Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 178a Kodeksu Karnego.
ODPOWIEDZ
  • 5 / 1 / 0
Witam. Sprawa wygląda następująco
W piątek brałem jedną pigułę która wystrzeliłem mnie dość mocno (nigdy w życiu takiej mocnej jeszcze nie brałem)
W sobotę koło 19 zatrzymali mnie policjanci i zrobili test na obecność narkotyków. Wyszło że jest metaamfetamina.
Zabrali mnie na krew i zatrzymali sprawko na 30 dni.
Moje pytanie czy po wzięciu jednej stężenie może być uważane za przestępstwo?
Dodam że tydzień wcześniej też brałem tylko o wiele słabsze. I może być lipa jeśli to się skumuluje
Pytanie też do tych którzy mieli taką sytuację i czy mogę się spodziewać jeszcze jakichś niewygodnych pytań po otrzymaniu wyników krwi?
W domu nic nie znaleźli na szczęście 😅
  • 85 / 15 / 0
o kurwa to jak ci coś wyjdzie na narkotescie podczas kontroli drogowej to z automatu chatę trzepią? :o nie wiedziałem o tym, ale chujnia xd
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.