Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
Pytam bo słyszałem kilka opinii że Kamis lepszy ale u mnie w okolicy jest o wiele więcej Prymata to nie wiem czy warto Kamisa specjalnie szukać.
Bo właśnie ja nie wiem czy lepiej do mniejszego sklepu czy do większego?
OK. Spróbuje zrobić tak:
Duży market, ponieważ chcę mieć nieco większą szanse, że "towar" będzie świeży, ale też będę patrzył na datę wyprodukowania o ile tam jest. prawdopodobnie pójdę do Kauflandu, orientuje się ktoś, czy tam są wszystkie opcje? Kupię paczkę całych prymatu, mielonej prymatu, całej kamisa, no i mieloną kamisa. Zapodam mieszakę, po 5g z każdego, albo żeby było łatwiej 1 orzech z tej i z tej + pół paczki kamisa 4,5g + na oko 4-5g prymatu mielonej, nie wiem ile ma paczka.
To będzie ciekawy piątek i sobota. Razem około 20 gram, bo 9 mi nic nie zrobiło ale to była dawno, to był mielony kamis i pewnie był za stary. Co o tym myślicie?
Aha i takie info mam nie wiem czy to jest w 100% prawda ale suchość i pragnienie po gałce bierze się z dodatków zbrylających które zapobiegają psuciu się z czasem przypraw. Co też jest niejako dowodem że lepsze są faktycznie całe orzechy, bez dodatków, z którymi nerki nasze biedne muszą sobie radzić kiedy my tripujemy ;)
I mam jeszcze pytanie czy może robiliście z gałką bardziej zapodanie zaraz po obudzeniu, czy na noc, zaraz przed pójściem spać czy bardziej środek dnia? Jakie są wasze doświadczenia i co polecacie, ale tak szczerze. Czy może to też zależy od dawki lub producenta?
Bo odnoście kamis vs prymat to opinie są różne, więc zapodam obie w obu formach, a następnie podzielę się swoim doświadczeniem na tym temacie.
Ps: jest rozwiązanie, możecie wykorzystać xd, zapytać się kasjerek, ale to najlepiej w małym sklepie, kiedy była dostawa, aby mieć te z przed kilku dni najświeższe. Chociaż należy się wtedy przygotować potencjalnie na dziwny wzrok, podejrzliwy i pytania dlaczego. I najgorzej jak coś tam wie pracownik sklepu akurat o gałce, ale heh pomysł jakiś mam, najwyżej będę udawał idotę, który się bez powodu ciekawi jak to działa z dostawami kiedy przyjeżdzają ciężarówki, czy mają logo sklepu i takie zagadywanki, żeby nie było niepotrzebnych insynuacji, bo przecież my chcemy tylko gałkę dobrą...
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.