Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1298 / 258 / 0
powiem wam, że niedługi czas temu jeszcze raz wróciłem do 225mg/dziennie ale na szczęście na dwa tygodnie tylko
i teraz znowu nie biorę
kurfa ciągnie do tego ścierwa

nie zwracałem nigdy na to uwagi, ale chyba po odstawieniu nie jestem taki senny, albo mi się wydaję
nie muszę odsypiać po robocie i z rana też lepszy jestem

ale się spasłem po odstawieniu (więc u mnie odwrotnie), może tego smalcu tyle nie jeść? mam wyrzucić ten smalec?
  • 40 / 4 / 0
Żadne benzo nie mają podjazdu do pregi. Biore ja ze wzgledu na problem z lekiem uogolnionym, 1.5-2h po wzieciu tabletki wszystko mija i czuje spokoj, w jednym slowie ULGE. Doslownie opisalabym to jako uczucie ulgi. Probowalam afobamu 1mg i zero roznicy w samopoczuciu nawet minimalnie mnie nie uspokoil. Moze powinnam sprobowac kiedys wieksza dawke, ile moglabym wziac zeby dac mu jeszcze szanse a zeby dalej to byla normalna dawka?
  • 53 / 11 / 0
Niestety Twoje uczucie "ulgi" to początek grubego wjebania. Jak już weszłaś, nie podnoś dawek w nieskończoność, a najlepiej zacznij myśleć o schodzeniu. Jesteś jeszcze w momencie, w którym możesz to zrobić bez większych problemów. Im dalej w las tym gorzej.
Co do alprazolamu - zobacz czy zadziała dawka 2 mg, jak nie, zobacz 4 mg (ale weź je dopiero będąc w domu i nie wychodź z niego).
Jednak ani jedno ani drugie nie stanowi remedium - którego z powyższych byś nie wybrała - bawisz się zapałkami przy kanistrze z benzyną.
  • 3530 / 577 / 1
05 lutego 2024dissapoinx pisze:
Żadne benzo nie mają podjazdu do pregi. Biore ja ze wzgledu na problem z lekiem uogolnionym, 1.5-2h po wzieciu tabletki wszystko mija i czuje spokoj, w jednym slowie ULGE. Doslownie opisalabym to jako uczucie ulgi. Probowalam afobamu 1mg i zero roznicy w samopoczuciu nawet minimalnie mnie nie uspokoil. Moze powinnam sprobowac kiedys wieksza dawke, ile moglabym wziac zeby dac mu jeszcze szanse a zeby dalej to byla normalna dawka?
No no... Ostrożnie z tym porównaniem do afobamu czyli do alprazolamu. Ja wiem że to może wydawać się blisko ale działanie "uspokajające" to nie to samo co przeciwlękowe, na lęki napadowe.
Wydaje mi się że oczekiwałeś czego innego A to nie ten lek kropka właśnie niektórzy ludzie nie rozumieją działania alprazolamu bo są rozczarowani. Tymczasem mądrość ludowa mówi że nie zauważysz działania dopóki faktycznie nie masz problemów jakie ma ten lek niwelować.
1 mg afobamu to już dużo. U nas nie występuje wyższa gramatura Z tego co kojarzę. Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Ja na początku nie umiałem się "dotrzeć" z dawką bo 0,25 nie działało, połówka była na granicy przysypiania w tramwaju a więcej to już następny dzień spisany na stratę przez te senność właśnie.
No i długo się tak męczyłem aż w końcu wiem jak się tym obsługiwać. to dosyć trudny lek jeśli nie problematyczny albo niebezpieczny lub podstępny.
(Przyjmijmy punkt odniesienia że podstępny to jest zolpidem łącznie z problematycznym i niebezpiecznym – wszystkie kryteria w skali 3 na 3 😅😅)
Na twoim miejscu nie próbowałbym więcej, tym bardziej że jesteś kobietą więc można ostrożnie przyjąć że leki mogą działać na ciebie mocniej niż na faceta. Ja wiem że kryterium masy ciała i tak dalej ale kobietom leki dyspensuje się ostrożniej. (No chyba że masz długie CV z benzo to można by brać pod uwagę tolerancję ale nawet bez tego – jeżeli 1 mg nie działa to znaczy że to nie ten lek albo nie te dolegliwości)

Po więcej informacji odsyłam do tematu poświęconego alprazolamowi, nie robimy offtopu u pregabaliny
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 11 / / 0
czesc, brałem pregabaline 150 mg i piłem jakieś 5-6 piw dziennie. Mocno spuchła mi twarz, wręcz się trochę zmieniłem. Czy myślicie, że pregabalina tak zadziała w połączeniu z piwem ? brałem jeszcze ranofren 5mg (olanzapina). Trwało to dwa miesiące ? Miał ktoś z Was podobna sytuacje ? Lekarz twierdzi, że to nie od leku..

