29 stycznia 2024Mariusz88 pisze:Ile zarzucileś "uczuleniowo" ?24 stycznia 2024kinderjunkie pisze: Pytalem bo dostalem paczke polskiego OC 20 z blistrami. Czytalem posta DexPL o idealnie podrobionych opioidach i troche sie zeschizowalem, przeczytalem ze po nr serii mozna rozpoznac fejka, poza tym porownalem wyglad blistra ze zdjeciem z neta i zmierzylem srednice taba - idealnie 7mm jak na drugs.com. To sprobowalem uczuleniowo - po 20 minutach nic, jakby byl fent to by sie zaladowal od razu, mysle... Ok 23 testuje czy dziala, biore moze cwiartke tabletki, ile to moze byc - 7, 8mg? Nastepnego dnia musialem wstac do roboty, wiec dlatego tak malo. Ale jednak koplo i dzialalo jak dla mnie zadziwiajaca dlugo, lezalem w lozku i nodow moze nie bylo, ale "dzialanie" bylo zdecydowanie wyczuwalne - zmulenie ale polaczane z taka stymulacja. Myslalem, ze zejdze szybciej i bede spal takim charakterystycznym plytkim snem z wybudzaniem sie, jak mialem ze slabszym opio ale nie - tym razem nie moglem zasnac w ogole. Nawet jak faza zeszla, to nadal w nie moglem zasnac, chcialem spac wiec nie moglem skupic sie zbytnio na odczuwaniu przyjemnosc. Od dawna juz nie mialem takiej bezsennej nocy, wiec mysle, ze to przez oxy, dzis juz jestem na 3 kawie lol w sobote moze dokoncze tego tabsa i podziele sie dalszymi wrazeniami.
13 lutego 2024RoofTop pisze: kocham oxycodon, udalo mi sie wyrwac ostatnio paczke 40mg 60tab u lekarza, zjadlem w 5 dni z czego 3 dni nie pamiętam
Za chwile się wszystko skończy i czekają mnie 2 tygodnie zastanawiania się nad swoim trzeźwym życiem
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.