to nie jakieś mega ilości tylko max 2 paki. Moze łowieniem Wisconsin razu 6 i dawkowanie inne to miałbym zapasu na długo

2024 kwie 14, 17:55 - scalono /surv
12 kwietnia 2024Merx pisze:
Albo co tydzień, albo próbują używać wymówek typu:
> zgubiłem opakowanie
> no bo wie pan przeprowadzałem się i gdzieś się zapodziało
> jestem na wyjeździe w innym miejscu x kilometrów od domu i zapomniałem wziąć leków
> pies mi zjadł [*]
> hehe no wie pan jak to jest, tolerancja to szmata suki nie chce znać xD
> miałem akurat grypę żołądkową i każdą połkniętą tabletkę zwracałem z treścią żołądka
itp.. itd.. nie raz rozmawiałem z wieloma lekarzami jakich to wymówek nie stosują benzowraki czy opiowraki byleby dostać upragnioną receptę, ba nawet groźby i się zdarzały.
Ale jakie ściemy jak z typem w ogóle nie ma kontaktu? Nie ma telefonu, nie ma maila, NIC. Przechodzę formularz klikam zapłać i wychodzi błąd - taki z nim kontakt.

Druga sprawa. Jeśli chce brać tylko i wyłącznie bromka 6mg to ile paczek mogę wziąć i jakie dawkowanie wrzucić żeby przeszło, skoro mówicie, żeby nie brać u niego co tydzień.

Mam nadzieję, że znajdę kiedyś takiego magika z którym spotkam się face to face, powiem mu co chce on się uśmiechnie ja mu położę 3 stówki na stół i wypisze co trzeba. Jak takich szukać? :płacz:
  • 83 / 10 / 0
Ja bez problemu dostałem dwa op alpry,nawet IKP nie musiałem udostępniać.Tylko ja biorę te dwa op nie częściej niż 2msc a zazwyczaj to 3-4msc.Tak jak napisali poprzednicy,jak ktoś ma bałagan lub nagminnie zgłasza się po next paki to leci ban.
@Mindus najwidoczniej Twoja historia(powód brania leku) nie urzekł lekarza 😁
  • 2116 / 631 / 0
Czołem, wiara. Ja z pytaniem takim trochę technicznym i to chyba najlepszy temat; czy ktoś miał ostatnio sytuację, że mimo wystawienia kodów nie przyszło powiadomienie na sms (w IKP jest wpisany numer telefonu) i to nie mówimy o jakimś lagu 15 minutowym, tylko w ogóle cisza, gdybym się nie zalogowała do appki po rozmowie to bym nawet nie wiedziała że cokolwiek mam wbite.

Przejrzałam tak na szybko temat i kilka stron wcześniej jedna osoba pisała, że (zacytuję niedokładnie) "z IKP wszystko ok tylko musisz w profilu zaznaczyć by przychodziły smsy". Dodali jakieś ustawienie? Ostatnio appka prosiła o ponowną weryfikację aka przedłużenie konta przy wymianie dokumentu tożsamości i może na tym etapie coś się pokiełbasiło, no albo istotnie dodali gdzieś "ficzer" do odhaczenia. Do tej pory samo wpisywanie numeru gwarantowało szybciutkie powiadomienia. Może istotnie gdzieś w tym klejonym naprędce portalu jest do zaznaczenia coś w stylu "wyrażam zgodę na powiadamianie mnie drogą SMSową na podany numer" i nie zauważyłam.

Bo to, że pacjent.gov czasem ma jakieś dziwne problemy przy logowaniu to już standard, ew. strona na etapie kliknięcia przycisku "zaloguj się" sypie błędem err_connection_timed_out, internet po światełku, ping niski, wszystkie inne stronki śmigają.

Tutaj kapitan państwo dał nam taki piękny tutorial, zaraz spróbuję naklikać, ale jestem na 99% pewna że mam pozaznaczane zgody odnośnie numeru bo jakoś miesiąc temu przychodziły normalnie. Może trzeba "wyłączyć i włączyć". ;)
https://www.youtube.com/watch?v=wg_uztjTBbw

Edit: gdyby ktoś miał podobny problem, nie wiem czym było to wywołane, ale istotnie w tym miejscu (zakładka MOJE KONTO) pomimo wyświetlania się znaczka aplikacji przy telefonie (z appki też nie miałam żadnej notyfikacji typu push), po wejściu w opcję edycji kanałów powiadomień (nie przy wymienionych urządzeniach mobilnych) trzeba było kliknąć ponownie zgodę na smsy i/lub appkę. Widocznie edycja podstawowego dokumentu resetuje też ustawienia. Zostawiam dla potomnych.

[ external image ]
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Zablokowany
Newsy
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.