Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Bombki
Nieprzeczytany post autor: Jaysik »
Witam, podzielcie się swoimi metodami na uzupełnianie bombek w kapsułkach.
Lepiej jest je zbić na proch i wsypać?
Czym „wsypujecie” ten proch do kapsułki?
A może lepiej całego kamienia do niej wjebać?
  • 920 / 163 / 0
Nie łykaj nie kruszonych kamieni.
Pokruszyć w złożonej kartce i wsypać do kapsa. I gotowe.
  • 1 / / 0
Całe kamyki mogą stanąć w miejscu i wywołać wrzoda, nieprzyjemna sprawa
Imo najlepsze co można zrobić to pokruszyć towar w samarce - wałkujemy ją jakąś butelką aż wszystko stanie się drobnym pyłem. Potem jeśli nie ma się kapsułek to można w kawałek chusteczki(1 warstwa), delikatnie zawinąć i połknąć. W sumie ten papier/kapsułka i tak jest tylko po to żeby proszek nie miał kontaktu z zębami i gardłem, nie?
  • 70 / 11 / 0
01 lutego 2024wonszgrzybojad pisze:
Dlaczego?
  • 1312 / 334 / 12
Kapsułki? Burżuje jebane…

Chusteczka albo bletka w zupełności wystarczy %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 920 / 163 / 0
05 lutego 2024lossu pisze:
Dlaczego?

Bo się dłużej rozpuszczają i mogą drażnić żołądek
  • 306 / 36 / 1
z uwagi na spore problemy z zatokami od lat nic nie wciągam i jem tylko bombki, drobno pokruszony proch zawijam w kawałek chusteczki/bletki i zapijam sporą ilością wody
z protipów to warto się trochę dłużej pomęczyć ze zwijaniem bombki ale użyć jak najmniej celulozy, też jak masz np. chusteczkę 3-warstwową to wyodrębnić tylko jedną warstwę i z niej zwijać, no i trzeba dobrze zapić, łyk piwa to za mało
kiedyś się bawiłem z kapsułkami, ale bez choćby najprostszej kapsułkarki to nie ma sensu
we were somewhere around Barstow
  • 1312 / 334 / 12
Fete w paście to na upartego można wdupiać prosto z reklamówki, szkoda drzew marnować.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 960 / 176 / 0
05 lutego 2024lossu pisze:
Dlaczego?
Jak połkniesz nie pokruszone kamyki to po 15-30min znajdziesz odpowiedź 😁
  • 507 / 195 / 1
@up to może zamiast dawać tajemniczą odpowiedź i namawiać do potencjalnie nieprzyjemnej sytuacji odpowiesz prosto z mostu i merytorycznie
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.