Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Biorę od lat, z długimi przerwami, raz stykała jedna/dwie/trzy tabletki. Efektów euforycznych już oczywiście nie ma.
Problem polega na tym, że przez ostatnie ciężkie miesiące życia, moja dawka do zaśnięcia (ledwo niestety) to:
60 mg zolpi
4-6 mg alpry
2-4 mg klona jak juz jestem zbyt wkurzona bezsennością. Ogólnie ten zestaw już zaczyna być męczący, bo leci tego za dużo po prostu, a i tak się męczę.
Z zopiklonu zrezygnowałam, prawie w ogóle nie mogę zasnąć już po tym. Wszelkie neuroleptyki odpadają, nienawidzę ich, nie działają na mnie.
Pytanie czy jest cokolwiek innego co da radę mi uśpić? Czytałam coś o barbituaranach, ale nie zbyt się orientuję i nawet nie wiem czy miałabym dostęp. Ktoś jest w stanie poratować jakąś radą?
  • 338 / 86 / 0
Tolerka na gabajebacze wykręcona w kosmos to tak się dzieje, jedyne co ci pozostaje to mix z neuroleptami. No i praca u podstaw i wyrobienie odpowiedniego bhp
  • 1339 / 339 / 13
Zdecydowanie mocniejsza od zoldpidemu w działaniach psychoaktywnych jest maczanka na syntetycznym kannabinoidzie MDMB-CHIMINACA, wynalezionym przez firmę Pfizer. Sam paliłem i polecam, tylko ostroznie z proporcjami.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 2814 / 365 / 0
Fakt tolerka wyj3bana jest na gaboj3bacze wyjebana jest szczególnie na zolpi .. ogólnie nie rozumiem tego fenomenu klona u niektórych ludzi co widze jakiś " zestaw " czy " rozpiske " to klon musi być . Klon ogólnie to zazwyczaj droga w jedną stronę. Co do sprawy snu w polsce jest traktowana jako zaburzenie więc jak zaburzenie to psychiatra no i tu jest loteria zależy do kogo i na kogo trafimy nie oszukujmy sie .. oczywiście łatwiej zawsze jest u lekarza który sam jest chory badz ma problemy zdrowotne wtedy on predzej zrozumie problem niż zdrowy bez empatii .. jesli chodzi o sen ja juz nie śpię ponad 8lat tak ponad 8lat a jak cos sie uda to snu głębokiego jest 30min max .. i substancji troche sie przerobiło.. ale u mnie sytuacja jest o tyle odmienna i wyjatkowa i rzadka że glowna choroba powoduje problem ze snem bo mam pod skorą zwapnienia tkanek i narządów które nie pozwalają zasnąć ani sie rozluźnić itp
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?

Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.