Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 56 / 6 / 0
Jaki jest polecany zestaw witamin/innych niezbędnych minerałów?
  • 1000 / 269 / 0
@mara02

Ja w sumie polecam ten zestaw z olimpu, co daje kapsułkę z minerałami i drugą z witaminami. W jakichś bardziej wymagających momentach życia można brać. Aczkolwiek cudów ni ma.
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 784 / 445 / 0
Ja też polecam ten zestaw co kolega wyżej. Znacząco poprawiła mi się cera i samopoczucie
  • 9372 / 1823 / 2
Jak oszukać neurochemie w mózgu

https://www.facebook.com/share/r/CFUtgwC72UE8gD53/
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 507 / 195 / 1
@up nie ma to nic wspólnego z oszukaniem neurochemii mózgu,nie musiałeś wklejać też żadnego linku do beznadziejnego filmiku jakiegoś pseudo myśliciela,wystarczyło jakbyś napisał
chcesz dopaminy-weź zimny prysznic
chcesz oksytocyny-spójrz w oczy/w pizde bliskiej osoby
etc.
dla mnie gówno warte porady które mogłeś zostwić w tasiemcu,a nie bądź co bądź poważnym wątku
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9372 / 1823 / 2
Buhehehe 😅 zimny prysznic podnosi dopaminę o bodaj 300peocent, Wit d która uwalniają promienie słoneczne jest niezbędna do serotoniny, oksytocyna zawsze się uwalnia w obecności najbliższej osoby 😅
Tak. W ten sposób oszukujesz mózg. A to, że Ty w to nie wierzysz to nic nie znaczy.
Wchodzić i głosować
  • 507 / 195 / 1
Ale to nie ma nic wspólnego z oszukiwaniem mózgu,to naturalne procesy które ewolucyjnie się wykształciły z tego bądź innego powodu.Oszukaniem mózgu było by dostarczenie ów neuroprzekaźników lub ich pobudzenie egzogennie,a w tym zjebanym filmiku ze zjebanego portalu zjeby debil mówi,że jak wyjdziesz rano na słońce to oszukasz mózg.No idiota,to chyba naturalna kolej rzeczy.Oszukaniem mózgu by było dostarczenie ów witaminy z leku. To, że ty wierzysz w tę narrację znaczy,że coś jest nie tak.
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9372 / 1823 / 2
Ale w co mam nie wierzyć ? W to, że ludzie siedzą w domu i narzekają na anhedonie i depresję ?
Wchodzić i głosować
  • 81 / 11 / 0
ostatnio coś jestem zmęczony okropnie i o ile fizycznie dam radę jeszcze coś zrobić o tyle psychicznie nie mam siły na nic (trwa to może kilka miesięcy) morfologia i ekg wychodzą dobrze, co mogę suplementować żeby było dobrze, dietę mam bardzo dobrą i codziennie ćwiczę na siłowni więc tutaj problemu bym się nie doszukiwał, zacząłem brac pregę na to i powiedzmy ze minimalnie jest lepiej (tj. mogę już wstać z łóżka, przebrać się, przejść się ale dalej jest chujowo)
Uwaga! Użytkownik elcamino nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / 4 / 0
@elcamino

Napisałeś że ćwiczysz codziennie na silce według mnie jest to zbyt duża częstotliwość. Może być tak że zmęczony jesteś bo ćwiczysz zbyt czesto i jesteś przetrenowany.
Może i dla ciebie nie ma to nic do siebie, ale z autopsji wiem że zbyt częste treningi pogarszają kondycję psychiczną i chodzisz za dnia jak muł. Ja na twoim miejscu zrobiłbym sobie z tydzień, dwa przerywa i zobaczył jak będziemy. Dobrze że się suplementujesz, ale nie myśl że to będziesz miał po tym regenerację jak po jakichś anabolikach, to tylko suple.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.