Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 1 / 1 / 0
KETO, ja pierwszy miesiąc na supersonicu, jajkach, skyrze, dużo mięsa; steki, dodatkowo orzechy wszelkiego rodzaju i poszło 3 kg. Dalej urlop z dieta śródziemnomorska, ale wracam SO diety, bo fajnie waga schodzi
  • 4326 / 699 / 2117
Co do odstawienia cukrów to myślę, jaki byłby pozywny całkowity sposób odstawienia. Mówimy tutaj o braku przyjemności ze słodyczy, czy przejścia na dietę keto?

W moim przypadku średnio by mi się na ketozę wchodzić chciało. Z drugiej strony być może okres redukcji w tym roku posiłkowałbym/poprzedził redukcją na keto?

Czy jest ktoś, kto jest w stanie wypowiedzieć się od A do Z w kwestii redukcji obcinając do minimum węglowodany jako źródło energii? Trenuję w sezonie (marzec - październik) dość mocno i często tych cukrów/węgli potrzebuję w zakresie 500 do nawet 900g, a to bardzo dużo.

Czy ketoza w sportach wytrzymałościowych mogłaby mieć miejsce? Warto aż tak drastycznie odchodzić od nich? Z cukrami raczej nie mam problemów (jeden-dwa) wafelki jem codziennie, reszta to zdrowe żarcie.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1 / / 0
Ja jestem zwolennikiem, żeby nie odstawiać radykalnie tłuszczu. Polecam liczyć zapotrzebowanie kaloryczne kalorii tutaj masz link: https://gatonutrition.pl/kalkulator-kal ... aloryczne/ i liczyć sobie ile się je. Jak chcesz schudnąć to tam masz deficyt i lecisz z tematem. Ja się pochwale że już 5 kg udało się spalić i czuje się świetnie!
  • 925 / 166 / 0
@deadmau5 , dieta keto to po prostu dieta dla osób ubogich w jakąkolwiek wiedzę. Takie coś stosuje się w określonych przypadkach klinicznych, po co stosować to na redukcji, męczyć się obcinajac węgle jak i tak efekt będziesz miał taki sam jak przy zbilansowanej diecie. Dodam że i tak prawie wszyscy na diecie keto nie potrafią jej dobrze zastosować i nie dochodzi do zwiększenia ciał ketonowych, bo i tak gdzieś mogą coś podjeść. Druga sprawa że dieta keto nie dostarcza wszystkiego co nam potrzeba każdego dnia, a węglowodany są nam potrzebne, a dużo wartych uwagi minerałów czy witamin własnie znajduje się tam gdzie jest dużo zdrowych węglowodanów. To po prostu taka moda, która i tak już mija, bo znowu trend wraca na zbilansowaną dietę :D
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
  • 9372 / 1823 / 2
Do dziś się nie dowiedziałem co takiego mają węglowodany czego nie można dostarczyć z białek i tłuszczy. Napisz nam to lub zamilcz i nie wprowadzają ludzi w błąd.

U mnie 3 osoby przeszło na ketozę z jednego prostego powodu. Przestały podjadać słodkie. Doskonale zdają sobie sprawę,.że jedząc 2500kcal na keto osiągną taki sam efekt jak jedząc na nieketo 2500kcsl ale łatwiej im trzymać keto. Nie chodzą głodni i są zadowoleni.

I nie wiem czy nie umieją wdrożyć keto skoro mierzą sobie poziom ciał ketonowych i są one na odpowiednim poziomie.
25 sierpnia 2023Paganino pisze:
KETO, ja pierwszy miesiąc na supersonicu, jajkach, skyrze, dużo mięsa; steki, dodatkowo orzechy wszelkiego rodzaju i poszło 3 kg. Dalej urlop z dieta śródziemnomorska, ale wracam SO diety, bo fajnie waga schodzi
Z tego co pamiętam to orzechy i skyr mają węgle więc wątpię, żebyś był na ketozie.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3245 / 617 / 0
Kurde, odstawiłem lewomepromazynę wieczorną, tj lek który miałem z olanzapiną i depakine, i długo długo miałem takie kombo, bo czułem że potrzebuję lewomepromazyny, już drugi miesiąc jak ten lek zle zaczął mi się zle kojarzyć podczas wieczornych podań zastanawiałem się zwyczajnie na chuj mi on, zwłaszcza że gastrofaza na słodkie była niemiłosierna w godzinach przed zaśnięciem. Wczoraj nie wziąłem lewomepromazyny i zasnąłem w miarę bez bitwy, naturalnie, a dzisiaj w dzień też jadłem słodkie popijając mlekiem, aż w pewnym momencie poczułem sytość bez zmulenia, i mam ochotę na kawę. Jak sportowiec będzie czytał gastrolek trip raport to powie że tu nie ma sensu, ale biorący neuroleptyki doskonale zrozumieją co to jest polekowa chcica na słodycze. Morał w tym że na niektórych lekach, jest schematyczne zapotrzebowanie błyskawiczne na dostarczenie cukru. Cały czas też sądze że jest ścisła zależność, energetyki neuroprzekaznikowej, jakby mózg sam potrzebował kalorii tak pół żartem pół serio.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 120 / 31 / 0
Osobiście nie odstawiam.
Lubię pocukrzyć kawę albo zjeść pączka albo batona. Do kawy lubię trochę słodyczy.
RUCHAM KAŻDĄ DZIWKĘ
  • 2 / / 0
A jak myślicie,czy podstawienie cukru powinno być od razu całkowite czy stopniowo lepiej?
  • 68 / 7 / 0
12 lutego 2024Stteetart pisze:
Do dziś się nie dowiedziałem co takiego mają węglowodany czego nie można dostarczyć z białek i tłuszczy. Napisz nam to lub zamilcz i nie wprowadzają ludzi w błąd. odpowiednim poziomie.
Aby tryptofan dotarł w jak największym stopniu do mózgu potrzebuje towarzystwa węglowodanów. A to czy i dlaczego to jest ważne to nie muszę chyba tutaj tlumaczyc.
Wracając do meritum, moim zdaniem dieta powinna być zróżnicowana i zbilansowana, bez żadnych ekstremów.
Jak ktoś już uległ modzie keto, to niech najpierw spróbuje np lowcarb, odstawi słodycze, ciastka, żarcie po knajpach, białe pieczywo. Czasem wystarcza drobne zmiany a nie trzeba uciekać w restrykcyjne diety a później wpaść w jakąś depresję z np powodu niedoboru serotoniny z uwagi na modną dietę.
  • 925 / 166 / 0
@Tryq , dokładnie. Dieta ketogeniczna jest dla wąskiego grona ludzi z różnymi dolegliwościami i powinno się ją stosować po zaleceniu lekarza, a nie że jakaś na to jest moda. Nie ma żadnego sensu eliminowania węgli z diety. Można ograniczyć te proste, jak najbardziej, ale żeby życie miało smaczek to jak się coś dobrego to nic nie szkodzi, ale skupić się na tych złożonych. Tak czy siak schudniesz na każdej diecie aby tylko trzymać kalorykę.
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.