Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 56 / 6 / 0
Jaki jest polecany zestaw witamin/innych niezbędnych minerałów?
  • 1018 / 273 / 0
@mara02

Ja w sumie polecam ten zestaw z olimpu, co daje kapsułkę z minerałami i drugą z witaminami. W jakichś bardziej wymagających momentach życia można brać. Aczkolwiek cudów ni ma.
  • 800 / 457 / 0
Ja też polecam ten zestaw co kolega wyżej. Znacząco poprawiła mi się cera i samopoczucie
  • 9461 / 1855 / 2
Jak oszukać neurochemie w mózgu

https://www.facebook.com/share/r/CFUtgwC72UE8gD53/
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 509 / 195 / 1
@up nie ma to nic wspólnego z oszukaniem neurochemii mózgu,nie musiałeś wklejać też żadnego linku do beznadziejnego filmiku jakiegoś pseudo myśliciela,wystarczyło jakbyś napisał
chcesz dopaminy-weź zimny prysznic
chcesz oksytocyny-spójrz w oczy/w pizde bliskiej osoby
etc.
dla mnie gówno warte porady które mogłeś zostwić w tasiemcu,a nie bądź co bądź poważnym wątku
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 9461 / 1855 / 2
Buhehehe 😅 zimny prysznic podnosi dopaminę o bodaj 300peocent, Wit d która uwalniają promienie słoneczne jest niezbędna do serotoniny, oksytocyna zawsze się uwalnia w obecności najbliższej osoby 😅
Tak. W ten sposób oszukujesz mózg. A to, że Ty w to nie wierzysz to nic nie znaczy.
Wchodzić i głosować
  • 509 / 195 / 1
Ale to nie ma nic wspólnego z oszukiwaniem mózgu,to naturalne procesy które ewolucyjnie się wykształciły z tego bądź innego powodu.Oszukaniem mózgu było by dostarczenie ów neuroprzekaźników lub ich pobudzenie egzogennie,a w tym zjebanym filmiku ze zjebanego portalu zjeby debil mówi,że jak wyjdziesz rano na słońce to oszukasz mózg.No idiota,to chyba naturalna kolej rzeczy.Oszukaniem mózgu by było dostarczenie ów witaminy z leku. To, że ty wierzysz w tę narrację znaczy,że coś jest nie tak.
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 9461 / 1855 / 2
Ale w co mam nie wierzyć ? W to, że ludzie siedzą w domu i narzekają na anhedonie i depresję ?
Wchodzić i głosować
  • 81 / 11 / 0
ostatnio coś jestem zmęczony okropnie i o ile fizycznie dam radę jeszcze coś zrobić o tyle psychicznie nie mam siły na nic (trwa to może kilka miesięcy) morfologia i ekg wychodzą dobrze, co mogę suplementować żeby było dobrze, dietę mam bardzo dobrą i codziennie ćwiczę na siłowni więc tutaj problemu bym się nie doszukiwał, zacząłem brac pregę na to i powiedzmy ze minimalnie jest lepiej (tj. mogę już wstać z łóżka, przebrać się, przejść się ale dalej jest chujowo)
Uwaga! Użytkownik elcamino nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / 4 / 0
@elcamino

Napisałeś że ćwiczysz codziennie na silce według mnie jest to zbyt duża częstotliwość. Może być tak że zmęczony jesteś bo ćwiczysz zbyt czesto i jesteś przetrenowany.
Może i dla ciebie nie ma to nic do siebie, ale z autopsji wiem że zbyt częste treningi pogarszają kondycję psychiczną i chodzisz za dnia jak muł. Ja na twoim miejscu zrobiłbym sobie z tydzień, dwa przerywa i zobaczył jak będziemy. Dobrze że się suplementujesz, ale nie myśl że to będziesz miał po tym regenerację jak po jakichś anabolikach, to tylko suple.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.