uprasza się o dodawanie nazw substancji czynnych, nazwy handlowe są mało istotne i mało znane - detronizator
  • 927 / 289 / 5
@artwit85 Przyczyn może być wiele, lekarz może widzieć, że to od jakiejś twojej choroby czy czegokolwiek innego. Ale takie "spuchnięcie" wynikające z nadmiernej retencji wody jest bardzo częstym efektem ubocznym pregabaliny, czy piwo tutaj dokłada swoje trzy grosze to już nie wiem.
04 lutego 2024hubii pisze:
ale się spasłem po odstawieniu (więc u mnie odwrotnie)
Wątpię aby to było wynikiem jakiegoś efektu odstawiennego pregabaliny. Raczej standardowa reakcja na rzucanie dowolnej używki. Czy to papierosy czy amfa to bardzo często głód na dopaminę jest interpretowany jako głód na jedzenie. A każde uzależnienie wiąże się dość mocno z dopaminą, nawet jak pregabalina nie działa na dopaminę bezpośrednio.
05 lutego 2024dissapoinx pisze:
Benzo nie ma prawa zbytnio działać na lęk uogólniony czy też wolnopłynący, tutaj idealnym lekiem jest pregabalina. Benzo działa doraźnie, ataki paniki, lęk napadowy itd.
05 lutego 2024Abstract1 pisze:
Co do alprazolamu - zobacz czy zadziała dawka 2 mg, jak nie, zobacz 4 mg (ale weź je dopiero będąc w domu i nie wychodź z niego).
Zamiast zwiększać dawki do tak wysokich poziomów lepiej spróbować inne benzo.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 2394 / 653 / 0
05 lutego 2024artwit85 pisze:
czesc, brałem pregabaline 150 mg i piłem jakieś 5-6 piw dziennie. Mocno spuchła mi twarz, wręcz się trochę zmieniłem. Czy myślicie, że pregabalina tak zadziała w połączeniu z piwem ? brałem jeszcze ranofren 5mg (olanzapina). Trwało to dwa miesiące ? Miał ktoś z Was podobna sytuacje ? Lekarz twierdzi, że to nie od leku..

uprasza się o dodawanie nazw substancji czynnych, nazwy handlowe są mało istotne i mało znane - detronizator
Biore w takim trybie z rok , Tylko większe dawki z 2k zszedłem na 450-225 dziennie + 6 piw witam w klubie. Nazywa się to kolego uzależnienie krzyżowe i jest to jedno z najbadziej wciągających bagien jeśli chodzi o dragi i Ty się wlasnie w nie wpakowałeś świadomie lub nieświadomie... Uzależnienie to większej skali + alko ( jedno i drugie działą na GABA ale na inne receptory czy jakoś tak xD). jest na równi z uzależnieniem głębokim od Benzo Oraz opio. No jeśli się uprzemy i ustawimy tutaj niechlubne podium to jednak prega miała by 3cie miejsce pod względem hardcoru przy odstawce ale ma niechlubne miejsce w czołówce pod względem hardcoru uzależnienia mimo wszystko.

Wiem że to trochę wygląda tak jakbym był starym dziadem przy ognisku i Cię straszył ale czuję się zobowiązany napiać ż mi co prawda nie spuchła Morda Ale witam w klubie Narkomanów Gaba! Jesli tylko 2 miechy jecisz to daj se siana jak najszybciej i co najwyzej się z pregą sporadycznie spotykaj.
  • 265 / 31 / 0
To ja zapytam z innej beczki. W jakich odstępach przyjmować pregę żeby uniknąc skutkow ubocznych/odstawiennych? Czy 1 dzień 2x 150 mg a następnie 2 dni przerwy są ok czy może dłużej? Jest na to jakiś protokół:D? Dodatkowo stosuje też fenibut co 5 dni.
  • 53 / 11 / 0
05 lutego 2024artwit85 pisze:

Bardzo częsty efekt uboczny pregi - ja dostałem na to lek moczopędny.

up. żeby uniknąc skutkow ubocznych/odstawiennych - doradzam nie stosować wcale:)
Widać, że chcesz rekreacyjnie, co kilka dni. Ten system uda Ci się utrzymać może do kilku miesięcy. Szybko zobaczysz, że w dni bez pregi lęki będą jeszcze większe niż przed braniem. I prędzej czy później się wjebiesz.
Póki co - nie jesteś wjebany - więc zaufaj mi i odpuść póki jeszcze czas. Nie warto.
  • 265 / 31 / 0
@Abstract1 Tak chce brać doraźnie i potrafię się kontrolować jeśli chodzi o inne substancje jak np. bezno, alkohol, fenibut które znam już od wielu lat (oprócz fenibutu tutaj pół roku) więc myślę, że z pregą też dam radę :) W moim przypadku dni "lękowe" zdarzają się 1-2 w tygodniu więc tylko wtedy chciałbym zarzucać wspomagacze, między innymi pregabalinę i nie skupiać się tylko na jednej substancji właśnie po to aby uniknąć uzależnienia. Stosuję najczęściej tylko jeśli mam coś ważnego do ogarnięcia a mam gorszy dzień, lub na wyjścia ze znajomymi aby nie musieć znieczulać się alkoholem który ograniczyłem do minimum (kilka razy w roku)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.