Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
To nawet nie 1/10 tego co tam jeszcze jest
[ external image ]
A tu coś co tygrysy lubią najbardziej:
[ external image ]
Od jutra rzucam.
ksionc pisze: Mam pytanie czy po makiwarze robionej ze świerzych zielonych maków, mogą wystąpić jakieś problemy żołądkowe związane z zażyciem zupy?
no własnie jak to jest?
Od jutra rzucam.
Ja właśnie wróciłem z Czech - tam kurwa są możliwości. Byłem tam dwie noce, każdej zbierałem maki tak około 15-20 minut - wychodziło ich po około 100 na zbiór. Niestety, nie nastawiałem się na przewóz, tak że mam tylko trochę opium i z 80 makówek.
W dodatku - tam sezon się dopiero zaczyna - pola są jeszcze białe, makówki raczej małe, niewiele jeszcze tych takich dużych. Tak za 2, 3 tygodnie przydało by się skołować ekipę i pojechać, są jacyś chętni?
(właśnie piszę TR z tego, tam opiszę dokładniej co i jak, wszelkie dodatkowe info na maila).
Hurra, diese Welt geht unter
Od jutra rzucam.
Hurra, diese Welt geht unter
Od jutra rzucam.
A tu 40 m od domu rośnie ich w chuj.
Ja pierdole, i te peoniowe i zwykłe.
Ze 200 sztuk.
Rosną pod blokiem, bez ogrodzenia, bez psów, bez przypału.
Będzie ćpanie :diabolic:
[ external image ]
Dodatkowo każdy palant ma co najmniej 2 roślinki maków wysokomorfinowych na swojej posesji, niektórzy mają posiane nawet z 5 metrów kw. Po co im to...?
Zdobycie maków w nocy to jest mission impossible, już widze jak mnie jakiś dziadek by zczaił i pogonił z dziabką, tak tak, nienawiść to oni czerpią z Toruńskiego radyjka. W najgorszym wypadku bym skończył nabity na kolce przy furtce, albo na pałach z plecakiem pełnym makówek
Trudno mi opanowac wkurwienie gdy tyle opium rośnie tak blisko, a jednocześnie tak daleko. I jak tu zapomnieć o przyjemności dawanej przez tak niepozorną roślinkę. Czy będe jeszcze próbował zdobyć maczki to się jeszcze okaże, na razie jest 3:1 dla narkotykowych emerytów działkowców ;]
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III
Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.