Z F-ek mam następujące:
F13 - uzależnienie od benzodiazepin (diazepam, bromazepam, nitrazepam, klonazepam)
F19.2 - politoxy
Obecnie siedzę na klonach 2x dziennie i dzięki temu jestem w stanie normalnie funkcjonować społecznie (na zaburzenia lękowe to biorę, masę innych leków przerobiłem i tylko bdz pomaga). Gdybym jeszcze miał buprę (0,4 2x dziennie mi wystarczy) to bym miał pełną obstawę lekową i nic więcej bym nie potrzebował. Czy samo to, że lekarz wpisze mi na wizycie F11 całkowicie wystarczy do pisania mi bupry ? Sam lekarz jest w porządku, ale jak miałby mieć problemy przez jakieś nieścisłości w papierach to chyba sam go muszę lekko pokierować (podejrzewam, że wtedy uznał, że samo F19.2 wystarczy - co niestety nie okazało się prawdą). Psychiatra wie, że byłem wjebany w dragi i jestem opiatowcem ze skłonnościami do politoxy.
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
Dam Ci Stronkę na PW gdzie mi pisali Buprę i DHC po okazaniu recept wstecznych oraz jakiś tam minimalnych podstaw papierkowych. Może to Ci pomoże jak Ci Twoim magikiem nie wypali.
warto pamiętać, aby upominać lekarza o stosownym odnotowaniu sumarycznej ilości substancji czynnej, w przypadku buprenorfiny jest to konieczne, aby móc zrealizować e-receptę. choć większość systemów gabinetowych im samodzielnie oblicza dawkę łączną podczas sporządzania "bibuły". jednak to zależy od oprogramowania, tak przynajmniej się orientuję.
pozdrawiam, przodo
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.